Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστη απόσταση βόθρου απο πηγάδι


saradis1

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια μελέτη αποχέτευσης με βόθρο. Στο οικόπεδο υπάρχει και πηγάδι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε την ελάχιστη απόσταση του βόθρου απο το πηγάδι. Έχω την εντύπωση 30 μέτρα αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θα ήταν πολύ κατατοπιστικό να ήξερα και σε ποιά εγκύκλιο, Π.Δ ή κάτι αναφέρονται οι ελάχιστες αποστάσεις. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα στον κτιριοδομικό...

 

3.16 οι στεγανοι... να απέχουν τουλαχιστο 15 μέτρα από κάθε πηγή νερού...

 

3.17 οι απορροφητικοί... να απέχουν τουλάχιστον 15 μέτρα από υδραγωγεία και 30 μ. από φρέατα ή πηγές νερού ή την θάλασσα.

Link to comment
Share on other sites

το πηγάδι είναι ενεργό; Αποτελεί πηγή νερού πλέον; Κατά τα άλλα 3.16 & 3.17 ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ όπως ανέφερε και ο συνάδελφος στο #2

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το πηγάδι pavlo για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν είναι ενεργό και δεν ξέρω και πώς μπορώ να πείσω και την πολεοδομία αν είναι ενεργό ή όχι. Υποθέτω οτι ρωτάς αυτό ωστε στην περίπτωση που δεν είναι ενεργό, είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει πολεοδομικά όμως.

Link to comment
Share on other sites

ΚΥΑ 150559 ΦΕΚ 1440/16-6-11 αλλά και στην εγκ. ΥΠΕΚΑ 150895 13-0-2011 στα σχετικά περί υποχρέωσης άδειας χρήσης νερού, αναφέρονται οι υπηρεσίες υδάτων (δ/νση υδάτων περιφερειών της αποκεντρωμένης διοίκησης). Ίσως να μπορούν να δώσουν βεβαίωση κατόπιν αυτοψίας για ένα πηγάδι που πλέον δεν έχει νερό και να απαιτήσουν να σφραγιστεί.Μια βόλτα απο το τμήμα περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας ίσως να δώσει κατευθύνσεις για το τι πρέπει να γίνει σε τέτοια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον για να τους πείσεις ότι είναι ανενεργό ίσως θα πρέπει να μπαζωθεί (αν είναι εφικτό βέβαια, γιατί μπορεί να είναι γειτονικό,οπότε δυσκολεύουν τα πράγματα)

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα κανονισμών καλό είναι να διαπιστωθεί η διεύθυνση ροής του υπόγειου νερού που πάει στο πηγάδι, ώστε ο βόθρος να κατασκευαστεί «μετά» το πηγάδι και όχι πριν.

 

Ελαχίστη απόσταση αν είναι στεγανό από την θεμελίωση του κτιρίου 3 μετρά αλλά και 5 να είναι ακόμα καλύτερα διότι συχνά τρώει χώμα από μερική στεγανότητα που συνήθως έχουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.