Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tips για αποτύπωση


Recommended Posts

Καλησπέρα

Έχω αναλάβει τα μηχανικά για την πράξη προσδιορισμού τραπεζοκαθισματων καταστήματος καφετέρειας. Το υγειονομικό ζητάει πλήρη αποτύπωση για την κατασκευή κάτοψης και τομής, διάγραμμα ροής και τεχνική περιγραφή του διαγράμματος. Έγω στα χέρια μου δεν έχω καθόλου σχέδιο, άρα πρέπει να το αποτυπώσω από την αρχή. Τα έχω βρεί λίγο σκόυρα με την αποτύπωση!! Πήρα απο δήμο το σχέδιο πόλεως, την κύρια όψη την τσέκαρα και είναι ίδια με του σχέδιου πόλεως αλλά στην πράξη έγω μετράω μεγαλύτερο μήκος. Έτσι δεν μπορώ να έχω το περίγραμμα! Το κατάστημα είναι παράγωνο και έχει τσιμεντένιους τοίχους μέχρι ένα ύψος που είναι καμπύλη και γενικά δεν είναι τίποτα ίσιο για να βοηθηθώ.

Μπορείτε να με βοηθήσετε για το τι πρέπει να προσέξω και από που να αρχίσω την αποτύπωση για να έχω ένα ασφαλές αποτέλεσμα.Γενικά ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια θέματα.

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

γενικά δεν είναι τίποτα ίσιο

αποτύπωση για να έχω ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

Προσωπική μου άποψη είναι για να έχεις "ασφαλές αποτέλεσμα" σε μια τόσο περίπλοκη γεωμετρία όπως την περιγράφεις, θα πρέπει να ζητήσεις την συνδρομή Τοπογράφου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Το κατάστημα δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε έχει καμιά φοβερή αρχιτεκτονική απλά δεν υπάρχουν καθετότητες και οι τουαλέτες για παράδειγμα έχου γινει με τυχαίους τσιμεντένιους τοίχους καμπύλους σε χαμηλότερο ύψος από το υπόλοιπο και ετσι όπως έχουν διαμορφωθει είναι δύσκολο να πάρω διαγωνίους σωστούς και τις κατα μήκος διαστάσεις. Γι αυτό και έχω δυσκολευτεί τόσο! Από την άλλη επαρχία είναι δεν μπορώ να σκάσω στο μαγαζί με δεύτερο μηχανικό και την να του δώσω κιόλας του ανθρώπου. Έχω πάει ήδη 2 φορές και αν πάω αρκετές ακόμη φοβάμαι μήπως δείξω άσχημη εικόνα. Δεν ξέρω τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, διαβάζω εδώ στο φόρουμ συναδέλφους που για μεγάλα κτίρια πάνε μια φορά και τελειώνουν.

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

.....

...Τα έχω βρεί λίγο σκόυρα με την αποτύπωση!! ....

...

Πρόσβαση στην ταράτσα του κτιρίου έχεις?

Αν ναι ξεκινάς το μέτρημα από εκεί με όσες διαγώνιες χρειαστείς για να έχεις ακρίβεια ή με χρήση οργάνου.

Αποκτάς έτσι ένα καλό περίγραμμα.

Μετά κάνεις και την εσωτερική μέτρηση του καταστήματος και ελέγχεις (αφαιρώντας τους τοίχους από το περιγραμμα) να δεις κατά πόσο έρχονται να κουμπώσουν οι διαστάσεις.

Σε περίπτωση ειδικής διαμόρφωσης ή αδυναμία προσβάσεων τμημάτων της ταράτσας με εμπόδια κλπ τότε είναι αναγκαία σε η χρήση οπτικού οργάνου να μετρήσεις και από τις όμορες ταράτσες με στόχευση την δικιά σου.

 

Υ.Γ.

Φυσικά και με ιδιαίτερα μεγάλη πύκνωση διαγωνίων από εσωτερική μέτρηση θα μπορούσες να έχεις άριστο τελικό αποτέλεσμα αλλά εξαρτάται από το κάθε χώρο και την γνώση να το κρίνεις.

Αν δεν μπορείς να βρεις λύση έτσι θα πρέπει να συνεργαστείς με συνάδελφο έμπειρο στις αποτυπώσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...Τελικά με βοήθησε συνάδελφος, Ναι, όντως πήραμε αρκετές διαγώνιους, ελπίζω να βοηθήσει στην κατασκευή του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν κατάλαβα το παρακάτω τονισμένο...

 

Καλησπέρα

Έχω αναλάβει τα μηχανικά για την πράξη προσδιορισμού τραπεζοκαθισματων καταστήματος καφετέρειας.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν κατάλαβα το παρακάτω τονισμένο...

 

Σύντροφε στην τρέλα, όταν (προσπαθήσουν να) σου αναθέσουν και τα "πυροσβεστικά" (sic), τη "χαρτούρα" (sic), τα 'εφοριακά" (sic) και τα "ποντικοαπωθητικά" (sic) που μου ζήτησε πρόσφατα κάποιος, θα καταλάβεις και τα "μηχανικά" (sic) που ανέφερε ο έτερος σύντροφος παραπάνω :P

 

Υ.Γ.

ο τυπος ήθελε να αναλαβω ΕΓΩ την εναρξη ασκησεως επαγγελματος του στην εφορια(!), να συμπληρωσω την δήλωση με την περιουσιακη του κατασταση(!), να του συνταξω πληρεξουσιο(!) και να αναλάβω και τα "ποντικοκτόνα" χαχαχαχαχα

Προς το παρον αναλαμβάνουμε μονο τα "μηχανικά" λέμε!... αλλά δεν ορκιζόμαστε για το μέλλον όπως πάει... :P

Edited by Makiaveli
Link to comment
Share on other sites

Προσοχή, όταν πληρώνει κάποιος όλα πρέπει να γίνονται.

Κάθε επαγγελματίας έχει τους ...συνεργάτες του, κι όλα τα "...σκουπίζει, όλα τα σφουγγαρίζει"!!!

Δεν είναι εποχές για ....αποκλειστικότητες!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά και οι συνεργάτες θέλουν το κατιτίς τους από την πληρωμή. Γιατί οι περισσότεροι πελάτες είναι της λογικής πλέον "θα τα κάνει ο μηχανικός, δουλειά του είναι, τόσα λεφτά θα πάρει" για να γλιτώσουν την αμοιβή λογιστών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων. Σου λέει αυτούς θα τους πληρώσουμε και μετά.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, μας βλέπω να κάνουμε και μυστήρια με αγιασμούς στο τέλος και θα πρέπει στα εργαλεία μας να προσθέσουμε και το θυμιατήρι! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.