Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη & κατασκευή inverter


ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ

Recommended Posts

On 14/7/2020 at 12:24 ΠΜ, Bill22 said:

Είναι πλήρως επισκευάσιμο,με 3 κύρια μέρη για ανταλακτικά,και μπορώ να το κάνω να έχει πολύ μεγάλο χρόνο ζωής.Το κόστος δεν αθροίζεται προσθετικά.Δηλαδή αν κάποιος μου ζητήσει να του φτιάξω ένα τέτοιο μηχάνημα,θα είναι ειδική παραγγελεία,και το κόστοσ και ο χρόνος ζωής θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του .επίσεις θα μπορεί να το επισκευάζει μια ζωή χωρίς να το πετάξει ή να το αλάξει ποτέ,ότι και να πάθει.Στα 10 kw που ανέφερες,η τιμή του βγαίνει  περίπου στα 2500 eyro.

 

 

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, tsosmis said:

.Δεν έχω δείξει ακόμα κάπου τα σχέδιά μου ,είμαι ένα στάδιο πρίν την  διαδικασία πιστοποίησης

πιστοποιησου κ τα λεμε ....φερε μας μετα την χαρτουρα σου για να τα βαζουμε στα προγραμματα τυπου ΕΣΠΑ   κλπ............

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΝΙΚΟΣΤΡΙ  τι εννοείς όσον αφορά τα προγράμματα τύπου  ΕΣΠΑ? Πώς θα μπεί ,και ώς τι..

 

 

Αν είσαι Μηχανικός, δήλωσε την εν ισχύ ειδικότητα σου στο Προφίλ σου.

Didonis

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε εγκαταστάσεις φβ αλλά και σε προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ, ζητάνε ένα σωρό πιστοποιήσεις 

 

Πχ, ένας τυπικός inverter ΦΒ φέρει τις παρακάτω πιστοποιήσεις (αναλόγως τη μάρκα και το μοντέλο)

ÖVE / ÖNORM E 8001-4-712, DIN V VDE 0126-1-1/A1, VDE AR N 4105, IEC 62109-1/-2, IEC 62116, IEC 61727, AS 3100, AS 4777-2, AS 4777-3, CER 06-190, G83/2, UNE 206007-1, SI 4777, CEI 0-21

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ tsosmis δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά την έχω εντύπωση ότι παραβιάζεις ανοιχτές θύρες, χάνοντας 6 χρόνια...

Η μόνη περίπτωση να κάνω λάθος, είναι η ιδέα σου να φέρνει κάτι πραγματικά καινοτόμο, όποτε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξεκινήσεις με κατοχύρωση της πατέντας, πριν ο,τιδήποτε άλλο...

Σε κάθε περίπτωση σχέδια τύπου DIY για αυτού του τύπου τις συσκευές, δεν είναι σωστό να κυκλοφορούν "ελεύθερα" γιατί  πολύ απλά μπορείς να θέσεις σε κίνδυνο ανθρώπους.

Από εκεί και πέρα, για να κυκλοφορεί νόμιμα στην Ε.Ε. οποιοδήποτε προϊόν πρέπει να πάρει τουλάχιστον τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας, τα οποία είναι μια κοστοβόρα και επίπονη διαδικασία... Σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει "ό,τι θέλει..." 

Link to comment
Share on other sites

Τις οδηγίες DIY (έστω επικίνδυνες) αμφιβάλλω ότι μπορείς να τις αποφύγεις να κυκλοφορούν, διότι συχνά οι ίδιες οι εταιρίες πώλησης υποσυστημάτων τις μοιράζουν ανοιχτά (π.χ. οι προδιαγραφές ολοκληρωμένων για μετασχηματιστές συχνά έρχονται με λογισμικό για σχεδιαστές συστημάτων που μόνο το κουτί και τις βίδες δε σου προ-σχεδιάζουν).

Στα κτίρια όποιος θέλει μπορεί να μάθει πώς σχεδιάζονται αλλά δεν επιτρέπεται πάντα να το κάνει πράξη.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Η καινοτομία του είναι οτί 1)δεν το πετάς ποτέ διότι τα ανταλακτικά του (3 μέρη ) θα βρίσκονται άμεσα διαθέσιμα,θα μπορεί να το επισκευασει ένας οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός χωρίς ειδικευμένες γνώσεις,και είναι φθηνά ,και το 2),είναι οτι θα μπορείς να έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση με wi fi  και το μηχάνημα να σου δίνει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του.π χ τάση συστήματος ,αποτυχία λειτουργίας με αυτόματη επανεκίνηση,κατάσταση σε φορτία κλπ,σε πραγματικό χρόνο .Ενα τρίτο καλό για εμάς που ζούμε Ελλάδα είναι οτι ο κατασκευαστής θα είναι εντός χώρας και θα μπορείς να κάνεις ειδικές παραγγελείες πχ σε ένα φίλο μου έφτιαξα ένα 3κw για μια αποθήκη που έχει και ενσωμάτωσα μικρό αντιστροφέα,που θα δουλευει 24 ώρες,για τις λάμπες του για να μην εργάζεται 24 ώρες το μεγάλο μηχάνημα,και μόλις πατήσει να πάρει το κομπρεσέρ αυτόματα ενεργοποιείται το 3άρι του..τσπ..  .Για την κατασκευή του ξοδεύτικαν χρήμα,χρόνος,και πάρα πολλή ενέργεια..(εννοώ προσωπική) .. Η κατασκευή είναι σοβαρή,όχι φτιάχτο μόνος σου με κινέζικα...Εχει υψηλής ποιότητας εξαρτήματα απο το fan μέχρι το microcontroller,και σε περίπτωση που πιστοποιηθώ και γίνει μια κατασκευαστική εταιριούλα,στα χρόνια που θα είναι μέσα στην εγγύηση,η εταιρία θα προμηθεύει μέσα σε 24 με 48 ώρες μηχάνημα αντικατάστασης μέχρι να επισκευαστεί το υπάρχον ..Μίλησα πέρυσι με κάποιον κύριο στο τμήμα πιστοποιήσεων στην ΕΑΒ και μου είπε οτι οι πιστοποιήσεις πλέον,είναι στην κρίση του κατασκευαστή μέ νόμο της Ευρωπαικής Ενωσης για το τί θέλει να πληρεί το προιόν του,μου είπε να πάρω πιστοποίηση ασφαλείας που είναι για να καλύψει εμένα νομικά απο αλόγιστη χρήση,και μετά αν θές το προχωράς για πιστοποιήσεις ποιότητας..Ετσι μου είπαν..!  Η πρώτη λέγεται LVD (low voltage directive )και η δεύτερη  EMC (electromagnetic consideration)  .Αν κάποιος γνωρίζει απο κόστος πιστοποίησης έστω μπακαλίστικα έτσι για την εμπειρία της κουβέντας μας αν θέλει ας μου πεί.Σας ευχαριστώ όλλους.

Link to comment
Share on other sites

On 14/7/2020 at 9:47 ΜΜ, tsosmis said:

ΝΙΚΟΣΤΡΙ  τι εννοείς όσον αφορά τα προγράμματα τύπου  ΕΣΠΑ? Πώς θα μπεί ,και ώς τι..

ξέρεις πόσες αγροτικές αποθήκες φτιάχνουμε  με επιδοτούμενα προγράμματα κ δεν μπορούν να συνδεθούν στο ηλκ δίκτυο του δεδδηε  λογο υψηλού κόστους ? ,  για να μην  σου πω για τις επιδοτούμενες στάνες  στα βουνά .

1 ώρα πριν, tsosmis said:

Αν κάποιος γνωρίζει απο κόστος πιστοποίησης έστω μπακαλίστικα έτσι για την εμπειρία της κουβέντας μας αν θέλει ας μου πεί.

στη θέση σου θα ξεκιναγα  μια σοβαρή  κουβέντα  με τον ΕΛΟΤ κ  τον ΟΒΙ

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

ΝΙΚΟΣΤΡΙ προσπαθώ να κάνω συμφέρουσα λύση την ενεργειακή αυτονομία απο πλευράς ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ΠΧ φορτιστές τροφοδοτικά και αντιστροφείς ελληνικού τύπου,ποιοτικά και οικονομικά για τη χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας για τον Ελληνα τουλάχιστον που έχουμε μείνει πίσω ενώ έχουμε άπλετη και καθαρή ενέργεια δωρεάν.Ευχαριστώ για την προτροπή σου θα επικοινωνήσω άμεσα και με αυτούς τους οργανισμούς.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.