Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετρητές ΔΕΗ σε εγκαταστάσεις του ειδικού προγράμματος ως 10kW


jsab114

Recommended Posts

Μια απορία μιας και μόλις έκανα αίτηση για φωτοβολταϊκά σε στέγη για την οικία μου:

 

Τι γίνεται με τον υπάρχον μετρητή της ΔΕΗ;

 

Παραμένει στην θέση του και τοποθετείται παραδίπλα νέος μετρητής για την παραγόμενη ενέργεια ή αντικαθίσταται ο παλαιός με νέο που συμπεριλαμβάνει εσωτερικά μετρητές και για τα δύο;

 

Ρωτάω γιατί στο εξωτερικό πίλαρ που είναι τοποθετημένο το ήδη υπάρχον ρολόι δεν έχει μείνει και πολύς χώρος για νέο και αν μπαίνει νέο επιπλέον ρολόι θα πρέπει να κατασκευάσω επέκταση του πίλαρ, πράγμα δύσκολο.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ανάμεσα στους 2 μετρητές της ΔΕΗ τοποθετείτε και το μπαροκιβώτιο, άρα θα πρέπει να υπολογίσεις και αυτό (+ 30cm περίπου)

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να περιμένεις να πάρεις το σκαρίφημα της ΔΕΗ να δεις τι θα σου ζητήσουν, με ένα ρολόι Φ/Β + το υφιστάμενο μπορεί να μην απαιτηθεί μπαροκιβώτιο.

Edited by jsk
Link to comment
Share on other sites

Δεν μας αναφέρει εάν ο υπάρχων μετρητής είναι 3φ ή 1φ, και το φ/β τη είναι κάτω από 5kw που σημαίνει 1φ μετρητή ή πάνω από 5kw που είναι 3φ μετρητη?

Σε 3φ φ/β συστήματα που έχω κάνει και ο υπάρχων μετρητής είναι 1φ μπαίνει μπαροκιβώτιο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όταν θα κάνεις αποδοχή των όρων σύνδεσης (τότε που θα πληρώσεις περίπου 800+ΦΠΑ) θα πάρεις ένα άδεια κουτί για τον νέο μετρητή και ένα σχεδιάκη. Το σχεδιάκη αυτό θα σου δείχνει χοντρικά τι πρέπει να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπαν ότι θα έρθει τεχνικός της ΔΕΗ για αυτοψία. Η δουλειά του θα είναι να δει το πίλαρ που υπάρχει ο μετρητής και να σου συστήσει τι εργασίες πρέπει να κάνεις ή κάτι άλλο;

 

Κάτι ακόμα: Πόσες περίπου ημέρες από την εμεπιρία σας παίρνει η φάση από την πρώτη κατάθεση αίτησης μέχρι την υπογραφή της σύμβασης που θεωριτικά σου κλειδώνει και την τιμή; Θέλω να δω αν θα καταφέρω να πάω με το φετινό τιμολόγιο ή όχι. Κατέθεσα αίτηση στην περιοχή Κηφισιάς-Φιλοθέης στη Ν.Ιωνία

 

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το forum αυτό είναι πλούτος γνώσεων ειδικά για μηχανικούς που ξεκινούν τώρα στο χώρο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

εγώ σήμερα κατέθεσα στον Πειραιά μία αίτηση και μου είπαν δύσκολο το 0,55. Από εδώ και πέρα όλες τις προσφορές οικομονοτεχνικές τις δίνω με την μειωμένη τιμή.

 

Πάρτους και κανένα τηλ όχι ότι θα φοβηθούν αλλά να σε έχουν στο νου τους :)

 

O τεχνικός θα δει που έχεις ήδη τον μετρητή τι χρειάζεται να μπει ακόμα (Εκτός από το κουτί , μπαροκιβώτιο κτλ) θα κάνει ένα σκαρίφημα (δεν θεωρώ απαραίτητο να είσαι εκεί εσύ αλλά ο ιδιοκτήτης)

 

Μετά θα πάει στο γραφείο του και κάποια στιγμή θα σου στείλουν όρους σύνδεσης δλδ το πόσα θέλουν. Αφού στείλεις φαξ ή γραπτώς ότι τους δέχεσαι θα σου ετοιμάσουν το συμβόλαιο (άλλη καθυστέρηση εκεί) όπου και θα πληρώσεις και το 800+ΦΠΑ (συνήθως) και κανονικά θα έπρεπε ταυτόχρονα αλλά συνήθως αργούν θα σε φωνάξουν να υπογράψεις και την σύμβαση συμψηφισμού όπου τότε κελιδώνεις τιμή..

 

(γενικά επεί ίσως να τα έγραψα και λίγο μπερδεμένα στην σελίδα της ΔΕΗ ή του ΥΠΕΚΑ ή του συνδέσμου φωτοβολταϊκών έχει αναλυτικά τα στάδια με περίπου χρόνους).

 

Εσύ στον πελάτη θα πεις δύσκολο για την φετινή τιμή αλλά ΔΕΝ εξαρτάται από εμένα....με το που σου αρχίσει δεν έχουμε κανένα γνωστό να λαδώσουμε κτλ θα του πεις εγώ δεν έχω αν έχετε εσείς με μεγάλη μου χαρά για λάδωμα τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.