Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγη - επικίνδυνη για την δημόσια υγεία?


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα σε αυτά σου έχουν απαντήσει και ο rodag και ο kusta80

Νομίζα δε πως από την ειδικότητα σου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) θα τα γνώριζες εκ των ουκ άνευ ....

 

*****

 

Αυτό που με πολυ φαντασία μπορουμε να δεχτουμε πως ισως δημιουργει πονοκεφάλους ειναι ο inverter. Ε ας μην τον βάλουμε και στο προσκέφαλό μας. Ασε που οι transformless δεν έχουν μετασχηματιστή οπότε ένας πολυ σημαντικός παράγοντας δημίουργίας Η/Μ ακτινοβολίας δεν υφίσταται.

Τώρα τα συνεχή ρευματα των πλαισίων δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορούν να δημιουργήσουν Η/Μ ακτινοβολία , ως γνωστόν η τελευταια απαιτει μεταβαλλόμενο ηλεκτρικό πεδίο.

Η αποψή μου; Ας μην δινουμε λαβη για αστήρικτους προβληματισμούς στον απλό κόσμο

 

Ασθενη ρευματα δεν ειναι ρε παιδια?Δεν νομιζω να τιθεται θεμα.
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις ή δεν έχεις την διάθεση να καταλάβεις...

 

Το θέμα δεν είναι τι γνωρίζω ΕΓΩ αλλά τι μπορώ να δώσω ως επιστημονική και τεκμηριωμένη απάντηση στον πελάτη. Και δεν αναφέρομαι σε μαθηματικούς τύπους και θεωρίες αλλά σε κάτι το οποίο να έχει μετρηθεί ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ και να έχει αποδειχθεί.

 

Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητή...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή υπάρχουν και συνάδελφοι οι οποίοι πραγματικά έχουν διάθεση να βοηθήσουν και όχι απλά να ειρωνεύονται και να το παίζουν έξυπνοι, για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να ψάξουν να βρουν τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Φ/Β πάρκων «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΉΛΙΟΣ Ι» και «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΙΙ» του Πανεπιστημίου Πατρών στις οποίες αναφέρεται το παρακάτω "Όσον αφορά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τους υποσταθμούς, προκύπτει ότι οι μέγιστες τιμές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου στα όρια περίφραξης των υποσταθμών είναι όχι μόνο κατά πολύ μικρότερες από τις ανώτατες επιτρεπόμενες, αλλά είναι σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν μηδενικές ή αγγίζουν τα όρια ευαισθησίας του οργάνου μέτρησης. Οι τιμές αυτές είναι κατά πολύ μικρότερες και αυτών που εμφανίζονται εντός των κατοικιών και οφείλονται στις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές (Πηγή: Έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών που επισυνάπτεται στη ΜΠΕ του Φ/Β πάρκου)."

http://www.ppcr.gr/List.aspx?C=22&A=50&Year=2008&B=1

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Στον παρακάτω πίνακα (επισυναπτόμενο) παρουσιάζονται τυπικές τιμές μΤ από συσκευές, σε ότι αφορά το μαγν. πεδίο. Τα όρια που υπάρχουν, σε εθνικές και διεθνείς απαιτήσεις, δεν είναι όρια επικινδυνότητας, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει στοιχειοθετηθεί κάτι τέτοιο από τις επιδημιολογικές και λοιπές έρευνες.

 

Αν θυμάμαι καλά, ο ΕΛΟΤ έχει όρια ασφάλειας για έκθεση σε ηλ. και μαγν. πεδίο, τα αντίστοιχα 10 kV/m και 640 μΤ (τελικά ισχύει βάση ΦΕΚ 512/Α´/25-04-2002 για τα όρια ασφάλειας, 5 kV/m και 100 μΤ)

 

 

Δες και εδώ

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=1796

post-28389-131887275918_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισσα ,

 

Εαν εσύ η ίδια δεν έχεις αμφιβολίες , απάντησέ του ανάποδα και πες του ότι δεν υπάρχει έρευνα που να αποδεικνύει βλαβερές επιπτώσεις από την χρήση τους.

 

Η έκθεση που ανέφερες για τον "Αρκαδικό Ηλιο" θα μπορούσε να είναι ένα επιχείρημα στη βάση ότι ολόκληρο πάρκο παράγει ακτινοβολία σχεδόν μη μετρήσιμη , πόσο μάλλον ένα οικιακό σύστημα.

 

Ο κόσμος πολλές φορές δεν ξέρει , ακούει την κάθε βλακεία δεξιά - αριστερά και ζητάει τεκμηρίωση για ότι του κατέβει. Μου θυμίζει λίγο την ιστορία με τις ανεμογεννήτριες και την στειρότητα των αιγοπροβάτων.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή υπάρχουν και συνάδελφοι οι οποίοι πραγματικά έχουν διάθεση να βοηθήσουν και όχι απλά να ειρωνεύονται και να το παίζουν έξυπνοι, για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να ψάξουν να βρουν τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Φ/Β πάρκων «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΉΛΙΟΣ Ι» και «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΙΙ» του Πανεπιστημίου Πατρών στις οποίες αναφέρεται το παρακάτω "Όσον αφορά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τους υποσταθμούς,

...

...

Αν νομίζεις ότι ειρωνεύομαι κάνεις λάθος.

Στο κείμενο που παράθεσες το βασικό του ζήτημα είναι ο «υποσταθμός» και όχι το πάνελ.

Υποσταθμοί αφορούν μόνο μεγάλα πάρκα και όχι τα μικρά φωτοβολταικα για στέγες που είναι το ερώτημα σου.

Και όπως σωστά σου λέει και ο avgoust το ίδιο παράδειγμα αυτό αποδεικνύει το μη πρόβλημα.

 

Και δεν το παίζω έξυπνος, είμαι.

Αλλά επειδή είμαι σου γνωρίζω ότι για τα φωτοβολταικά είμαι αδαής και δεν το γνωρίζω καν το αντικείμενο.

 

Ελπίζω να σε καθοδηγήσουν καλύτερα άλλοι συνάδελφοι με αρκετή εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο που εγώ δεν έχω.

Αλλά και η κοινή λογική ορισμένες φορές επαρκεί. Δεν χρειάζεται πολυτεχνείο για αυτό.

 

Υ.Γ.

Είναι κρίμα όμως όταν προσπαθούν κάποιοι να βοηθήσουν να απαντάς με ειρωνικό σχολιασμό.

Ειδικά όταν όλοι σου λένε ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, κι εσύ επιμένεις να σου αποδειχτεί ότι η παραγόμενη ακτινοβολία δεν βλάπτει.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

αφού το Φ/Β βρίσκεται υπό τάση και διαρρέεται από ρεύμα παράγει Η/Μ ακτινοβολία. Για να φτάσει η στάθμη της ακτινοβολίας να αρχίσει να επηρεάζει την υγεία των κάτοικων χρειάζεται τέτοια πυκνότητα ισχύος που είναι αδύνατο τεχνικά να επιτευχθεί.

Link to comment
Share on other sites

Avgoust πιστεύω ότι η απάντηση που μου προτείνεις να δώσω στον πελάτη είναι ικανοποιητική... ελπίζω μόνο να μην έχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει το αντίθετο και μετά δεν θα έχω τι να του πώ!!!

 

Didonis δεν θα μπω στην διαδικασία να συνεχίσω την αντιπαράθεση μας στο φόρουμ, πιστεύω ότι δεν αφορά κανέναν. Παρόλα αυτά σου απάντησα σε προσωπικό μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.