Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξώστες και μισοκλεισμένες κεραμοσκεπές;


Recommended Posts

Διαφωνώ συνάδελφε...Δεν παίζει ρόλο ο όροφος για την κάλυψη. Εφόσον μπαίνει στη δόμηση και δημιουργείται κλειστός χώρος προσμετράται και στη κάλυψη. Επειδή το στατικό σύστημα είναι πρόβολος δεν αλλάζει κάτι.

Και γω συμφωνώ. Σιγουρα προσμετράτε στην κάλυψη και πιθανων να υπάρχει Υ.Κ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το λογικό αφού ο εξώστης γίνει κλειστός χώρος, είναι να αντιμετωπιστεί όπως και ένας νόμιμα κλειστός χώρος. (ΥΚ και ΥΔ και πλάγιες....)

 

Πιστεύω πως το ερώτημα είναι σε στεγασμένους εξώστες που προσεγγίζουν κάτι σαν τους Η/Χ! Αυτοί πώς αντιμετωπίζονται? 500αρικάκι και άντε γεια? ή μήπως ΥΔ και πλάγιες? Εγώ πάντως σε περιπτώσεις τέτοιες το πάω με αναλυτικό...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα έχω μια περίπτωση και θέλω την βοήθεια σας . Το κτήριο Α έχει οικοδομική άδεια όπως φαίνετε στο σχέδιο που επισυνάπτω χωρίς το δωμάτιο. Η αυθαιρεσία βρίσκετε στον πρώτο όροφο. Ο ιδιοκτήτης σε αντίθεση με την άδεια έφτιαξε στην θέση του ακάλυπτου χώρου έναν εξώστη που ακουμπάει στο κτήριο β από την μια πλευρά και το έκτισε από την άλλη που υπήρχε το νόμιμο μπαλκόνι και δημιούργησε το δωμάτιο . .Αυτό πώς να το πάω ως υπέρβαση δόμησης ως αναλυτικό σαν εξώστη … και η μείωση του ακάλυπτου είναι και αυτό παράβαση και αν ναι τι? Τα τετραγωνικά του παρανόμου τμήματος είναι 10 τμ.http://postimage.org/image/ttf00f07b/

Edited by vitrouvios
Link to comment
Share on other sites

Έτσι όμως επειδη ειναι μικροτερο απο 20 τμ σύμφωνα με το Αρ. 24, παρ 6β παει 2000 ευρω δεν μπορώ να το πάω σαν αναλυτικο κλειστό εξώστη?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει αυτό που λέει στην παρ. 6β.Εχει ελευθερωθεί ,και το πρόστιμο είναι όσο βγαίνει από τον υπολογισμό με το εμβαδόν και τους υπόλοιπους συντελεστές.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής: απλή περίπτωση εξώστη που έχει κλειστεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Πάμε υποθέτω με Υπέρβαση Δόμησης Κύριων χώρων, υπέρβαση κάλυψης κ.λ.π. Η ερώτησή μου είναι η εξής: δηλώνουμε Αλλαγή Χρήσης ή όχι, διότι σύμφωνα με μία ερωτοαπάντηση του ΥΠΕΚΑ για τους Η/Χ δεν δηλώνεται αλλαγή χρήσης. Ισχύει όμως το ίδιο για τους εξώστες; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Στην αλλαγή χρήσης επιλέγεις όχι. (αρκεί να παραμένει η χρήση της κατοικίας και να μην έχει γίνει ας πούμε... εργοστάσιο... :mrgreen: )

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να κάνω και εγω μια ερωτησούλα:

Στο πίσω μέρος πιλοτής με εμβαδόν 180τμ, ενα κομμάτι έγινε κατοικία 68τμ και δημιουργήθηκε ένας εξώστης 11τμ. Ο εξώστης ήταν και αυτός κομμάτι της πιλοτής, απλα περικλείεται απο την κατοικία. Άρα έχει αποκοπεί από την κοινόχρηστη λειτουργεία της πιλοτής! Επίσης στην είσοδο της ''κατοικίας'' οριοθέτησαν με κικλίδωμα, ενα κομμάτι της πιλοτής 19τμ, σαν προκήπιο ή σαν δεύτερο μπαλκόνι, ας το πούμε.

Οπότε εχουμε για την κατοικία 68τμ Υ.Δ.Κ.Χ. και για τον εξώστη 11τμ.Υ.Δ., αλλα σαν Β.Χ.ή σαν Κ.Χ.?? Και με το δεύτερο ''μπαλκονι'' 19τμ ασχολούμε ή οχι?

Για βοηθήστε λίγο γιατί κόλλησα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.