Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη Εφαρμογής


Recommended Posts

στην πράξη εφαρμογής ολοι οι δρομοι χαρακτηριζονται ''πεζοδρομοι'' ?

 

γιατι σε χαρτη πραξης εφαρμογής σε πελάτη μου που αγορασε λεει πεζόδρομος και τωρα ο δημος τον κατασκευαζει σαν κανονικο δρόμο.....ο υπευθυνος του τεχνικου τμηματος του δημουμου απαντησε οτι στις πραξεις εφαρμογης ολοι οι δρομοι χαρακτηριζονται πεζοδρομοι εκτος απο εθνικους κτλ !!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος -γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ- πεζόδρομοι χαρακτηρίζονται όλοι οι υφιστάμενοι δρόμοι κάτω από ένα συγκεκριμένο Χ πλάτος (νομίζω είναι τα 4 ή 5 μέτρα). Είναι ένα ευρέως διαδεομένο τέχνασμα του μελετητή για να αυξηθούν οι "καλοί" συντελεστές της μελέτης.

 

"Παράνομα", "παράτυπα", "όπως θέλετε πείτε το" κατασκευάζονται ως κανονικοί δρόμοι.

Link to comment
Share on other sites

Σε πράξη εφαρμογής, ένα οικοδομικό τετράγωνο χαρακτηρίζεται ως Κ.Χ.

Όμως σε αυτό βρίσκεται εκκλησία. Ενώ φαίνεται στο χάρτη και έχει αποτυπωθεί, παρόλα αυτά δεν την έλαβαν υπόψην και την θεώρησαν ως ΚΧ;!

Τι μπορεί να γίνει τώρα; Διορθωτική πράξη εφαρμογής; ποιά είναι ακριβώς η διαδικασία, για να ενημερώσω τον εργοδότη και να αποφασίσει τι θα πράξει;

Link to comment
Share on other sites

Ο χαρακτηρισμός των οδών των οικοδομήσιμων των κοινοχρήστων και των κοινωφελών χώρων καθώς των όρων και των περιορισμών δόμησης γίνεται με την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, και όχι με την πράξη εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

Τι μπορεί να γίνει τώρα; Διορθωτική πράξη εφαρμογής; ποιά είναι ακριβώς η διαδικασία, για να ενημερώσω τον εργοδότη και να αποφασίσει τι θα πράξει;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

συναδελφε PAUL_MIX

δεν εχεις πολλες δυνατοτητες

χαθηκαν επειδη πιθανως δεν υποβληθηκε ενσταση κατα της πολεοδομικης μελετης

τωρα μπορεις

1. να ζητησεις τροποποιηση του σχεδιου πολης, ωστε τουλαχιστον η εκκλησια να αποκτησει κοκκινο περιγραμμα - διαγραμμα καλυψης (οικοδομησιμος χωρος). επειδη ο νομος απαγορευει την μειωση κοινοχρηστων χωρων, για να εχει πιθανοτητα εγκρισης η τροποποιηση σου, πρεπει να εξευρεθει αλλος κοινοχρηστος χωρος τουλαχιστον ισος με τον καταργουμενο και σε τετοια θεση, ωστε να εξυπηρετει τις πολεοδομικες αναγκες.

2. να περιμενει να παρελθει ευλογο χρονικο διαστημα (καμμια δεκαρια χρονια) και να ζητησεις δικαστικως την αρση της απαλλοτριωσης (αν στο μεταξυ δεν εχει απαλλοτριωθει)

3. να μην κανεις τιποτα

αληθεια για τι εκκλησια προκειται? δημοσια, ιδιωτικη?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ερώτηση για διόρθωση πίνακα πράξης εφαρμογής: εκτός από την ιδιοκτησία στην οποία κάνω τη διόρθωση, η πελάτισσά μου έχει 50% μιας άλλης ιδιοκτησίας στην ίδια συνοικία, αγορασμένη το 1990 (δηλ μετά τις 10-3-1982, αλλά πριν την κήρωση της Π.Ε). Η υπάλληλος στην πολεοδομία μου είπε ότι πρέπει να της βάλω και αυτή την ιδιοκτησία και να διορθώσω κι εκείνον τον πίνακα. Εγώ από ότι έχω καταλάβει από τον 1337/83, δεν είναι σωστό αυτό, αφού με ενδιαφέρει τι ιδιοκτησίες είχε μέχρι τις 10-3-82. Έχω καταλάβει σωστά ή θα πρέπει όντως να βάλω και τις δύο ιδιοκτησίες και να υπολογίσω τις εισφορές στο σύνολο;....Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μια απάντηση από όποιον ξέρει κάτι παραπάνω...ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

@PAPADEA ναι οι μεμονωμένες καθώς και οι διορθωτικές εγκρίνονται πια με απόφαση περιφερειάρχη (παλιά γινόταν με αποφ. Νομάρχη)

 

 

@eirinika , η διορθωτική που κάνεις προφανώς θα βγάλει νεες εισφορές. Επειδή στην Π.Ε. στους πολυιδιοκτήτες , οι στήλες των εισφορών υπολογίζονται στο σύνολο της ιδιοκτησίας τους, και αναλογίζονται επιμεριστικά σε όποιον ή όποιους ήταν ιδιοκτήτες 10-3-82. Δηλαδή, η πελάτισσα σου απ΄ οτι κατάλαβα ήταν αρχική σε μια ιδιοκτησία και μη αρχική σε μια δεύτερη. Εσυ θα υπολογίσεις:

Α) την συνολική εισφορά (γη και χρήμα) που είχε η πελάτισσά σου στις 10-3-82

Β) την εισφορά που είχε ο ιδιοκτήτης της 2ης ιδιοκτησίας στις 10-3-82

και θα την αναλογίσεις στις σημερινές επιφάνειες. Στις στήλες 6,7,9,10 λογικά θα βάλεις αστερίσκο (*) και το άθροισμα των εισφορών, μπαίνει σε παρένθεση , λίγο πιο χαμηλά (3-4 γραμμές τη βάζω εγω)

Έπειτα τρέχεις την πράξη και ελέγχεις το ισοζύγιο της ιδιοκτησίας σου, βάσει της συνολικής επιφάνειας που πρεπει να λάβει και την συνολική επιφάνεια που πραγματικά λαμβάνει με την Π.Ε. Ότι προκύψει (αποζημίωση ή μετατροπή) μπαίνει πάλι σε παρένθεση.

Η γραμμή αυτή με τις παρενθέσεις πρέπει να φαίνεται σε ΟΛΕΣ τις ιδιοκτησίες του πολυιδιοκτήτη, σε όσες σελίδες της Π.Ε. "πατάει" η ιδιοκτησία

Edited by pseirak
Link to comment
Share on other sites

όταν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο σε κάποιο δήμο υπάρχει και σχέδιο εφαρμογής? Από την πολεοδομία παίρνουμε το σχέδιο εφαρμογής?

Link to comment
Share on other sites

Εάν εννοείς συνάδελφε, εάν υπάρχει σχέδιο εφαρμογής του ρυμ/κου σχεδίου συνολικά σε όλη την Π.Ε. τότε σπάνια θα το δεις αυτό..Θα αναζητήσεις Τεχνική Εκθεση ή Διάγραμμα Εφαρμογής για το Ο.Τ. που σε ενδιαφέρει...Αυτά εάν είσαι σε παλαιό σχέδιο πόλης, προ 1983. Εάν έχεις σχέδιο με τον 1337/83 τότε η εφαρμογή είναι συνολική με βάση τις συν/νες και τα διαγράμματα της πράξης εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.