Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή σε κτίσμα προ του 1955


ARS

Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι...

Μήπως γνωρίζει κάποιος για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για επισκευή στέγης σε σπίτι πρό του 55 όπως ορίζεται για εργασιές μικρής κλίμακας, πια δικαιολογιτικά χριάζεται η πολεοδομία?

φαντάζομαι φωτογραφίες, βεβαίωση παλαιότητας,συμβόλαιο,τεχνική έκθεση, και τι άλλο?ίσως μια κάτοψη απλή ώστε να φαίνεται το μέγιστο πλάτος των 7.50 επιτρεπόμενων μέτρων?τοπογραφικό?

ρωτάω επειδή ο αρμόδιος υπάλληλος έχει άδεια και επειδή θα καθυστερήσει θέλω να πρωτοκολήσω για να πάρω σειρά...

 

ευχαριστώ...

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που είπες και ακόμα : Υ.Δ. ιδιοκτήτη για παλαιότητα, Τοπογραφικό Διάγραμμα (ή Σκαρίφημα ανάλογα με την Πολεοδομία), εάν είναι εκτός Σχεδίου Δασαρχείο. Νομίζω αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

καλησπέρα συνάδελφοι,

θέλω να βγάλω οικοδομική άδεια αναπαλαίωσης ερειπωμένου πέτρινου κτίσματος προ του 1955 μη πω και του 1923 το οποίο όμως δεν φαίνεται στο συμβόλαιο ούτε πουθενά αλλού (προφανώς για να μην πληρώσουν εφορεία). το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδό και δημοτική οδό και το κτίσμα βρίσκεται ακρίβώς πάνω στη τομή τους. ξέρει κανείς πως να το περάσω στην πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

Μου ετυχε και μενα μια περιπτωση…αλλα δεν ειμαι σιγουρη σε ποια κατηγορια να το ενταξω! Ελπιζω να ειμαι στη σωστη…

Λοιπον, ο ιδιοκτητης εχει αγροτεμαχιο εκτος οικισμου εκτασεως 1,5 στρ.

Υπηρχε κτισμα προ του 1955.

Εκανε αιτηση στην Πολεοδομια, κατεθεσε φωτογραφιες και λοιπα χαρτια, πηγε ο Μηχανικος από την Πολεοδομια και το ειδε, του εδωσε βεβαιωση ότι προυπαρχει το κτισμα προ του 1955, πηγε ο ιδιοκτητης στη ΔΕΗ και του εβαλαν ρευμα.

Αργοτερα επειδη επεσε ένα μερος της οροφης και για να σουλουπωσει το κτιριο καπως…πατησε πανω στους τοιχους, στο ιδιο ακριβως περιγραμμα του παλαιου πετρινου κτιριου και ουσιαστικα το ξανα εχτισε από την αρχη (με πετρα παλι).

Τωρα καποιος εκανε καταγγελεια στην Πολεοδομια ότι εχτισε παρανομα σπιτι στο αγροτεμαχιο αυτό και από την Πολεοδομια του εστειλαν χαρτι με προστιμο 30.000 Ευρω για ανεγερση + 15.000 Ευρω για διατηρηση αυθαιρετου.

Υπαρχει κατι που να μπορει να κανει ο ιδιοκτητης για να αποφυγει ή να ελλατωσει το προστιμο? Αν εβγαζε κανονικη αδεια τωρα? Γιατι με αδεια μικρης κλιμακας δε ξερω αν καλυπτεται…

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είμαι νέος στο φόρουμ σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ένα νόμο που προβλέπει ότι καλύβες που έχουν κτιστεί γύρω στο 1955 μπορεί κάποιος αν πάει στο ίκα και βγάλει κάποια δικαιολογητικά περί υγείας και ασφάλειας διαμονής,κάτι τέτοιο τέλος πάντων τότε μπορεί να άναπαλαιώσει και να σηκώσει την καλύβα κάτά 4,5 μέτρα και ας είναι εκτός σχεδίου.

Γνωρίζετε κάτι για αυτό;

Είναι 100% σίγουρο ότι υπάρχει αυτός ο νόμος.

Το λέω γιατί αγόρασα πρόσφατα μία τέτοια καλύβα και ο διπλανός μου το έχει κτίσει νόμιμα με βάση αυτόν τον νόμο.

Είναι όμως περίεργος και δεν μου λεει που θα απευθυνθώ.

Θα χαρώ αν κάποιος με βοηθήσει.

Με εκτίμηση Πάνος.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς για επισκευή σε κτήριο προ του 1955 για λόγους υγιεινής κλπ. Γίνεται αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως τα περιγράφεις. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν μηχανικό να αναλάβει την υπόθεσή σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

η δική μου περίπτωση είναι εντός οικισμού και προϋφιστάμενο του 1955. ενθουσιάστηκα με την ιδέα της επισκευής και ξέχασα να το αναφέρω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.