Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέρβαση ύψους, ως μοναδική παράβαση κτιρίου


Recommended Posts

Δεν υπάρχει υπόγειο, αλλά κάτω από τον εξώστη δημιουργήθηκε ένας πολύ χαμηλός χώρος που ακολουθεί πιστά το περίγραμμα του εξώστη και λειτουργεί σαν αποθήκη. Υπολόγισα φύλλο καταγραφής για αυτό ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικών χώρων, αλλά προβληματίστηκα για τα επιπλέον σκαλοπάτια τώρα που κάθομαι να κάνω τα σχέδια...

Link to comment
Share on other sites

evi

Aν πρόκειται για μία ιδιοκτησία (πχ μονοκατοικία ή αδιαίρετο πολυόροφο) η υπερύψωση αυτή πρέπει να δηλωθεί ως ΥΥ. Μπορεί εσωτερικά να μην αλλάξει τίποτα, αλλά αλλάζει το συνολικό ύψος του κτιρίου. Με τον συντ 0,2 όλη η επιφάνεια (αν υπήρχε υπόγειο από κάτω θα έμπαινε και το 0,5 των ΒΧ και θα έβγαινε μικρότερο πρόστιμο).

Για τα επιπλέον σκαλιά, προσωπικά δε θα έβαζα τίποτα παραπάνω, καθώς δικαιολογούνται ως διαμόρφωση για την πρόσβαση στο ισόγειο.

Αν πρόκειται για περισσότερες ιδιοκτησίες, κανονικά και πάλι θα έπρεπε να δηλωθεί η ΥΥ, αλλά από όλους τους ιδιοκτήτες ως κοινόχρηστη παράβαση. Η ρύθμισή της ωστόσο δε θεωρείται απαραίτητη για την έκδοση βεβαίωσης για την κάθε ανεξάρτητη ιδιοκτησία, επομένως, αν ο αντικειμενικός σκοπός είναι η δυνατότητα μεταβίβασης, δεν χρειάζεται να γίνει...

Link to comment
Share on other sites

sagiasd συμφωνώ αλλά με προβληματίζει το εξής :

Αν πρόκειται για μία ιδιοκτησία όπου έχουμε υπέρβαση ύψους, που στην ουσία πρόκειται για παραπάνω μπάζωμα (αφού δεν υπάρχει υπόγειο) δεν είναι κουφό να βάλει τα τ.μ. κύριου χώρου με συν/στη 0.20?

Μήπως σε τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε αναλυτικό?? γιατί στην ουσία δεν έχουμε πουθενά υπέρβαση ύψους σε κύριο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα...Για μονοκατοικία σε χωριό πρόκειται, απλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τεε μου είπαν πως αν δεν έχω υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους δεν δηλώνω ΥΥ... Μόνο αν αυτή αποτελεί τη μοναδική υπέρβαση, οπότε και γίνεται αυτό που λες...Πάντως για τα σκαλοπάτια λες όχι ε?

Link to comment
Share on other sites

Δεν το κατάλαβα αυτό που σου είπαν!! Δηλαδή στην περίπτωση που δεν αποτελεί τη μοναδική υπέρβαση τότε δεν το αναφέρεις καθόλου??

Link to comment
Share on other sites

Θεωρούν μάλλον ότι είναι παράβαση του περιβάλλοντος χώρου και δε θέλουν να ενταχθεί σαν υπέρβαση δόμησης, που είναι και λογικό.Εφόσον δεν υπάρχει υπόγειο μπορεί να θεωρηθεί ότι με τις βροχές "έκατσε" το μπάζωμα και να υποβαθμιστεί η παρανομία :smile:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον εννοούν αυτό που γράφουν στις προσαρμογές του ΤΕΕ στις 26/04:

 

5. Περιπτώσεις υπέρβασης ύψους σε τμήματα κτηρίων που περιλαμβάνονται στην Οικοδομική Άδεια.

 

Σε περίπτωση που τμήμα οικοδομής περιλαμβάνεται στην άδεια και η ΜΟΝΗ παράβαση είναι η υπέρβαση ύψους τότε ο υπολογισμός μπορεί να γίνει με τους αναθεωρημένους συντελεστές 0,2 και 0,4 αντί των 1,2 και 1,4 που ίσχυαν. Για να ενεργοποιηθεί ο υπολογισμός πρέπει στο πεδίο "Υπέρβαση δόμησης" στα "Φύλλα καταγραφής" να λάβει την τιμή "Χωρίς υπέρβαση".

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται μόνο στις περιπτώσεις που συντρέχει η ανωτέρω περίπτωση διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ακυρωθεί η δήλωση λόφω ψευδών στοιχείων.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν έχει υπέρβαση ύψους εσωτερική αλλά εξωτερική, από τον περιβάλλοντα χώρο ή δεν κατάλαβα καλά?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, η πλάκα έχει κτιστεί ψηλότερα απ' ότι έλεγε η άδεια και αυτό βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένας χώρος 0,80 μ. κάτω από τον εξώστη, ο οποίος λειτουργεί σαν αποθήκη και τον οποίο υπολόγισα σαν Υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου. Αλλά αυτά τα επιπλέον σκαλάκια δεν ξέρω πως και αν πρέπει να τα δηλώσω. Πάντως για την υπέρβαση ύψους μου είπαν ότι τη βάζω μόνο όταν το ύψος του κτίσματος υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα... Ισχύει κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Άλλα λεν εδώ, άλλα λεν εκεί και άλλα παραπέρα!!!!!

Υποτίθεται ότι με τις τελευταίες ερωτοαπαντήσεις και συγκεκριμένα Θ4 (με τις οποίες δε συμφωνώ) οι υπερβάσεις υπολογίζονται σε σχέση με την οικ.άδεια και συγκρίνονται με τα μέγιστα επιτρεπόμενα.

Συγκρίνοντας εσύ με την Ο.Α. έχεις υπέρβαση ύψους, έτσι δεν είναι??

Με αυτή τη λογική θα βάλεις υπέρβαση κάλυψης για το αποθηκάκι εαν έχεις υπόλοιπο κάλυψης??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.