Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή σύνταξης τεχν. έκθεσης και παράστασης σε δικαστήρια


Recommended Posts

Σε περίπτωση που παρέχεις μια υπηρεσία που όμως δεν περιλαμβάνεται στον κώδικα αμοιβών, όπως π.χ. είναι η σύνταξη τεχνικής έκθεσης και παράσταση σε κάποια νομική διαφορά, ποιά είναι η αμοιβή? Υπάρχει κάτι θεσμοθετημένο, ή ζητάει ο καθένας ό,τι θέλει? Εχω μια λίστα τέτοιων περιπτώσεων που έχει όμως θεσπίσει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, άραγε ισχύει σε όλη την Ελλάδα ή πρέπει να ακολουθούμε οδηγίες από την τοπική ανιπροσωπεία του ΤΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

1) καλώς ήρθες

 

2) δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο θεσπισμένο.

 

3) Μίλα με το ΤΕΕ να σου προτείνουν τι να κάνεις, αν και εικάζω ότι θα λάβεις απάντηση ...." ζητάς ότι θές"

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Theo. Επίσης λάβε υπόψιν πόσα χρήματα παίρνει ο δινηγόρος για μια απλή παράσταση. Το λέω αυτό γιατί υποθέτω ότι στην περίπτωση σου θα περιλαμβάνονται επίσης αυτοψία και ατελείωτες ώρες συζητήσεων και τηλεφωνημάτων

Link to comment
Share on other sites

οι δικηγόροι παίρνουν 500-600Ε για παράσταση...Κάπου εκεί θα το τοποθετούσα και εγώ..

 

Μην βιάζεσαι να κρίνεις και να αποφανθείς περί του κόστους πρώτον και κέρδους δέυτερον καθώς δεν γνωρίζεις δεδομένα προβλήματος, αφανής εργασία που θα απαιτηθεί κλπ κλπ κλπ

 

Συνάδελφοι κοστολογείτε ότι κάνετε. Αναγωγή σε χρήμα των πάντων.

 

Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι γι αυτό που ζητάτε. Η σύγκριση με την πεπατημένη της πιάτσας γίνεται στο τέλος παιδιά και όχι στην αρχή καθώς έτσι είναι που δημιουργούνται πλαφόν και αθέμιτος ανταγωνισμός.

 

Για συμμετοχή σε εκδίκαση ζήτησα 3.000€. Αλλά αυτό εμπεριείχε πολλά πράγματα που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται και στην πορεία θεωρούνται δεδομένα.

 

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Σε πραγματογνωμοσύνη (μία επιμέτρηση υδραυλικών εργασιών) συνάδελφος Μηχανολόγος Μηχανικός πήρε 1200 ευρώ. Αν θυμάμαι μου είπε ότι "παίζουν" τα έτη από λήψη πτυχίου και ο συντελεστής 'λ'. Δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες.

Το καλύτερο είναι να ρωτήσεις στο πρωτοδικείο.

Link to comment
Share on other sites

οι κατά τόπους κλαδικοί σύλλογοι σε συνεργασία κάποιες φορές με τα περιφερειακά ΤΕΕ, βγάζουν κάποιους καταλόγους με προτεινόμενες τιμές, για τις μη τυποποιημένες αμοιβές.... ψάξε στην περιοχή σου.

Link to comment
Share on other sites

Για παράσταση μίλησα μόνο όχι για ότι τη συνοδεύει

 

Ναι Πέτρο αλλά επειδή δεν καλείσαι ως μάρτυς σε τροχαίο, αλλά καλείσαι με την ιδιότητα του τεχνικού, του μηχανικού για να παραστείς απαιτούνται κάποια πράγματα που είναι δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.