Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέρβαση ύψους, ως μοναδική παράβαση κτιρίου


Recommended Posts

evi

To ζήτημα των υπερβάσεων οικ. άδειας έχει ξεκαθαρίσει (θέλω να πιστεύω) με την Θ4.

Η υπέρβαση διαπιστώνεται από τα εγκεκριμένα και προς τα επιτρεπόμενα. Κατάλαβα ότι έχεις Ο.Α, τότε έχεις και ΥΥ.

Αν μπορείς να βρεις τρόπο να το δικαιολογήσεις όπως έδειξε ο Μανώλης παραπάνω, μήπως το 500ρικο του αναλυτικού μη επίχωσης βγει πιο φθηνά, κάν το.

 

Περίπτωση αναλυτικού για εργασίες ανύψωσης της κατασκευής δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει, όπως αναρωτήθηκε πιο πριν ο dpsemmas

Πρέπει να μπει και ΥΚ για την αποθήκη, όπως σημειώνει και πάλι ο συνάδερφος...

Link to comment
Share on other sites

Έχω υπόλοιπο κάλυψης και δόμησης...Έχω σημειώσει στο κουτάκι "υπέρβαση κάλυψης" τα τετραγωνικά, αλλά δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα...Εσύ δηλαδή θα έβαζες υπέρβαση ύψους? Και αν ναι για ποια τετραγωνικά, δεδομένου ότι η ισόγεια κατοικία δεν έχει διαφορετικό ύψος από την άδεια (εσωτερικά), αλλά έχω υπερύψωση πλάκας... Για το αποθηκάκι ίσως? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Με την Θ4 έγινε σαφές ότι δεν ενδιαφέρει αν υπάρχει υπόλοιπο σε δόμηση, κάλυψη, ύψος. Εφόσον υπερβαίνει κάτι τα εγκεκριμένα παίρνει αντίστοιχο συντελεστή.

Η αποθήκη που έγινε κάτω από εξώστη, εφόσον ο εξώστης δεν έχει μετρήσει στην κάλυψη, επιβαρύνεται με συντ ΥΚ .

Το αυξημένο ύψος του κτιρίου επιβαρύνεται με συντ ΥΥ για την επιφάνεια κάτοψης που έχει υπερυψωθεί (όλη την κάτοψή σου, δηλ). Δεν αποτελεί τιμωρία που έχεις ψηλοτάβανο σαλόνι, αλλά τιμωρία για τον επιπλέον όγκο που δημιουργήθηκε και ας μην είναι προσβάσιμος. Η αποθήκη δεν είχε εγκεκριμένο ύψος ωστέ να το έχεις υπερβεί, γι αυτό και δε χρειάζεται ΥΥ.

 

Σε περιπτώσεις ανεξάρτητων ιδιοκτησιών, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα τι και πως, δημιουργήθηκε ως λύση η αλχημεία εξετάζω μόνο την κάθε ιδιοκτησία (δηλ τον εσωτερικό όγκο).

Σε αδιαίρετες ιδιοκτησίες όμως (όπως η δική σου) εξετάζεται το κτίριο συνολικά.

Link to comment
Share on other sites

Ερμηνεύοντας τον υπέροχο αυτό νόμο, τη μοναδική εγκύκλιο και τις απίστευτες ερωτοαπαντήσεις νομίζω πως έχεις δύο επιλογές :

1) Το 500ρικο της μη επίχωσης (ή ξεμπαζώματος)

2) Να κάνεις χρήση του συντελεστή 0,20

Ποιο σε συμφέρει......αυτό βάλε!!!

Θεωρώ ότι είτε με το ένα είτε με το άλλο είσαι καλυμένη σε ενδεχόμενο έλεγχο. Τουλάχιστον αναφέρεσαι σε αυτό χωρίς να το κρύβεις!! Στην τελική απ' οτι φαίνεται ο υπολογισμός του προστίμου είναι καθαρά θέμα προσωπικής ερμηνείας !!!

Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω πάνω σε αυτά που λέει ο συνάδερφος ότι θα χρειαστεί να διορθώσεις και την τομή της Ο.Α δείχνοντας την καινούρια κατάσταση. Πιθανόν να μην προβλεπόταν επίχωση (ωστέ να πεις ότι δεν έγινε) και να μην υποστηρίζεται εκσκαφή (αφού το περιβάλλον φαίνεται να είναι το φυσικό έδαφος). Δύσκολα αποδεικνύεις κάτι αν δεν έχει γίνει. Αν λοιπόν η διαφορά δεν προκύψει μεγάλη υπέρ του 500αρικου συμβουλεύω να μη ρισκάρεις χιουμοριστικές αιτιολογήσεις, όπως του Μανώλη παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας! Πάντως θα ξανακάνω ένα τηλεφώνημα στο ΤΕΕ, γιατί αλλιώς μου τα είπαν... :???:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παιδιά sos γιατί τα έχω παίξει!

 

1.Σε κτίριο κατοικίας,υπόγειο(αποθήκες κατά την άδεια),εκτός της αλλαγής χρήσης έχει και υπέρβαση ύψους κατά 40cm εσωτερικά(ψηλοτάβανο).Πόσα φύλλα έχω;Ένα με ΥΔ και ΥΥ;

 

2.Κατοικία με άδεια εκτός σχεδίου,το υπόγειο (αποθήκες στην πραγματικότητα)έχει υπέρβαση ύψους εσωτερικά κατά 20cm και επιπλέον η θεμελίωση έγινε κατά 30cm ψηλότερα. ΥΥ χωρίς ΥΔ και ξεμπάζωμα ;

 

Τι λέτε;

 

Αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις εκτός από την υπέρβαση ύψους χωρίς ΥΔ (για τους συντελεστές 0,2 και 0,4), τι κάνουμε;

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

@ efoula

 

1) Αφού έχεις κύρια χρήση από βοηθητική, θα βάλεις ΥΔ ΚΧ χωρίς αλλαγή χρήσης και στο ίδιο φύλλο καταγραφής (εφόσον η ΥΥ αφορά τα ίδια τετραφωνικά) θα έχεις και τον συντελεστή υπέρβασης ύψους (1,2 ή 1,4)

 

2)Στη δεύτερη περίπτωση θα έχεις τα τετραγωνικά για τα οποία γίνεται η ΥΥ, θα τσεκάρεις όμως και το "χωρίς υπέρβαση"...Με το συνολικό ύψος του κτιρίου έχεις πρόβλημα ???(λόγω της υπερύψωσης εννοώ) Και θα δηλώσεις μία λοιπή παράβαση όπως είπες για το ξεμπάζωμα...

 

Τι άλλες παραβάσεις εννοείς?Αφορούν τον ίδιο χώρο?

Link to comment
Share on other sites

Όχι τον ίδιο χώρο,αλλά την ίδια κατοικία(για τη 2η περίπτωση εννοώ).Διάβασα στις οδηγίες ότι οι συντελεστές 0,2 και 0,4 μπαίνουν μόνο όταν είναι η μόνη παράβαση, αλλιώς η δήλωση θεωρείται άκυρη.

Link to comment
Share on other sites

Όχι τον ίδιο χώρο,αλλά την ίδια κατοικία(για τη 2η περίπτωση εννοώ).Διάβασα στις οδηγίες ότι οι συντελεστές 0,2 και 0,4 μπαίνουν μόνο όταν είναι η μόνη παράβαση, αλλιώς η δήλωση θεωρείται άκυρη.

Σχόλιο κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.