Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περνάω ΕΜΠ. Αξίζει;


George_1990

Recommended Posts

Μετά από μια κουραστική , ψυχοφθόρα χρονιά ατελείωτου διαβάσματος , τελικά κατάφερα τον στόχο μου ... Να συγκεντρώσω πολλά μόρια έτσι ώστε να έχω την άνεση της επιλογής όποιας σχολής θέλω.. Με 19.400 μόρια στην τεχνολογική κατεύθυνση , κατάφερα ευτυχώς τον στόχο μου.

 

Τώρα όμως , που γύρισα από τις διακοπές και πλησιάζει ο καιρός της έκδοσης των βάσεων , μ' έπιασε ένα τρέμουλο καθώς δήλωσα στο μηχανογραφικό μου πρώτη επιλογή , την σχολή Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ... Γενικά στο μηχανογραφικό μου δήλωσα τις σχολές Ηλεκτρολόγων , Πολιτικών , Μηχανολόγων & Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ & τις σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στην Πάτρα.... Επίσης έχω δηλώσει τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών & Ηλεκτρολόγων στο ΑΠΘ ...

 

Ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει πραγματικά να βάλω τους γονείς μου σε όλο αυτό το έξοδο να με στείλουν Αθήνα για να σπουδάσω στο ΕΜΠ?

Μπορώ απλούστατα να πάω στην Πάτρα που είναι και δίπλα... Μπορώ να πάω και Θεσσαλονίκη όπου η ζωή είναι πιο φθηνή από την πρωτεύουσα

Όσοι έχετε σπουδάσει στο ΕΜΠ & όσοι έχετε σπουδάσει στην Πάτρα ή στο ΑΠΘ , μπορείτε να αναφέρετε κάποια πράγματα σχετικά με το κάθε πολυτεχνείο? Από άποψη φοιτητικής ζωής??

 

Τι θα με συμβουλεύατε?

 

Όλες οι γνώμες δεκτές .......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βασικα αργησες να ζητησεις συμβουλη :D . Οτι εγινε τωρα εγινε. Εννοω οτι το μηχανογραφικο σου δεν αλλαζει.

ΛΕγοντας οτι μπορεις να πας πατρα ή θεσσαλονικη εννοεις οτι εισαι δικαιουχος μετεγγραφης; Γιατι εγω αυτο καταλαβα.

Link to comment
Share on other sites

Όπου και να περάσεις αν έχεις καλή διάθεση θα περάσεις καλά.

 

Τώρα για Θεσσαλονίκη και ΠΜ να σου πώ ότι είναι δύσκολη η σχολή.

 

Αλλά η πόλη είναι ο έρωτας ο ίδιος !!!!

 

:D :D :D

Link to comment
Share on other sites

αθηνα ειναι μια χαρα!πιστεψε με ορεξη να εχεις και θα κανεις απειρες περιπλανησεις σε εναν τεραστιο λαβυρινθο ξεφρενων περιπτυγματων.

Link to comment
Share on other sites

Και από καταλήψεις η Αθήνα άλλο τίποτα ! Αχέμ , αυτό άσ'το προς το παρών , εσύ κοίτα να κάνεις τη δουλειά σου ! :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι υπάρχει η δυνατότητα της μεταγραφής γιατί και ο αδερφός μου είναι φοιτητής & είμαστε 3 αδέρφια οπότε μπορώ να αλλάξω σχολή.. Βέβαια δεν μπορώ π.χ να πάω Αθήνα , να νοικιάσω σπίτι , να τακτοποιηθώ και μετά επειδή μου κάπνισε να πάρω μεταγραφή... Πρέπει να αποφασίσω τώρα που θα πάω , έτσι ώστε να τακτοποιηθώ ...

 

Περιμένω τις απόψεις σας(βέβαια οι περισσότεροι είστε σε διακοπές τώρα αλλά μέχρι τέλη Αυγούστου , υπάρχει αρκετός χρόνος για περισσότερα posts...)

Link to comment
Share on other sites

κοίτα το επίπεδο των καθηγητών του ΕΜΠ (όποτε τους πετυχένεις βέβαια) είναι άπιαστο,κακά τα ψέματα.

Επαγγελματικά πέρα από το ακαδημαϊκό μέρος, είναι και το κομμάτι του επαγγελματικού κύκλου, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό.

 

Αν αντέχεις οικονομικά πιστεύω ότι το ΕΜΠ θα σε ανταμίψει...

Link to comment
Share on other sites

και κατι ακομα.

 

αυτα τα 5 χρονια που θα περασεις ως φοιτητης δεν ειναι μονο χρονος σπουδων αλλα και μια καταλληλη περιοδος να δεις πραγματα,παραστασεις,εικονες,να αποκομισεις εμπειριες διαφορες,να μπεις σε εναν κοσμο γεματο προκλησεις,απειλες,συφωνιες και ασυμφωνιες.

 

η αθηνα θα σου τα προσφερει αυτα απλοχερα (συν αθηνα και χειρα κινει).

 

Υ.Γ ευτυχως ή δυστυχως πολλοι απο την πολη μου σπουδαζουν θεσσαλονικη και εδω και καιρο που εχει τυχει να μοιραστω ιδεες με καποιους απο αυτους (απο πολλες και διαφορες σχολες),δυστυχως διαπιστωνω οτι οι επαρχιωτες που σπουδαζουν θεσσαλονικη (χωρις να ειμαι απολυτως και χωρις να θελω να θιξω καποιον) διαμορωνουν μια τελειως διαφορετικη αντιληψη η οποια δεν ειναι ασχημη αλλα εμπεριεχει την εννοια της κλικας,της συνεχους κριτικης(ασχημη και επιφανειακη) σε αγνωστα ατομα κλπ.(ας μην πω αλλα τωρα)

 

μαλλον οταν εισαι σε μια πολη οπου ολοι οι φοιτητες ειναι μαζεμενοι ασσφυκτικα δεν μπορεις να αποφυγεις καποιες καταστασεις.

 

για μενα ορμα αθηνα οπου μπορεις με λιγα χρηματα ως φοιτητης να διασκεδασεις,να μορφωθεις,να γαλουχηθεις,να δεις καταστασεις που αλλου δεν θα εβλεπες,να δεις πως κινειται η κοινωνια μας,απο την ευτελεια μεχρι την πολυετελεια,απο την μετριοτητα ως την ακροτητα και αλλα πολλα.

 

εκ των υστερων θα με καταλαβεις,τωρα μαλλον κινεζικα σου φαινονται ολα αυτα.

 

και κατι ακομα.αποκλειεται να βαρεθεις γιατι εχεις απειρες επιλογες.

 

ειλικρινα με τη δικη σου συγκαταβαση μπορεις να κανεις πολυ βαθεια βουτια στην αθηνα.

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.