Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών


Recommended Posts

Ένας τρόπος μόνο υπάρχει να αντιδράσουμε. Οργανωμένα να μην πληρώσουμε το ΤΣΜΕΔΕ. Και μετά να δούμε αν θα μας βάλουν αυξήσεις.

 

 

ακριβώς,είναι να μην ξεκινήσει κάποιος να χρωστάει...

 

το τελευταίο εγώ πάντως δεν μπόρεσα να το πληρώσω.Κ μετά γίνεσαι αδιάφορος,μια ιδέα είναι.αλλα που να πείσεις τόσους ,αδύνατο

Link to comment
Share on other sites

να ενσωματωθεί το ταμείο μας με ΙΚΑ και να απολυθούν οι διευθυντές, προϊστάμενοι κλπ υπάλληλοι τσμεδε.

 

+1000 ...τέλος με την κοροιδία

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Εϊναι καθήκον προς την ελάχιστη αξιόπρεπεια που μας έχει απομείνει να αντιδράσουμε στη, μέσω των εισφορών, εξόντωσή μας!

 

 

Σωστός!

Και για να μην κοροϊδευόμαστε:"τα μέτρα αυτά προβλέπονται στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και συνεπώς η εφαρμογή τους αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί. Η μέχρι τώρα καθυστέρηση συνεπάγεται απώλεια εσόδων για το δημόσιο..." ( λόγω μνημονίου δηλαδή)

Λεφτά θέλουν οι λιγούρηδες. Αλλά θα πάρουν κάτι άλλο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112913176

 

Aναδρομικές αυξήσεις από την 1η Iανουαρίου του 2012 - των εισφορών για τους ασφαλισμένους στο TΣMEΔE - ETAA έρχονται σε εφαρμογή του ν. 3986 που είχαν «παγώσει» η διοίκηση του Tαμείου και οι επιστημονικοί φορείς των μηχανικών επικαλούμενοι την καθίζηση των εργασιών στον κλάδο εξαιτίας της ύφεσης.

Tην απόφαση να αυξηθούν οι εισφορές και να εφαρμοστεί πλήρως ο σχετικός (μνημονιακός) νόμος έλαβε χθες η διοίκηση του ETAA ύστερα από ισχυρή πίεση που δέχθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας. Tην εφαρμογή του νόμου του 2011 (που προβλέπει και τις αντίστοιχες αυξήσεις εισφορών στον OΓA) έχει ζητήσει και η τρόικα για την εξοικονόμηση 65 εκατ. ευρώ στο Tαμείο των μηχανικών.

Oι αυξήσεις έχουν ως δικαιολογητική βάση «την ανάγκη ενίσχυσης της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών και παροχών» και κύκλοι του ETAA τόνιζαν χθες πως η αναδρομική παρακράτηση των αυξήσεων θα «κλειδώσει» μέσα στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας υπόψη «τα όρια αντοχής των ασφαλισμένων και την πτώση του εισοδήματός τους εξαιτίας της ύφεσης».

Oι αυξήσεις θα αφορούν τόσο την πρόσθετη εισφορά όσο και την αυτόματη μετάταξη, ανά τριετία, των «νέων» ασφαλισμένων (από την 1η Iανουαρίου του 1993 και μετά) του ETAA, σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία (κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης υποχρεωτικής μετάταξης και αύξησης των εισφορών στον OΓA). Για τη μετάταξη αυτή θα λαμβάνεται υπόψη όλος ο χρόνος ασφάλισης στο ETAA (ελεύθερου επαγγελματία ή μισθωτού).

Eιδικά για τους μηχανικούς - ασφαλισμένους από την 1η Iανουαρίου του 1993 η υπαγωγή σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία, θα αφορά και την Eιδική Προσαύξηση.

Link to comment
Share on other sites

Το ειδοποιητήριο πάντως του Β'εξαμήνου του 2012 δεν έχει αυξήσεις. Ακριβώς ίδια είναι τα λεφτά. Λέτε να μας επιφυλλάσουν και αναδρομικά με τις επόμενες εισφορές; Προσωπικά με το ζόρι τα καταφέρνω και θα τα καταφέρω να δώσω και αυτου του εξαμήνου, Αν τα αυξήσουν έστω και 50 ευρώ τον μήνα, τελείωσε...

Link to comment
Share on other sites

ούτως ή άλλως προσαναμα για το τζάκι....ας τα κάνουν όσο γουσταρουν....και 20.000 το εξάμηνο..πάλι 3 θα πάρουν

 

Δεν ξερω με τι ακριβως ασχολησαι, αλλα καποιοι απο εμας χωρις ασφαλιστικη ενημεροτητα δεν κανουν βημα.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι κάποιοι μπορεί να είναι άνεργοι, ή να ετεροαπασχολούνται για τα προς το ζην, ή να είναι part-time κάπου......δεν το έχεις σκεφτεί ε? Τι να την κάνουν την ασφαλιστική ενημερότητα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.