Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση αυθαίρετου κτίσματος όταν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή


Rigonatoras

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος σχετικά με την περίπτωση όπου υπάρχουν προυποθέσεις να βγει άδεια. Πως προχωράει η διαδικασία της νομιμοποίησης, Πως πληρώνεται το 500αρικο καθώς δεν έχω βρει κάτι στην ηλεκτρονική φόρμα.

Στην πολεοδομία λένε οτι δεν υπάρχει ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς την ίδια απορία έχω και εγώ και ένας ακόμη συνάδελφος. Πουθενά δεν αναφέρεται που και πως πληρώνεται το παράβολο. Αύριο θα πάω στην εφορία να ρωτήσω. Το ΤΕΕ πάντως είπε σε συνάδελφο γνωστό μου να πάει να ρωτήσει στη Πολεοδομία. Και φυσικά στην Πολεοδομία δεν ήξεραν.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ επειδή βιαζόμουν και για την οικ.άδεια έβαλα τα στοιχεία στο σύστημα του ΤΕΕ και πλήρωσα το παράβολο.Με τυπωμένα τα παραστατικά τα κατέθεσα μαζί με τις άλλες μελέτες στην πολεοδομία...Σύντομα θα έχω νεότερα...

Link to comment
Share on other sites

Πως το δήλωσες στο ΤΕΕ σαν κανονικό αυθαίρετο και απλά πλήρωσες το παράβολο ή δήλωσες 1 παράβαση που σου βγάζει παράβολο 500 ευρώ? Μήπως μια δήλωση στην τεχνική έκθεση πως θα πάς με νομιμοποίηση του άρθρου 22 είναι μια καλή λύση? Τι μπάχαλο? πως αυτό το κράτος καταφέρνει και τα απλά να τα κάνει πολύπλοκα είναι απορίας άξιο... τα αντανακλαστικά του υπουργείου δεν παίζονται ούτε γέρου 100 ετών

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ θέμα εδώ δεν είναι να βρεθεί τρόπος να πληρωθεί το παράβολο για να ενταχθεί στο νόμο αλλά πως θα δηλώσεις ότι έβγαλες την άδεια στο σύστημα για να περαιώσει η διαδικασία.Αυτό υποθέτω πως είναι και το δύσκολο να λυθεί και την ψάχνουν τόσο καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο Μανώλης. Κατά τα άλλα πιστεύω πως δηλώνουμε όλα τα τετραγωνικά της αυθαιρεσίας,πληρώνουμε όσο παράβολο βγαίνει, γράφουμε και στην τεχνική έκθεση πως θα βγει άδεια νομιμοποιήσης εντός τριών ετών με το αρθρο 22 και κάνουμε μία προσευχή να διορθωθεί το σύστημα και να δεχθεί περαίωση κατά την έκδοση της οικοδομικής άδειας

Link to comment
Share on other sites

Μα αν βγει η άδεια, έχει τελειώσει το θέμα...Είναι νομίμως υφιστάμενο!

Εκτός και αν μου ζητήσουν κάποιο άλλο χαρτί περαίωσης μετέπειτα από την πολεοδομία, που όπως σωστά λέτε δεν μπορεί να εξαχθεί από το σύστημα του ΤΕΕ τώρα.

Από την άλλη ο νόμος είναι σαφής, ότι πληρώνεται το παράβολο και βγαίνει άδεια εντός 3 ετών...

Link to comment
Share on other sites

Εγω που εχω μια παρομοια περιπτωση πηγα στην πολεοδομια στην Παλληνη χθες και μου ειπαν οτι πληρωνεις το παραβολο και μετα εντος τριετιας βγαζεις αδεια και πας με το αρθρο 22. Δεν πληρωνεις κανενα προστιμο απολυτως. Τωρα ποιον να εμπιστευθεις και να προχωρησεις δεν ξερω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.