Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Ευχαριστώ hkamp, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να εισάγουμε την ισχύ που επιθεωρούμε και αναγκαστικά βάζουμε του κ.α. Δεν αδικούμε έτσι την κανάλωση του κτιρίου μας?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Θα κάνω το πρώτο μου ΠΕΑ και θα ηθελα τη βοήθειά σας. Το ΠΕΑ αφορά διαμέρισμα σε πολυκατοικία με κεντρικό λέβητα, αυτόνομη ωστόσο θέρμανση και boiler για το ΖΝΧ. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με τα συστήματα θέρμανσης? Δε με βοήθησαν ιδιαίτερα οι ΤΟΤΕΕ και η ΒΟΗΘΕΙΑ του προγραμματος καθώς κάνει αναφορά για θερμικό φορτίο ΖΝΧ, κάτι που δεν ξέρω πως να το υπολογίσω. Είμαι πολιτικός μηχανικός και αντιμετωπίζω δυσκολίες. Επίσης το γεγονός ότι έχω αυτόνομη θέρμανση με κεντρικό λέβητα, τι αλλάζει στα δεδομένα μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

ΥΓ. Κατά την αυτοψία δεν βρήκα ούτε ΦΕ καυσαερίων ούτε καν ταμπελάκι που λέει τη μάρκα και την ισχύ του λέβητα. Επίσης αντιμετωπίζω την απροθυμία του ιδιοκτήτη να εκδώσει ΦΕ. Πως προχωράω???

Link to comment
Share on other sites

Ικαρε

δες στην ΤΟΤΕΕ1 παρ. 5.1.3.1 σελ 127:

<<Σε περίπτωση που το υπό επιθεώρηση κτήριο διαθέτει φωτιστικά και λαμπτήρες που αποδίδουν χαμηλότερη στάθμη (lx) γενικού φωτισμού από τα καθορισμένα στον πιν. 2.4, τότε για τους υπολογισμούς, ως εγκατεστημένη ισχύς γενικού φωτισμού λαμβάνεται η υπολογιζόμενη ελάχιστη απαιτούμενη εγκατεστημένη ισχύς φωτιστικών της ίδιας τεχνολογίας με την χρησιμοποιούμενη στο εξεταζόμενο κτήριο, που πληροί την ελάχιστη στάθμη (lx) γενικού φωτισμού.....>> και παρακάτω σου δίνει περισσότερα στοιχεία για το πως θα υπολογίζεις.

 

Μόνο όταν δεν έχει σύστημα φωτισμού (στην συνηθισμένη κατάσταση όπου ο ενοικιαστής έχει ξηλώσει τα πάντα και περιμένει το ΠΕΑ για να κάνει συμβόλαιο και να βάλει τα χρήματά του στον χώρο) είσαι <<τυχερός>> και κοτσάρεις το 16 W/m2 και καθαρίζεις χωρίς κόπο.

 

Αν λοιπόν <<πιάνεις>> περισσότερα από 500 λουξ, ελέγχοντάς το με τον πίνακα 5.1.α σε κατάστημα με τα φωτιστικά σου τότε βάζεις την ισχύ που βρήκες. Αν όμως βρίσκεις λιγότερα λουξ, τότε θα βάλεις την ισχύ που θα χρειαζόσουν με τα συγκεκριμένης τεχνολογίας φωτιστικά για να έχεις τα 500.

Είναι λίγο πονοκέφαλος αλλά έτσι πρέπει να γίνει.

 

Το κτίριο αναφοράς είναι πολύ <<δυνατό>> στον φωτισμό. Οχι μόνο χρησιμοποιεί καλής τεχνολογίας λαμπτήρες (Τ5) αλλά δεν υπερβαίνει και την ισχύ που απαιτείται για να πιάσει τα λουξ που πρέπει.

Γι αυτό στις ΜΕΑ τριτογενών κτιρίων θέλει πολύ προσοχή στα φωτιστικά και στον αριθμό τους.

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη, αλλά θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς:

 

1. Έχω ένα ΠΕΑ σε διαμέρισμα για το οποίο θα γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τον ιδιοκτήτη (ήταν του γονέα, πάει σε τέκνο εξ αδιαθέτου)

Ως ιδιοκτήτη στο buildingcert ορίζω τον κληρονομο ?

2. Σε περίπτωση επικαρπίας και ψιλής κυριότητας ποιος συμπληρώνεται ως ιδιοκτήτης ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.