Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.4014-Διάγραμμα Κάλυψης για κάθε οικοδομήσιμο


Recommended Posts

Σωστός συνάδελφε sagiasd, αυτό είχα στο μυαλό μου κι εγώ όταν έγραψα τα παραπάνω, απλά ξέχασα να το επισημάνω, μου έχουν τύχει ήδη 3 τέτοιες (εκτός σχεδίου) περιπτώσεις... και μάλιστα το τοπογραφικό που συνόδευε την Ο.Α. δεν ήταν σε ΕΓΣΑ, ακόμα και να ήθελα να κάνω τον "κινέζο" ώς προς την ορθότητά του...δεν μπορούσα, άρα η σωστή νέα αποτύπωση είναι μονόδρομος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

O μηχανικός σε περιπτώσεις δηλώσεων 4014, σε ακίνητα που έχουν οικοδομική άδεια ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να "ελέγχει" το οικόπεδο - αγροτεμάχιο ή με άλλα λόγια να ελέγχει την "ορθότητα του τοπογραφικού". Υποβάλλει απλώς το εγκεκριμένο τοπογραφικό. Τους ελέγχους κ.λπ. τους ....αφήνει για άλλους, πιό αρμόδιους φορείς (που είναι και η δουλειά τους).

 

Παράκληση: Ας μην κάνουμε από μόνοι μας τη δουλειά μας πιό δύσκολη!

 

Και πως θα ελεξεις πχ πλαγιες αποστασεις ή θεση κτηριου αν δεν τσεκαρεις το οικοπεδο/γηπεδο???

Link to comment
Share on other sites

Απλώς "μετρώντας" τις π.χ. πλάγιες αποστάσεις της "πραγματικότητας" και συγκρίνοντας αυτές με τις αναγραφόμενες στα εγκεκριμένα σχέδια κ.λπ. Προσωπικά αποφεύγω το "μέτρημα" του οικοπέδου, όπως ο ...."διάολος το λιβάνι"!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγω διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ.

Το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να τσεκαρεις την ιδιοκτησια.

Εστω και προχειρα.

Ολα τα αλλα ειναι ταρζανιες.

Να σου πω περιπτωση εντος σχεδιου με τσεκαρισμα απο τις στασεις του Πραξης εφαρμμογης και οικοπεδο που εχει στιψει και ειναι 1μ μεσα σε αλλη ιδιοκτησια και μισο μετρο εξω απο τη ρυμοτομικη. Επειδη ειναι διανοιγμενος ο δρομος, ακομα και η μαντρα φαινειται οτι εχει μπει μεσα στο πεζοδρομιο.

Link to comment
Share on other sites

Εισαι καλα κανεις.

Εγω επειδη εχω αλλη φιλοσοφια, δεν μπορω να το κανω γαργαρα.

Τοπογραφικη αποτυπωση πρωτα και μετα μιλαμε για αυθαιρεσιες.

 

ΥΓ. Ιασωνα ποια εγκυκλιος αναφερε κατι σχετικα με το "τσεκαρισμα" του οικοπεδου???

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι, σε καμία δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό.....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

παρακαλώ για τις απόψεις σας για την περίπτωση μονοκατοικίας με ΟΑ του ΄85 η οποία εκδόθηκε για εμβαδό οικοπέδου 700μ² , ενώ σήμερα το οικόπεδο έχει εμβαδό 1250μ² (κατόπιν συνένωσης με συμβολαιογραφική πράξη φυσικά). Απαιτείται νέο τοπογραφικό και ΔΚ ή αναφέρω το ιστορικό και τα νέα στοιχεία δόμησης στα υφιστάμενα με το αιτιολογικό της υπαγωγής στον Ν.4014?

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που το οικόπεδο των 1250τμ αφορά μία ιδιοκτησία και όχι δύο ξεχωριστές και το οικόπεδο σου είναι οικοδομήσιμο λογικά πρέπει να γίνει εκ νέου τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης. Όσο αναφορά τη δεύτερη περίπτωση που αναφέρεις ο μόνος που μπορεί να σε βεβαιώσει ότι έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις είναι ο ΤΕΕ. Επικοινώνησε με το ΤΕΕ της περιοχής σου αύριο και αν σου πει οτι μπορείς να συνεχίσεις με τα υφιστάμενα σχέδια να ζητήσεις επίσημη απάντηση για να είσαι καλυμμένος.

Link to comment
Share on other sites

Αν πληρώνει ο ιδιοκτήτης το νέο τοπογραφικό και το νέο διάγραμμα κάλυψης, καλό είναι να τα φτιάξεις και να τα υποβάλλεις!

Αν δεν πληρώνει, για τον 4014, μπορείς να κάνεις τη "δουλειά" σου και με τα αντίστοιχα εγκεκριμένα.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να δείξεις τώρα τη "συνένωση", δεν σε αναγκάζει κανένας (προσωπική άποψη).

 

Κι όλα αυτά τα γράφω διότι αναφέρεις τη λέξη "οικόπεδο". Αν είναι εκτός σχεδίου ο νόμος απαιτεί νέο τοπογραφικό με ΕΓΣΑ, τότε αφού θα το φτιάξεις βάζεις και το "υπόλοιπο κομμάτι".

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.