Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίσημες απαντήσεις από το ΤΕΕ


Recommended Posts

Ειναι ομως λογικό να συγκρινεις την υπέρβαση που εχεις κανει στο τμημα σαν ποσοστό με αυτο που επιτρεπεται στο συνολο του οικοπέδου? Τα κτισματα των αλλων τα υπολογίζεις στο διάγραμμα που θα κανεις η οχι?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι το νόημα είναι στην εξής φράση:

 

Άλλο έκδοση οικοδομικής άδειας, άλλο νομιμοποίηση και άλλο ρύθμιση αυθαιρέτου.

Στη ρύθμιση μη ζητάς και πολλα λογικά και δίκαια!

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να βγάλω άκρη με το ποιός δηλώνει τα κτίσματα του εργολάβου και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Ο εργολάβος (που όμως δεν έχει κυριότητα από το εργολαβικό) . Οι οικοπεδούχοι? (και αν είανι 20 θα κάνουν όλοι δήλωση???)

Επίσης από πέρσι ο εργολάβος τα δηλώνει στο Ε9 τα δικά του και πληρώνει ΦΑΠ (αν είναι νομικό πρόσωπο)

 

Έχει κανείς καμιά τέτοια περίπτωση??

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω κάτι (έψαξα και δεν βρήκα κάτι σχετικό) Παρόλο που το έγραψα σε email , το τόνισα προφορικά , και έδωσα το έντυπο με τον κωδικό για την τράπεζα , ότι πληρώνεται στην τράπεζα το παράβολο για τα αυθαίρετα το Ν4014 , τελικά το πλήρωσαν στην εφορία Και άσε του πελάτες μου που έιναι άνθρωποι της επαρχίας με μικρή παιδεία , στην εφορία πως το δέχτηκαν να πληρωθούν Το ερώτημα μου είναι πως μπορεί να διορθωθεί το λάθος αφου η σχετική εγκύκλιος ΔΠΕΙΣ Α 1163095 ΕΞ/28-11-2011/Φ21 δεν αναγράφει λεπτομέρειες παρά το ότι έχει ερωτηθεί το ΥΠΕΚΑ εγγραφως για το θέμα αυτό

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει σύσταση; Έχει ''αγοράσει'' τα ποσοστά ο εργολάβος;

 

Σε κανένα εργολαβικό δεν αγοράζει ο εργολάβος ποσοστά. Υπάρχει "δέσμευση" μεταβίβασης σε πρόσωπο που θα υποδείξει ο εργολάβος από τον οικοπεδούχο. Αυτό είναι νομικά η αντιπαροχή. Δεν γίνεται μεταβίβαση ποσοστών γιατί τότε θα έπρεπε να πληρωθεί φόρος (και στο εργολαβικό και κατα την πώληση)

 

Όμως το κράτος βάζει τον εργολάβο να το δηλώνει (μετά την τριετία από την αποπεράτωση) σαν δικό του, στο ε9 και να πληρώνει ΦΑΠ.

 

Μετά έχουμε και την "αυτοπαράδοση". Έχει καμιά νομική πράξη αυτή? η απλά είναι για να πάρει το κράτος τα χρήματα του?

 

Το θέμα είναι. Αν έχεις πολλούς οικοπεδούχους, θα πρέπει να φαίνονται ΟΛΟΙ αυτοί σαν δικαιούχοι με το ποσοστό τους? Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, και αν περιμένω απάντηση από το ΤΕΕ, σώθηκα

 

Προσανατολίζομαι στο να βάλω τον εργολάβο (με 0% ποσοστό) και τους οικοπεδούχους όλους (με τα ποσοστά τους) και ο θεός βοηθός.

Link to comment
Share on other sites

Σύσταση οριζόντιας στα "ανταλάγματα" του εργολάβου, δεν υπάρχει. Συνήθης πρακτική κατα την διανομή, για να μπορεί ο εργολάβος να αλλάζει μέτρα και ποσοστά των ιδιοκτησιών του κατα την ανέγερση. Η σύσταση γίνεται κατά την μεταβίβαση - πώληση.

 

Έχει "νόημα" το ποιός είναι ο ιδιοκτήτης στην πράξη , αν δεν επικαλείται βέβαια το "κύρια και μοναδική κατοικία" ?

 

Αυτό που φοβάμαι αν βάλω σαν ιδιοκτήτη τον εργολάβο, είναι σε μια ενδεχόμενη πώληση του ακινήτου, ο/η συμβολαιογράφος θα έχει πρόβλημα με την βεβαίωση που θα γράφει άλλον σαν ιδιοκτήτη.

 

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει οδηγία - απάντηση για κάτι τόσο συνηθισμένο στην ελληνική πρακτική?!?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για μια βεβαίωση του 4014 οτι το ένα οικόπεδο εντός οικισμού μαζί με το κτήριο είναι νόμιμα ιφιστάμενα με την έννοια του νόμου 4014 πόσα χρήματα θα έπρεπε να ζητήσω;

στην καρτέλα του συστήματος "πρόσθετα στοιχεία" πάνω απ την ημερομηνία αυτοψίας στην "Συμφωνηθείσα αμοιβή μηχανικών" χρειάζεται να συμπληρώσω χρηματικό ποσό αν ειναι μονο για βεβαίωση νομίμως υφισταμένου; (αν ναι η τιμή ειναι προ ΦΠΑ φαντάζομαι)

 

η περίφραξη με πασσάλους και συρμα θεωρείται παράνομη γιατί δεν έχει άδεια;

μου δήλωσε οτι ο τοίχος από σκυρόδεμα που τον χωρίζει με το γείτονα ειναι ιδιοκτησία του γείτονά του, να του ζητήσω υπεύθυνη δήλωση;

το οικόπεδο ειναι σε κεκλημένο έδαφος οπότε ο ένας τοιχος από ξεροληθιά στο δρόμο ειναι γυρω στο 1.8 (από το ύψος του δρόμου, συριζα όμως με το έδαφος), χρειάζεται να έχει άδεια γι αυτό;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ειμαι σιγουρος πως εχει απαντηθει αλλα με search δεν καταφερα να εντοπισω την απαντηση:

 

Σε ενα διοροφο εχει γινει συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων και 2 αδελφια πηραν απο εναν οροφο και επικαρπωτης εμεινε η μανα τους.

Αυθαιρεσιες εχουν και οι 2 ιδιοκτησιες (ανεξαρτητες).

Μπορω να κανω 1 δηλωση στο ονομα της επικαρπωτριας μανας ή πρεπει να κανω 2 στα ονοματα των παιδιων της?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.