Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν προσέλαβε. Δεν συνέχισε. Είναι αυθαίρετο;


ΚΑΝΑ

Recommended Posts

σε αυθαιρετες κατασκευες οι οποιες με τον ενα η αλλο τροπο επειδη ηταν προχειρες κατασκευες αποξηλωθηκαν υπαρχει περιπτωση απο την στιγμη που δεν υπαρχει καταγγελια ουτε καταγραφη καποια στιγμη απο παλιες αεροφωτογραφιες να μπουν προστιμα?

δλδ υπαρχει αναδρομικοτητα ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ναι έγραψα ότι δεν εφαρμόστηκε η μελέτη-που αφορούσε την κατασκευή και β' σενάζ σε φέρουσα τοιχοποιία[/color]

 

κατ' αρχην ο τίτλος του θρεντ είναι ηλίθος, πολύ αποτυχημένος, οπότε και αυτοί που απάντησαν είναι υπέρ του δέοντος ευσυνείδητοι.Εγώ απλά απαντώ αφενός γιατί είσαι ωραίος και χρήσιμος ΚΑΝΑ, αφετέρου γιατί με εκνεύρισε ο τίτλος που διάλεξες.

 

Η δική μου άποψη:

 

Οι εργασίες του φέροντος οργανισμού ολοκληρώθηκαν πριν παραιτηθείς ή όχι?

 

Αν δεν ολοκληρώθηκαν, τότε δεν υπάρχει η παραμικρή αυθαιρεσία, ίσα ίσα ο καθένας με άδεια μπορεί να πειραματίζεται όσο γουστάρει, αρκεί ο επιβλέπων του να του κάνει τις αντίστοιχες παρατηρήσεις και να την επαναφέρει στην προβλεπόμενη κατάσταση από τη μελέτη.

 

Αν εγώ π.χ. για το χι ψι λάθος ως ιδιοκτήτης σκυροδετήσω εκτός περιγράμματος ένα υποστήλωμα, ΔΕΝ είμαι αυθαίρετος με την προϋπόθεση ότι δεν συνεχίζω τις εργασίες, ότι το αποξηλώνω και το επανασκυροδετώ στην προβλεπόμενη θέση του.

 

Ο τύπος λοιπόν μπορεί να συνεχίσει κανονικότατα τις εργασίες του, οι οποίες κατά χρονική σειρά είναι να κατεδαφίσει τη φέρουσα τοιχοποιία μέχρι τη στάθμη του Β' σενάζ, ή να κάνει αναθεώρηση-νέα άδεια ως προς το φέροντα οργανισμό και να προχωρήσει χωρίς σενάζ.

 

Γραπτή υπόδειξη είχες κάνει εσύ? Στο ΗΜΑ ανέφερες τίποτα επανειλημμένα? Πώς ακριβώς παραιτήθηκες, του είπες προφορικά να κάνει το σενάζ ή αλλιώς θα κρατούσες την αναπνοή σου μέχρι να γίνεις μωβ, και όταν σε αγνόησε-επίσης προφορικά- εσύ ξέσπασες σε λυγμούς και πήγες να υποβάλεις παραίτηση?Εγώ πάντως αν ήμουν ελεγκτής δεν θα επέτρεπα την παραίτησή σου, ο Επιβλέπων πρέπει να έχει σοβαρό λόγο να παραιτηθεί και να μπορεί να το αποδείξει εγγράφως.Το ότι ο ιδιοκτήτης κάνει βλακείες στην κατασκευή δεν είναι σοβαρός λόγος παραίτησης, εφόσον δεν προχώρησε τις εργασίες.Από τη Νομοθεσία επίσης προβλέπεται ότι πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση εγγράφως, και όχι να παραιτείται όποιος γουστάρει επειδή π.χ. η περιοχή του έργου βρίσκεται δίπλα σε χοιροστάσιο κ έχει ευαίσθητη μυτούλα.

 

Από την άλλη, η προϊσταμένη της πολεοδομίας φαίνεται ότι πήρε αυτή τη θέση πεσμένη στα τέσσερα, κ όχι επειδή είναι φωστήρας.Εκεί στον Έβρο μου φαίνεται ότι τρέμει το φυλλοκάρδι σας με τους εισπρακτικούς νόμους του Τουρκμέτσογλου, του νέου τσάρου της οικονομίας, που τόσο λατρεύετε εσείς οι βόρειοι.

 

Επειδή λοιπόν φίλε είσαι ωραίος (στ αλήθεια το λέω), σου συστήνω να σταματήσεις να ασχολείσαι-μιας κ ποίησες τη νήσσα ως επιβλέπων-σου συστήνω επίσης να απολαύσεις τις ικανότητες της προϊσταμένης της πολεοδομίας μιας κ απ΄ό,τι φαίνεται είναι πολύ ικανή γυναίκα, και να συστήσεις στον ιδιοκτήτη να κάνει αναθεώρηση ως προς το φέρων οργανισμό.Για αυθαίρετο ούτε λόγος.

 

Και γενικά για τον πανικό της λέξης ''αυθαίρετο'': έχουμε ως έθνος αυθαιρετολαγνία.Προσοχή γιατί θα καταλήξετε όλοι να πληρώνετε το κράτος χωρίς κανένα απολύτως λόγο.Στη Γερμανία, δεν υπάρχει ο αντίστοιχος πολεοδομικός όρος της λέξης ''αυθαίρετο''. Όποιος κατασκευάζει χωρίς άδεια ή καθ' υπέρβασή της, κλείνεται στο ψυχιατρείο, θεωρείται νοητικά άρρωστος και όχι πονηρίδης.

 

@Alexispap: αν καταστρέψεις αυτό το έργο τέχνης, το κρίμα στο λαιμό σου.Θα είσαι ίδιος με τον Ερρίκο τον Η' που κατέστρεψε τα μοναστήρια για να παντρευτεί την Anne Boleyn.ΙΔΙΟΣ λέμε.Την κατάρα μου νά 'χεις, αν το αποπειραθείς!!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στην Γερμανία θεωρείται νοητικά άρρωστος και όποιος κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο εκτός διάβασης πεζών, μάλλον στο Ελλάντα πρέπει όλοι να είναι μέσα....

 

υ.γ. Πάλι ζωγράφισες zavi, μα τι έμπνευση είναι αυτή;

Link to comment
Share on other sites

Οι εργασίες του φέροντος οργανισμού ολοκληρώθηκαν πριν παραιτηθείς ή όχι?

Αγαπητέ

[email protected]

Σ’ ευχαριστώ για το κρύο και καυτό ντούζ

Αλλά αγαπητέ φίλε

Το έργο βρέθηκε μετά από 2-3 μέρες, με την κατασκευή και της ξυλείας της στέγης, παρά την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη να γκρεμίσει τις 5 σειρές τούβλων, δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο και να επανορθώσει.

Γραπτή υπόδειξη είχες κάνει εσύ? Στο ΗΜΑ ανέφερες τίποτα επανειλημμένα? Πώς ακριβώς παραιτήθηκες, του είπες προφορικά να κάνει το σενάζ ή αλλιώς θα κρατούσες την αναπνοή σου μέχρι να γίνεις μωβ, και όταν σε αγνόησε-επίσης προφορικά- εσύ ξέσπασες σε λυγμούς και πήγες να υποβάλεις παραίτηση?Εγώ πάντως αν ήμουν ελεγκτής δεν θα επέτρεπα την παραίτησή σου, ο Επιβλέπων πρέπει να έχει σοβαρό λόγο να παραιτηθεί και να μπορεί να το αποδείξει εγγράφως.

Μα αγαπητέ zavi σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδείξεις είναι οι φωτογραφίες που υποβάλλονται.

Κατά την γνώμη μου πολύ καλά ενήργησε ο τότε προϊστάμενος και τον έθεσε προθεσμία, για να ορίσει επιβλέποντα (ο οποίος και θα αναλάμβανε την ευθύνη για τη κατάσταση γενικά τις κατασκευής)

Γιατί δηλαδή ο προϊστάμενος να έχει την ευθύνη μέχρι σήμερα, για τυχόν στραβή στη οικοδομή;

Δεν χρειάζονταν δε καμία αυτοψία, γιατί φαίνονταν η αυθαιρεσία του, στις φωτογραφίες

Αλλά ήξερε και από δικηγόρους και πάντα και συχνά, μου έλεγε:

Βασίλη μοιάζω με το καλύτερο αλεξικέραυνο της πολεοδομίας-όλους τους κεραυνούς εγώ τους τραβάω.

Αλλά και η σημερινή προϊσταμένη πολύ καλά κάνει

Γιατί ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να λέει: εγώ δεν θέλω επιβλέποντα.

κάνω ότι θέλω και να και αν σκοτώσω και να αν δεν σκοτώσω.

Να και αν η υπηρεσία λέει τα τάδε και να και αν δεν τα λέει.

Ας έρθω και στα δικά μου

Γιατί να μην παραιτηθώ φίλε Ζavi;

Τι να την κάνω την εγγραφή στο ΗΜΑ;

Μήπως έπρεπε να του φιλήσω και τα πόδια;

Και γιατί να δέχομαι πειράματα από τον ιδιοκτήτη με τις ανεγκεφαλίες του, που εσύ θα δεχόσουν;

Δεν σημαίνει φίλε μου (και μη με παρεξηγείς) ότι χάνεις τον σεβασμό σου, από τον ιδιοκτήτη;

Ότι χάθηκε, το επαγγελματικό και επιστημονικό σου γόητρο στο προσωπικό του εργολάβου;

Ποια η συνεργασία σας πια;

και πώς να συνεργαστείς μαζί του;

Ακόμη μία φορά παραιτήθηκα το 1984, γιατί σε δοκό οροφής ισογείου 5,5 μ με οπλισμό 5Φ18, ο εργολάβος έβαλε τότε, μόνο τα 2 ίσια 2Φ18 και ενώ την άλλη μέρα πήγα να δώ και τα άλλα 3,

εκείνος έριχνε την πλάκα.

Τι να έκανα; (τι απόδειξη να είχα τότε, ούτε φωτογραφικές δεν υπήρχαν)

Η οικοδομή έμεινε καλουπωμένη επί 2,5 χρόνια, μέχρι που κάποιος, από το κύμα των μεταναστών μηχανικός, ανέλαβε την ευθύνη και το έργο συνεχίστηκε.

Στη Γερμανία, δεν υπάρχει ο αντίστοιχος πολεοδομικός όρος της λέξης ''αυθαίρετο''

Χθες βρήκα κάποιον πελάτη και φίλο μου.

Τι κάνεις Βασίλη;

Καλά, εσύ;

Τι γίνεται με τα αυθαίρετα;

Γιατί έχεις τίποτα; (ήξερα ότι έκανε σοφίτα)

Α, όχι

Ε, τότε πάνε να ψαχθείς, γιατί μπορεί να μην είσαι γνήσιος Έλληνας, αλλά Γερμανός του είπα.

γελάσαμε και μετά μου είπε για την σοφίτα του.

όσο για τον τίτλο του θέματος, όπως αναφέρεις εδώ

@Alexispap: αν καταστρέψεις αυτό το έργο τέχνης, το κρίμα στο λαιμό σου.Θα είσαι ίδιος με τον Ερρίκο τον Η' που κατέστρεψε τα μοναστήρια για να παντρευτεί την Anne Boleyn.ΙΔΙΟΣ λέμε.Την κατάρα μου νά 'χεις, αν το αποπειραθείς!!!

Λίγο με ενδιαφέρει και αν τον αλλάξει ο Alexis,αλλά πιστεύω ότι είναι περιεκτικότατος και σύμφωνος με αυτά που θέλω να εκφράσω.

zavi Όλα αυτά φιλικότατα, χωρίς κανένα πνεύμα προσωπικής αντιπαράθεσης ή δηκτικότητας και από μέρους μου, όπως πιστεύω ότι συμβαίνει και για τα σχόλια της πλευρά σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.