Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβόλαιο - Τοπογραφικό


Recommended Posts

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να κάνω μια ερώτηση:

 

Έχω υπό την κατοχή μου ένα οικόπεδο έκτος σχεδίου πόλεως, το οποίο εφάπτεται σε επαρχιακό δρόμο. Κατά παρέκκλιση είναι οικοδομήσιμο στα 750 μ2 (κτίζει αν δεν κάνω λάθος 150 μ2). Έχω νόμιμο τοπογραφικό του 2007.

 

Το συμβόλαιο της ιδιοκτησίας αναφέρει μέσα το οικόπεδο σαν 680 μ2. Και φοβούμαι πως αργότερα σε μια έκδοση οικοδομικής αδείας θα αντιμετωπίσω πρόβλημα.

 

Γίνετε να αλλάξει το συμβόλαιο και να γίνουν τα μ2 του συμβολαίου όμοια με αυτά του νεοτέρου τοπογραφικού; Διορθώνετε αυτό και πως;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

για να θεωρηθεί άρτιο & οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση το αγροτεμάχιο στα 750τμ πρέπει η επαρχιακή οδός να υφίστατο κατά το χρόνο δημοσίευσης του ΠΔ24/31-05-1985 γηπέδου (να μην έγινε διάνοιξη μετέπειτα) και ο χρόνος δημιουργίας του (πχ διανομή) να είναι πριν από την 12-11-1962 με ελάχιστο πρόσωπο 10μ.

Ως "νόμιμο" τοπογραφικό τι εννοείς -πρόσφατη εμβαδομέτρηση?? και πως προκύπτει αυτή η διαφορά (δεν υπάρχει διανομή)? Το συμβόλαιο στηρίχτηκε σε παλαιότερο τίτλο ιδιοκτησίας -υπήρχε συνημμένο τοπογραφικό (για τα αγροτεμάχια δεν απαιτείται πάντα τοπογραφικό στη σύνταξη του συμβολαίου)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν όταν έγινε η αγοροπωλησία για το οικόπεδο, δεν δόθηκε τοπογραφικό. Απλά δόθηκε το συμβόλαιο που μέσα χαρακτηρίζει τη έκταση του 680μ2 (αν θυμάμαι καλά).

 

Πριν κάμποσους μήνες οι ιδιοκτήτες έβαλαν ένα μηχανικό να κάνει νέο τοπογραφικό. Αυτός το μέτρησε 752 μ2 και το οικόπεδο σύμφωνα με την δήλωση μηχανικού κρίθηκε άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, διότι τηρούσε τους απαραίτητους όρους.

 

Έτσι τώρα ο ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του ένα τοπογραφικό 752μ2 και ένα συμβόλαιο 680μ2 για το ίδιο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

752 μ2? μήπως κάτι δεν πάει καλά? συνήθως όταν κάτι ξαφνικά μεγαλώνει ακριβώς στο όριο της παρέκκλισης, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί... γενικά πάντως μπορεί να γίνει διορθωτικό συμβόλαιο που να αναφέρεται ότι λόγω νεότερης ακριβέστερης επιμέτρησης κλπ είναι τόσο. Σε περίπτωση άδειας από την πολεοδομία σίγουρα θα ζητηθεί, και μπορεί και να μην φτάνει, αν πέσεις σε ελεγκτή-ψείρα.

Αν το αγόραζα εγώ πάντως, θα έβαζα κάποιον να το ξαναμετρήσει πριν κάνω οτιδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Το οικοπεδο δυστηχος ειναι 680 με 690 μ2 ειμαι σιγουρος και ας μην το εχω δει απλα ο μηχανικός που το μετρησε το εδειξε 752 μ2 για να γινει αρτιο και οικοδομησιμο ειναι γνωστο αυτο ολοι μας το εχουμε κανει ή θα το κανουμε .Σεκαθε περιπτωση ομως θελει διορθωση συμβολαιου με το υπαρχων τοπογραφικο οποτε και να γινει αρτιο και οικοδομιδημο κατα παρεκλση

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

συμβολαιο αγο/πωλησιας οικοπεδου 4108τμ ομορο με το δικο μου, που εγινε προσφατα με τοπογραφικο του 1994 το οποιο τοπογραφικο υπογραφει ο πρωην ιδιοκτητης,και στο συμβολαιο αναφερονται ακριβως τα μετρα καθε πλευρας του οικοπεδου, οπως αναφερονται στο τοπογραφικο του, ο νεος ιδιοκτητης λεει οτι αντι 4108τμ οτι ειναι 3900τμ. δηλαδη τα συγγεκριμενα μετρα καθε πλευρας του εχουν εμβαδον 3900τμ αντι 4108τμ

και παρασυνορισε το δικο μου για να καλυψει την διαφορα.του εκανα ασφαλιστικα μετρα. μηπως πρεπει να κανω και κατι αλλο που δεν γνωριζω?

υπαρχει περιπτωση να μου φαει το κομματι που του λειπει απο το δικο μου?

τον φοβαμαι γιατι εχει χρημμα και μπαμπα πρωην.....και λοιπα.

Link to comment
Share on other sites

lados

είναι πράγματι οικόπεδα η αγροτεμάχια?

όπως περιγράφεται την κατάσταση τα πράγματα θα οδοηγηθούν σε δικαστική πραγματογμωμοσύνη

καλό θα είναι λοιπόν να απευθυνθείτε σε τοπογράφο μηχανικό και δικηγόρο για να χειρισθούν την υπόθεση νομικά και τεχνικά

προβείτε σε άμεσες ενέργειες, η απονομή της δικαιοσύνης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχετική.

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μου ζητήθηκε να κάνω ένα τοπογραφικό για ένα κτήμα που τέμνεται στο δυο από δημοτική οδό. Τα τμήματα είναι α) 1,2στρ με πρόσωπο >20 και β) 0,5στρ με πρόσωπο <10 ο δρόμος χαρακτηρίστηκε δημοτικός το 1997 πριν ήταν αγροτικός. Το συμβόλαιο που έχω στα χέρια μου είναι αποδοχή κληρονομιάς 1994 (ο ιδιοκτήτης είχε πεθάνει το 1970) και δεν αναφέρει ότι τέμνετε το κτήμα από αγροτική οδός, περιγράφεται απλά στο περίπου η έκταση και η περιοχή τίποτα άλλο. Ποια είναι η αρτιότητα του οικοπέδου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.