Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνικά πλαίσια


thoi6959

Recommended Posts

Γνωριζει κανεις για τα Ελληνικα πανελ της Silcio?

Τα χαρκτηριστικα τους δειχνουν πολυ καλα στην θεωρια, θα βοηθουσε αν τα εχει χρησημοποιησει κανεις για να εχουμε μια πιο καθαρη αποψη.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο τίτλος είναι για ελληνικά πλαίσια,να προσθέσω και την EXEL Group που έχω χρησιμοποιήσει - και χρησιμοποιώ - και πάνε πολύ καλά και είναι πολύ καλά...

 

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά να μάθεις για αυτά που ρωτάς, ή γενικώς για ελληνικά πλαίσια.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν επιδοτούνται οι εγκαταστάσεις με Ελληνικά φ/β με καλύτερη τιμή πώλησης... Έχουμε τρελαθεί στις εισαγωγές από τους φίλους μας τους Γερμανούς.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί οι Ελληνικές εταιρίες δεν έχουν την βούληση να πουλήσουν στην Ελλάδα ίσως?

Η εξωστρέφεια δεν νομίζω ότι είναι το δυνατό τους σημείο και δεν το λέω στον αέρα, έχω μιλήσει με 4 και η αντιμετώπιση δεν είναι σοβαρή.

Μάλιστα μια απο αυτές πριν απο 1 χρόνο την είχα φωνάξει να μου δώσει προσφορά για ένα inhouse development (μικρό 20 KWp) και εκτός απο την προσφορά με τον δικό τους εξοπλισμό μου δώσαν και yingli με 10k καλύτερη τιμή, ήμαρτον

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, στο εμπόριο ο στόχος είναι ένας... Ο κάθε παραγωγός έχει το δεδομένο κόστος, το απαιτούμενο κέρδος και καταλήγει στη τιμή πώλησης... Δεν τον εμποδίζει κάτι στο να σου προσφέρει κάτι που απλώς εμπορεύεται με τη προϋπόθεση του να σου εξηγεί τη διαφορά (καλύτερο ή χειρότερο).

Δεν θεωρώ μεμπτό το να κατασκευάζεις Mercedes και να εμπορεύεσαι Huyndai αρκεί να μη προσπαθείς να κοροϊδέψεις το πελάτη πουλώντας το δεύτερο σαν το πρώτο.

Συμφωνώ ότι μάλλον ως πελάτης θα είχα την ίδια εντύπωση με σένα εκείνη την ώρα... αλλά αν δεν σου φτάνουν για τα ακριβά; Δεν θα πάς κάπου να βρείς τα φτηνότερα; Στο κάτω-κάτω γνωρίζουμε όλοι τί φταίει και ανεβαίνουν οι τιμές... Εργατικό κόστος, φορολογία κλπ... Η ποιότητα είναι πάντα υπό αμφισβήτηση... το κόστος ποτέ...

Link to comment
Share on other sites

JTB όσο και να σέβομαι αυτά που γράφεις, εδώ θα διαφωνήσω.

 

Δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι, γιατί όταν θα ψάξουμε για κάτι αποκλείεται να το βρούμε αμέσως ή να βρούμε το σωστό. Δεν είναι μόνο ελληνικό χαρακτηριστικό αυτό, αλλά ειδικά στην Ελλάδα θεωρείται καλή και αποδεκτή επιχειρηματική τεχνική το να παίζει κάποιος σε διάφορα tableau.

 

Προσωπικά πιστεύω ότι για να πετύχεις σ΄αυτό που κάνεις πρέπει πρώτα απ΄όλα να ξέρεις τι κάνεις και γιατί. Άλλη θέση και κουλτούρα έχει ο κατασκευαστής, άλλη ο χονδρέμπορος, άλλη ο εγκαταστάτης.

 

Στην προκειμένη περίπτωση ο jsk ανέφερε ότι ο Έλληνας κατασκευαστής των πλαισίων μαζί με τα δικά του πλαίσια πρόσφερε και πιο φτηνά κινέζικα;

Αυτό ρε παιδιά είναι ανήκουστο!! Θα το δεχόμενα αν έφτιαχνε και το ένα και το άλλο πλαίσιο.

Δε μιλάμε για εγκαταστάτες, όπου έχουν το δικαίωμα να "ψαρεύουν" τιμές για τους πελάτες τους.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με Jsk μιας και το ιδιο επαθα και εγω με τους Ελληνες.Οι περισσοτεροι ελευθ. επαγγελματιες ειναι ερασιτεχνες και ωχαδελφιστες.Δεν γνωριζουν να κανουν επαγγελματικα δουλεια,να απαντουν E-Mail καιεχω ΚΑΙ προσφατο παραδειγμα με ελληνικη εταιρεια κατασκευης Tracker που επικοινωνησα τηλεφωνικα,ζητησα προσφορα και ακομα την περιμενω 2 βδομαδες μετα....

Link to comment
Share on other sites

@tsilena: Συμφωνώ, απλώς εγώ διατύπωσα την ανάγκη επιβίωσης στην αγορά του καθενός... οπότε ευαισθησίες τύπου "καλής συμπεριφοράς" παραγκωνίζονται.

Το ότι δεν φτιάχνει και τα δύο πλαίσια δεν έχει μεγάλη σημασία, αρκεί - επαναλαμβάνω- να είναι ειλικρινής. Σχεδόν όλες οι εταιρίες που αντιπροσωπεύουν οίκους γερμανίας έχουν και κάτι κινέζικο να δώσουν. Επίσης και σε άλλα υλικά, π.χ. δάπεδα, μπορεί να έχεις αντιπροσωπεία γερμανικού PVC δαπέδου και να φέρνεις και από Κίνα 1-2 ακόμη ώστε να μη χάνεις δουλειές... Το ίδιο και σε κουζίνες, κουφώματα κλπ...

Αυτό που σε ξενίζει είναι ότι είναι κατασκευαστής... εγώ το θεωρώ ότι είναι στα ανεκτά όρια λανθασμένης συμπεριφοράς...

 

Δὲν ξεχέρσωσα ὅλο τὸ χῶρο μου, Κύριε...

δὲν ξοδεύω τὸν ἥλιό σου ἄδικα.

(Τον χάρισα στους γερμανούς!!!)

Γ.Α.Π.

 

@kusta80: Σωστά, γιατί απλώς μιλάμε για ανοργάνωτους επαγγελματίες που προσπαθούν να κάνουν μια δουλειά απλώς γιατί η οικοδομή "κάθισε" ή γιατί βλέπουν ότι θα είναι μια μόδα που θα φέρει χρήμα ή γιατί απλώς το θεωρούν απλό και εύκολο...

Αλλωστε καθημερινά βλέπουμε ότι κινείται μόνο ότι εμπλέκεται το κράτος... Τακτοποιήσεις, προγράμματα, επιδοτήσεις κλπ... Από μόνοι μας, τίποτα!

Πόσους άνεργους ηλ/γους και πτυχιούχους να χωρέσουν και τα ΦΒ...!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχουμε εμπειρία από Ελληνικά πάνελ; Είναι αντάξια ενός μέσου Γερμανικού, μιας και η τιμή τους εκεί παίζει;

 

 

Έχω επικοινωνήσει με Exel και έχω αποκομίσει μια καλή εικόνα, χωρίς να το βασίζω κάπου ιδιαίτερα. Για παράδειγμα έχω λάβει mail που εξηγεί ακριβώς από που έρχονται οι κυψέλες του κάθε πλαισίου κτλ. Αυτό απορρέει μια εμπιστοσύνη.

 

Το θέμα είναι, εφόσον είναι και αυτά καινούρια στην αγορά, μπορείς να τα εμπιστευθείς; Το ελπίζω γιατί είμαστε ένα κράτος παροχής υπηρεσιών. Καλό είναι να ξέρουμε ότι μπορούμε να παράγουμε κιόλας και να το στηρίζουμε.

 

Άλλωστε, αν τύχει κάτι στην εγκατάστασή σου, θεωρώ ότι πιο έυκολα, γρήγορα θα συννενοηθείς με μια εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα απ' ότι στο εξωτερικό. Με την παραδοχή ότι και οι δύο είναι επαγγελματίες...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.