Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια θεωρείτε αποδοτικότερη μέθοδο θέρμανσης;


Dimitris!

Recommended Posts

Εδω δυτικος νομος Θεσσαλονικης τα ανεβασαν τωρα στ 120 ευρω ο τονος, 100 η οξια και 110 ο μεσες ειχαν πριν.

Link to comment
Share on other sites

1. ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ:

• Θερμογόνος δύναμη πετρελαίου 10.200 Kcal/Kg ή 8.568 Kcal/l

Και με βαθμό απόδοσης στην καύση γύρω στο 90% βγαίνει κάπου 7650Κcal/L

 

Παίρνοντας τα παραπάνω στοιχεία του πετρελαίου κάνω τους εξής υπολογισμούς .

1kg pellets = 0.5 lit πετρ.

Το 1kg pellets = 4.800Kcal /Kg Για υγρασία 6% (+ - 1) για pellets Εξωτερικού (Βλ. Βουλγαρία) .

Το 1kg pellets = 4.500Kcal /Kg Για υγρασία < 8% για pellets Ελλάδος ( Βλ. Λάρισα) .

Οπότε βάση αυτών των στοιχείων για να έχουμε 1lit πετρ. χρειαζόμαστε 2 Kg pellets .

Οπότε για 7.650 Kcal /lit πετρέλαιο χρειαζόμαστε 2Kg pellets = 9.600 Kcal με την επιλογή του εξωτερικού ενώ για την επιλογή από Ελλάδα χρειαζόμαστε 2kg pellets = 9000Kcal .

Η υγρασία τους εξαρτάται από το μήκος σε πόσα mm έχει το μέγεθος τους . Η διαφορά τους σε θερμίδες σε σύγκριση με το πετρέλαιο κυμαίνεται γύρω στις 2000 Kcal περισσότερες υπέρ του pellets με την επιλογή του εξωτερικού και 1350 Kcal με την επιλογή από την Ελλάδα .

Εάν κάπου έκανα λάθος στους υπολογισμούς δέχομαι παρατηρήσεις .

Edited by Ferari
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προσωπική εμπειρία με τις αντλίες θερμότητας είναι οτι συμφέρουν. Το κοστος της επένδυσης είναι ακριβό αλλα και πάλι ΟΧΙ σε σχέση με το πετρέλαιο. Η απόδοση τιμής χρήσης με το πετρέλαιο είναι 1/3,7 σήμερα για 200τμ και μειώνετε για μεγαλύτερους χώρους.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική εμπειρία με τις αντλίες θερμότητας είναι οτι συμφέρουν.

 

Τι θερμοκρασία μπορούν να δώσουν μέσα σε ένα σπίτι 200 τ.μ όπως αναφέρεται εάν το σπίτι αυτό βρισκόταν σε περιοχές με εξωτερικές τοπικές θερμοκρασίες των -15 και -20 βαθμών κελσίου και πόσο θα επιβαρυνόταν συνολικά το τιμολόγιο του ρεύματος εάν έκαιγαν και τις 24 ώρες ?

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και δεν υπάρχει γραμμική αναλογία με εξωτερικές τοπικές θερμοκρασίες όπως δεν υπάρχει και για τον τύπο μόνωσης, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κλπ. πχ. σε σπίτι 310 τμ κάτοψη υπάρχει μεταξύ ισογείου και 1ου μη ηλιακό αίθριο 48 τμ. Γι' αυτό γίνονται οι μελέτες. Σε άλλο σπίτι έχουμε ύψος ορόφου 4,2 μ. Τα πάντα επηρεάζουν. Ακόμα και η επιλογή της αντλίας επηρεάζει. Με τα pellets δεν τα πάω καλά διότι οταν διάβασα την Ευρωπαϊκή οδηγία και ζήτησα τις προδιαγραφές αυτές σε τιμή ανα κιλό τα πράγματα άλλαξαν. Μου ζητούσαν μέχρι και 2 φορές πιο ακριβά.

Link to comment
Share on other sites

Με τα pellets δεν τα πάω καλά διότι οταν διάβασα την Ευρωπαϊκή οδηγία και ζήτησα τις προδιαγραφές αυτές σε τιμή ανα κιλό τα πράγματα άλλαξαν. Μου ζητούσαν μέχρι και 2 φορές πιο ακριβά.

 

Νομίζω ότι πάλι υπερβάλλεται όσο αφορά την τιμή .Από χώρα σε χώρα υπάρχει διαφορά . Από προμηθευτή σε προμηθευτή το ίδιο .Επιπλέον άλλη τιμή έχει το pellets την χειμερινή περίοδο και άλλη τιμή την θερινή περίοδο .Το καλό με τα pellets είναι ότι δεν υπάρχει μονοπώλιο όπως συμβαίνει με το ρεύμα με αποτέλεσμα ο καθένας να διαλέγει από όπου θέλει να τα αγοράζει .Σε συνδυασμό με το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών μπορεί να παραγγείλει κάποιος pellets από γειτονικά κράτη που ανήκουν στην Ευρώπη και χωρίς να πληρώσει τελωνείο σε πολύ χαμηλή τιμή έναντι της τιμής που θα έβρισκε μέσα στο ίδιο του το κράτος .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Θες να μου πείς τιμή αγοράς ανα κιλό με τα πρότυπα της ΕΕ και χωρίς?

Link to comment
Share on other sites

Αν μου εξηγήσετε ποιά η διαφορά του pellets μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών θα έχει κάποιο νόημα . Σε τι διαφέρει το pellets που παράγεται στην Γερμανία από αυτό που παράγεται στην Βουλγαρία ?

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Στα πιστοποιητικά που έχουν και έχω βάλει αναλυτικό λινκ σε προηγούμενο ποστ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Στο οτι οι έμποροι λένε στον πελάτη την ελάχιστη τιμή για να τον πείσουν να αλλάξει καυστήρα και όχι την μέση τιμή του πελλετ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.