Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέδια μόνοι σας ή σε σχεδιαστή?


Recommended Posts

Καλημέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν συνηθίζετε ως μηχανικοί να φτιάχνετε μόνοι σας τα αρχιτεκτονικά σχέδια ή να τα δίνετε σε κάποιον σχεδιαστή-ια?

Πιστευετε ότι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το σχέδιο?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι εξαρτάται απο το χρόνο που διαθέτει κανένας. Αν δεν περισσεύει χρόνος σιγουρά χρειάζεσαι κάποια βοήθεια. Εξαρταται και απο το πόσο σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με σχεδιαστικά προγράμματα (καθώς αυτά εξελίσονται) ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

λίγο πολύ κανείς δεν δουλευει σήμερα με σχεδιαστές, όσοι δουλευουν με σχέδιο προτιμούν αρχιτέκτονες βέβαια αν είσαι νέος και έχεις χρόνια μπροστά σου προχώρα να μαθαίνεις........

Link to comment
Share on other sites

Πιστευετε ότι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το σχέδιο?

 

Βέβαια και αξίζει αλλά να σου χρειάζεται...

Επίσης, ανεξάρτητα των γνώσεων που ίσως έχεις, σχεδόν σίγουρα θα χρειαστείς συνεργάτη για σοβαρά κτίρια που θα προχωρήσεις σε φωτορεαλισμό, τρισδιάστατη παρουσίαση κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Το θεωρώ αυτονόητο ότι ο μηχανικός θα πρέπει να τα κάνει τα σχέδια και να ασχολείται με αυτά .

Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο συνάδελφο στο ότι θα πρέπει να σε αφορούν τα όποια σχέδια θα κάνεις .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Ευκλείδη, τίποτε δεν είναι αυτονόητο.

 

Αρκετοί συνάδελφοι (απο προσωπική εμπειρία), ελέω δημοσίων σχέσεων; φόρτου εργασίας; , σχεδόν δεν ασχολούνται με τίποτε.

Στατικά έξω,αρχιτεκτονικά έξω, 3d-φωτορεαλ στάνταρ έξω,πολεοδομία υπάλληλο (εκτός όταν "απαιτείται" η παρουσία τους).

 

Ίσως να βγαίνει φθηνότερα έτσι.

 

Βέβαια τα χρόνια έχουν αλλάξει και πλέον (φαντάζομαι) οι περισσότεροι θα αρχίσουν να τα κάνουν μόνοι τους ξανά, οπότε εδώ βάζω το λιθαράκι μου και δίνω το +1 στο "Μάθε τέχνη … κι άσ' την!" του didonis.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ίσως θα έπρεπε να γίνω λίγο πιο σαφής, αν προσέξατε και από την ειδικότητα μου

είμαι μηχανικός άλλου κλάδου. Απλά έχει προκύψει συνεργασία και ασχολούμε με αρχιτεκτονικό σχέδιο, κάτι άσχετο τελείως με την ειδικότητα μου αλλά που μου αρέσει

πάρα πολύ. Οπότε αναρωτιέμαι αν υπάρχει γενικότερα ζήτηση για σχεδιαστές ώστε να ψάξω και για άλλες τέτοιες συνεργασίες και επίσης να επενδύσω χρόνο ώστε να μάθω περισσότερα (3d, φωτορεαλισμό κτλ).

Link to comment
Share on other sites

H ενασχόληση με την ηλεκτρονική σχεδίαση προκύπτει από λίγες βασικές αιτίες.

1. Το μεγάλο αντικείμενο... Δηλαδή συμφέρει για μεγάλα project με πολλές αλλαγές και ενημερώσεις να υπάρχει σχεδιαστής στην εταιρία. Για μικρές ιδιωτικές κατοικίες ή απλά κτίρια μπορείς να έχεις εξωτερικό συνεργάτη και τον πληρώνεις με τη δουλειά και όχι σταθερά.

 

2. Οι προσωπικές απαιτήσεις σου παίζουν μεγάλο ρόλο.... Αν θέλεις να έχεις σωστή, πλήρη και ποιοτική παρουσίαση τότε σίγουρα δεν μιλάμε για ένα πρόγραμμα αλλά περίπου τρία, άρα μεγαλύτερη επένδυση. Επίσης τεράστιος αριθμός ωρών για εκμάθηση που μπορεί να είναι απαγορευτικός γιατί θα τρέχουν και άλλες υποχρεώσεις.

 

3. Η σχέση με τους υπολογιστές δεν είναι κάτι πλήρως ορισμένο για όλους. Αλλά τα σημερινά προγράμματα όσο πάνε γίνονται ευκολότερα τουλάχιστον για τους μέσους χρήστες με αποτέλεσμα πολλοί να τολμούν να επενδύουν στην αγορά και την εκμάθηση κάποιου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.