Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (κομμωτήριο)


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι! Είμαι φοιτήτρια τοπογραφίας και για εξάσκηση εργάζομαι σε ένα τεχνικό γραφείο. Αυτή την περίοδο έχω αναλάβει να βοηθήσω στην έκδοση μίας άδειας ενός κομμωτηρίου.

Το οίκημα στο οποίο θα ανοίξει το κομμωτήριο είναι μία 2όροφη μονοκατοικία. Στο ισόγειο, όπου και θα ανοίξει το κατάστημα, παλιότερα υπήρχε ένα ιατρείο. Η ερώτησή μου τώρα είναι η εξής: Έχω στα χέρια μου την άδεια του κτίσματος (του 1976) και μία κάτοψη. Για να ανοίξει το κομμωτήριο πρέπει να κάνω όλα όσα λέει το ΤΕΕ σε μία ανακοίνωσή του http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/DRASTHRIOTHTES/EKDHLVSEIS/EKDHLWSEIS_2004-2006/%C4%C9%C1%C4%C9%CA%C1%D3%C9%C5%D3%20%C1%C4%C5%C9%CF%C4%CF%D4%C7%D3%C7%D3%20%CD%C5%D9%CD%20%C5%D0%C9%D7%C5%C9%D1%C7%D3%C5%D9%CD/Tab1/%CA%D5%C5.pdf Επίσης αναφέρει την οικοδομική άδεια για τις βεβαιώσεις χρήσης και της κύριας χρήσης. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την άδεια ή πρέπει να βγάλω καινούργια επειδή αυτή που έχω είναι παλιά; Επίσης, θα χρειαστεί άδεια αλλαγής χρήσης?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τον συγκεκριμένο χώρο που θα γίνει κομμωτήριο η οικοδομική άδεια πως τον αναφέρει? κατάστημα, κατοικία, γραφείο, τι?

Τι εννοείς με το :Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την άδεια ή πρέπει να βγάλω καινούργια επειδή αυτή που έχω είναι παλιά; Παλία ως προς τι?

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα! Η άδεια είναι του 1976 και είναι για το κτίριο στο σύνολό του. Δεν αναφέρεται πουθενά ότι στο ισόγειο θα γίνουν καταστήματα... Αλλά πριν λειτουργούσε κανονικά ένα ιατρείο.

Link to comment
Share on other sites

@ kaL topo

Για την χρήση της παλιάς διώροφης οικοδομής , αν δεν αναγράφεται στον τίτλο αδείας 1ο φύλλο αδειότυπου , θα πρέπει να δεις στην 2η σελίδα του , σε ποιά στήλη είναι γραμμένα τα στοιχεία δόμησης π.χ Κατάστημα-κατοικία-Ειδικά κτήρα κλπ....

Εάν η αρχική άδεια είχε εκδοθεί σαν διώροφη κατοικία , απαιτείται νέα άδεια αλλαγής χρήσης του ισογείου από κατοικία σε κατάστημα ( Το ότι μέχρι σήμερα λειτουργούσε σαν ιατρείο δεν σε καλύπτει )

Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καλά τα λέει το ΤΕΕ.

Δεν απαιτείται ΚΕΝΑΚ .

Link to comment
Share on other sites

Και γω έχω την ιδια απορία (αν απαιτείται ή όχι), αλλά υποθέτω οτι απαιτείται, γιατί αλλάζεις χρήση σε τμήμα κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απάντηση είναι πολύ συγκεκριμένη :

 

Πας με αναλυτικό προϋπολογισμό εργασιών στην ΟΑ, και αν αναλυτικός (καταστήματος ή τμήματος κτηρίου κλπ.) > 25% συμβατικού (ΟΛΟΥ του κτηρίου) --> θέλει ΚΕΝΑΚ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με Ε.Τ.Α. 44 - όπως όλα τα φορολογικά που έχουν να κάνουν με το έργο. Το 118 χρησιμοποιείται μόνο για τις αμοιβές μηχανικού και τις κρατήσεις που έχουμε σε αυτές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.