Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πεζοδρομείται κεντρικός δρόμος στην Θεσσαλονίκη


iovo

Recommended Posts

Πεζοδρομείται κεντρικός δρόμος στην Θεσσαλονίκη

 

Τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα πεζοδρομηθεί πιλοτικά την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, θα πεζοδρομηθεί το τμήμα από την πλατεία Αγίας Σοφίας έως την οδό Τσιμισκή και θα παραμείνει κλειστό στην κυκλοφορία για όλα τα αυτοκίνητα με εξαίρεση τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

 

Την έναρξη της πεζοδρόμησης στην οδό Αγίας Σοφίας θα κηρύξουν, το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.

 

Να σημειωθεί ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την εκφόρτωση των εμπορευμάτων και την τροφοδοσία των καταστημάτων, καθώς και των παρόδιων οικοδομών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τους υπόλοιπους δρόμους του κεντρικού τομέα της πόλης.

 

Πηγή http://www.newsbeast.gr

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι και άσχημα. Απ'οσο γνωρίζω σειρά έχουν και άλλοι δρόμοι στο κέντρο, όπως η Δαγκλή, η Ρογκότη κτλ. Καιρός είναι ο κόσμος να χρησιμοποιήσει και το κέντρο χωρίς αυτοκίνητο!

Link to comment
Share on other sites

Κάτι είχα ακούσει και για δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην αριστερή λωρίδα της παραλιακής... ναι, εκεί που παρκάρουν όσοι πείνουν τον καφέ τους δίπλα στο αυτοκίνητό τους!

 

Να το δω και να μην το πιστεύω!!! Ένα πράγμα σαν το μετρό δηλαδή! :grin:

Link to comment
Share on other sites

Αν γίνει αυτό που θα παρκάρουμε όταν ερχόμαστε για καφέ Θεσσαλονίκη. Απαράδεκτο να μην γίνει :P

Link to comment
Share on other sites

Το μέτρο εφαρμόστηκε και πέρυσι "πεζοδρομώντας" την Τσιμισκή. Δεν έχει να κάνει με crash test για να δουν το κυκλοφοριακό της πολης χωρίς αυτοκίνητο, αλλά μόνο για την τόνωση των εμπορικών καταστημάτων.

 

'Οσο για τον ποδηλατόδρομο σε τμήμα της Λ. Νίκης πρέπει να αποφασισθεί εάν θα γίνει κατάληψη της αριστερής ή της δεξιάς λωρίδας.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι έχω την απορία αν αυτές οι τοπικές παρεμβάσεις είναι αποτέλεσμα ενός γενικού σχεδιασμού (δεν έχει πάρει κάτι τ' αυτί μου) ή προϊόν αποσπασματικών επιλογών σε μία -γενικώς- "σωστή κατεύθυνση" (πράγμα που μου φαίνεται πιθανότερο και άκρως φυσικό για νεοελληνικά δεδομένα)...

Link to comment
Share on other sites

Τι γενικού σχεδιασμού ρε Alex εδω στην δεύτερη φάση αναπλασης της παραλίας αποφασίσανε να κάνουν λόφο στην παραλία!!!!! Έχει πάρει λέει βραβείο η μελέτη. Ήδη μεγάλος αριθμός δέντρων που ήταν πίσω από το άγαλμα του ΜεγΑλέκου έχουν κοπεί!!! Δέντρα 25μ ύψους που έχουν φιλοξενήσει άπειρα ζευγαράκια στην σκιά τους και ήταν το σήμα κατατεθέν στην περιοχή ...μακάρι η ανάπλαση να με βγάλει καχύποπτο και γκρινιάρη!!!

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=309529

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δέντρα 25μ ύψους που έχουν φιλοξενήσει άπειρα ζευγαράκια στην σκιά τους και ήταν το σήμα κατατεθέν στην περιοχή

Δεν είμαστε πλέον ερωτική πόλη...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.