Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ και Η/Μ συστήματα σε τριτογενή κτήρια


dib

Recommended Posts

2. Νομίζω Θ. ότι παίρνεις την ονομαστική ισχύ. Μπορεί να έχεις απόλυτο δίκαιο ότι πρέπει να μπαίνει η πραγματική ισχύς κατανάλωσης αλλά δεν θα βγαίνει άκρη. Νομίζω ότι το νόημα είναι ονομαστική ισχύ στη σκάλα του κυκλοφορητή που δουλεύει την ώρα της επιθεώρησης (αν πρόκειται για 3 ταχυτήτων όπως λέει και το παράδειγμα). Το ταμπελάκι στους κυκλοφορητές δείχνει την ηλεκτρική ισχύ νομίζω και όχι την μηχανική ή κάνω λάθος;

Το ταμπελάκι γράφει την απορροφόμενη ηλεκτρική ισχύ (P1) σε κάθε σκάλα. Τώρα το να δεις σε ποια σκάλα είναι ρυθμισμένος να δουλεύει.....μια κουβέντα είναι. Συνήθως η ένδειξη είναι στην πάνω πλευρά από το κουτί των ηλεκτρικών συνδέσεων οπότε....θέλει σκάλα για να δεις τη σκάλα :mrgreen: .

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Και όχι μόνο σκάλα. Συνήθως στατιστικά (νόμος του Μέρφυ) το ταμπελάκι και η ένδειξη της σκάλας είναι σε τέτοια θέση που δεν μπορείς να τα δεις.

 

Είτε κυκλοφορητής είναι είτε fan-coil είτε ότι άλλο. Κολλημένο στον τοίχο σε απόσταση 3 μιλιμετρ.

 

Αν τώρα δεν είναι κολλημένο, η πρόσβασή τους συνεπάγεται μια ευδιάκριτη κηλίδα πετρελαίου, λαδιού ή οτιδήποτε δεν βγαίνει εύκολα και θα προκαλέσει ένα γερό καυγά με τη σύζυγο (<<πήγες με το καινούριο παντελόνι σ' αυτά τα βρωμερά μέρη που πηγαίνεις;.. και τώρα πως θα βγει αυτό;... δούλα με κατάντησες...).

 

Α ρε τι τραβάμε για την επιστήμη.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Ναι τη μέγιστη, γιατί δεν βλέπω πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει. Είτε σε λειτουργία Δp-c ή Δp-v η ένδειξη της κατανάλωσης στην οθόνη ή στο όργανο μέτρησης, θα μεταβάλλεται. Άλλωστε και από το έντυπο επιθεώρησης εγκαταστάσεων θέρμανσης κάτι τέτοιο προκύπτει. Και στη σύνταξη της ΜΕΑ, πάλι την μέγιστη συμπληρώνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Κώστα το 0,5 δεν αφορά τμ. Αφορά τον τρόπο χρήσης. Τα τμ του κτιρίου αναφοράς που λέει η ΤΟΤΕΕ προκαλούν το μπέρδεμα.

Προτείνεται να έχεις μηνιαίους βαθμούς κάλυψης 0,5 σε κατοικία στην ψύξη. Αν στο μισό σπίτι δεν έχει ψύξη τότε το μισό του (του μισού) θα έχει το σύστημα του ΚΑ. Μπέρδεμα.

 

Αν είναι έτσι, έχει δίκιο ο Πάνος για το Δ στην κατ. αυτοματισμών σε περίπτωση ανυπαρξίας συστήματος εξαερισμού. Για να δούμε...

 

Aν και εχουμε πει να αποφευγονται τα quotes, επειδη παρεπεμπω σε αρκετα παλιοτερο ποστ, το χρησιμοποιω

 

Συμφωνα με οτι καταλαβα, στο θεωρητικο συστημα ψύξης πρέπει είτε να εισαγουμε το 100% του θερμαινομενου όγκου με βαθμό κάλυψης 0.5, είτε 50% του θερμαινόμενου όγκου με βαθμό κάλυψης 1 ?

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές για κατοικίες, 50% του θερμαινόμενου με β.κ=0.5, στα τριτογενή τομέα 100% του θερμαινόμενου με β.κ=1. Βέβαια μπορείς να τα υπολογίσεις ανάλογα την περίπτωσή σου...

Link to comment
Share on other sites

Βαθμό κάλυψης των ψυκτικών φορτίων προτείνει η ΤΟΤΕΕ με το 50% (για κατοικίες). Γιατί βάζεις στη μέση τον ψυχόμενο όγκο;

Link to comment
Share on other sites

Πανο, δεν πρεπει να ορισω θερμαινομενα τμ και ψυχομενα τμ ?

Εγω το εκανα οπως λεει ο Ικαρος μεχρι στιγμης, απλα διαβαζοντας το παρον νημα μπλεχτηκα λιγο

Edited by AristidisZ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.