Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικισμός χωρίς χαρακτηρισμό


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι!

Έχω να κάνω μία τακτοποίηση σε οικισμό, ο οποίος δεν έχει κανένα χαρακτηρισμό(στάσιμος, προ του 23, οριοθετημένος κλπ),τουλάχιστον αυτό μου είπαν από την πολεοδομία. Ψάχνοντας στην ΕΣΥΕ επίσης δε βρήκα στοιχεία απογραφής, αν και οικισμός υφίσταται από το 1850 σύμφωνα με τους κατοίκους. Στον εν λόγω οικισμό έχουν εκδοθεί κοινοτικές άδειες βάσει του ΦΕΚ Β656/1990. Επίσης καμία αναφορά δε γίνεται ούτε στο ΦΕΚ Δ292/1983 που χαρακτηρίζει τους στάσιμους οικισμούς. Πρέπει να το χειριστώ ως εκτός σχεδίου και αν ναι, αυτό καθιστά αυτόματα ανενεργές τις άδειες που εκδόθηκαν από την κοινότητα σε οικόπεδα των 500 τ.μ.?Αν καταθέσω αίτημα στην οικεία πολεοδομία, με συνημμένο τοπογραφικό υπάρχει περίπτωση να μου απαντήσουν ώστε να είμαι καλυμμένος?Έχω μιλήσει και με τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας, ο οποίος μου είπε ότι εξέδιδε τις άδεις με χρήση αποθήκης, κατόπιν σχετικής απόφασης του Νομάρχη. Να ληφθεί υπόψη ότι ο οικισμός που περιγράφω αριθμεί περί τα 15 σπίτια, με παλιές κατοικίες και παρουσιάζει κανονικά θύλακα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται. Αν κανείς έχει καμιά ιδέα ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και στην πολεοδομία Διδυμοτείχου με μερικά πομακοχώρια τα οποία δεν εμφανίζονται σε καμία απόφαση χαρακτηρισμού, υπάρχουν όμως στην απογραφή του 1981 σαν οικισμοί και επειδή μέχρι και το παρακάτω διάταγμα 1985 δομούνταν σαν οικισμοί προ του 1923 και επειδή δεν έγινε ούτε από το νομάρχη ούτε από τον πρόεδρο (ποιός θα ήταν πρόεδρος τότε –κανένας τσομπάνος-που να ξέρει ο άνθρωπος), η κίνηση της διαδικασίας για οριοθέτηση και χαρακτηρισμό τους θεωρούμε και σήμερα σαν προ του 1923 (πιστεύω προσωπικά σωστά)

 

 

Π.Δ. ΤΗΣ 24.4/3.5.1985 (ΦΕΚ 181 Δ΄)

Άρθρον 1.

Αντικείμενο.

Το παρόν διάταγμα αφορά τους οικισμούς της χώρας οι οποίοι κατά την τελευταία απογραφή έχουν πληθυσμό μέχρι και 2.000 κατοίκους. Ως οικισμός νοείται κάθε διακεκριμένο οικιστικό σύνολο το οποίο αναφέρεται στην τελευταία απογραφή ως οικισμός με πληθυσμό μέχρι και 2.000 κατοίκους ανεξάρτητα εάν ο Δήμος ή η Κοινότητα στον οποίο υπάγονται έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2.000 κατοίκους

Άρθρο 3

3. Η διαδικασία για τον καθορισμό των ορίων των πιο πάνω οικισμών κινείται από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα μπορεί δε να κινηθεί και από την οικεία Νομαρχία ή το Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

 

Δες και στο ΦΕΚ 292Δ/12-7-1983 (μήπως συμπεριλαμβάνεται στους στάσιμους-και δεν χρειάζεται να κάνεις τακτοποίηση για κτίσματα προ του 1983)

Το ανάρτησε και το κατέβασα κάποιος συνάδελφος (και τον ευχαριστώ πολύ, από εδώ, γιατί απο αγγλικά του φόρουμ δεν σκαμπάζω-και δεν μπόρεσα να τον ευχαριστήσω κατά το κατέβασμα του αρχείου)

Αν θέλεις συνάδελφε να στο στείλω στείλε μου προσωπικό μήνυμα

Υ.Γ

Οι Κοινοτικές άδειες δεν κοινοποιούνταν στην πολεοδομία σου;

Πώς σου λένε ότι δεν υπάρχει σαν οικισμός;

Πριν το 1985 δεν εξέδωσαν καμία οικ άδεια σαν οικισμό προ του 1923

Είδες την απογραφή 1981;

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.