Jump to content

curzondax

Core Members
 • Content Count

  224
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

curzondax last won the day on April 12

curzondax had the most liked content!

Community Reputation

19 Ουδέτερη

About curzondax

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εάν υπάρχει σαφώς συμβόλαιο αλλά η περιγραφή και ο ιδιοκτήτης γνωρίζουν μόνο "γενικά σε αυτόν τον λόφο 30 στρεμμάτων είναι 2 στρέμματα" (σε άγριο μέρος, και οι γείτονες φαίνεται να τα έχουν χαμένα), υπάρχει προβλεπόμενος τρόπος να δηλωθεί ηλεκτρονικά (ή μόνο βρίσκοντάς τα με τους υπόλοιπους (εκ των προτέρων ή υστέρων)) (εκτός και αν προβλέπεται σε πρώτο στάδιο να δηλώσεις εντοπισμό 30 στρεμμάτων με μικρότερη επιφάνεια τεμαχίου σε αυτή την περίπτωση και θεωρείται ορθό και δεν το γνώριζα);
 2. Στο ηλεκτρονικό, αν θέλετε να δώσετε κάτι μεταγενέστερα, το κάνετε; π.χ. A4 με "θα προσκομιστεί αργότερα". Ή θεωρείτε ότι δεν προβλέπεται ή έχετε άλλο τρόπο ή πάτε μόνο αυτοπροσώπως;
 3. Έχει καταλάβει κανείς γιατί καμιά φορά δε δουλεύει καν και ξαναρωτάει από την αρχή "διαλέξτε polyline";
 4. ^Πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο να τους ρωτήσεις "δέχεστε αυτό;". Ας μην αναλύσω περαιτέρω..
 5. Ερώτησις περί νομενκλατούρας και διαδικασίας: με διαγράμματα που βλέπω να κυκλοφορούν τα οποία είναι Α4 με χάρτη Κτηματολόγιο Α.Ε., πίνακα συντεταγμένων και βεβαίωση Μηχανικού ότι η εργασία έγινε με Τοπογραφικά Όργανα (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ), στην ηλεκτρονική αίτηση σημειώνουμε "κατέχω Τοπογραφικό Διάγραμμα"; ΥΓ. Θεωρώ πως ΝΑΙ γιατί σημασία πάνω από όλα έχει η ορθή καταγραφή του γεωτεμαχίου αλλά επειδή στερούνται όλων των πληροφοριών άλλων διαγραμμάτων θα ήθελα να ακούσω γνώμες (ή πληροφορίες περί νομικά ορθής διαδικασίας).
 6. Ποια διάταξη επιβάλει την επισύναψη Τοπογραφικού υπαρκτών συμβολαίων; Θέλω να μάθω εάν εξαιρεί τα μη εξαρτημένα (υποθέτω πως το πιθανότερο είναι ότι δεν τα εξαιρεί).
 7. Η ερώτηση ήταν και για την περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να ανεβάσει PDF χωρίς άλλη υπογραφή πέρα από την ψηφιακή. Επίσης ακόμα και ως απλό πρόσθετο, η ψηφιακή υπογραφή έχει την επιλογή να βεβαιώνει και το ότι το PDF δεν έχει πειραχτεί από κανέναν μετά τη στιγμή της ψηφιακής υπογραφής του (καταλαβαίνω ότι πολλοί αναγνώστες του δεν θα γνωρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό της τεχνολογίας αλλά υπάρχει).
 8. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όσον αφορά την ψηφιακή υπογραφή, έχει τεχνολογικά μια μικρή αξία πάνω από την απλή φωτογραφία της υπογραφής διότι βεβαιώνει την ταυτότητα του συντάκτη του PDF και επίσης βεβαιώνει ότι ποτέ δεν άλλαξε το αρχείο PDF από την χρονική στιγμή της υπογραφής (μέχρι και αν κάποιοι στο μέλλον κάνουν crack την τεχνολογία προφανώς). ΥΓ. Νομικά καταλαβαίνω ότι ισχύει και το επιχείρημα "αφού το ανεβάζω εγώ ή ο ιδιοκτήτης με ΥΔ, τέτοια βεβαίωση εννοείται", για αυτό και χαρακτηρίζω την πρόσθετη αξία μικρή αν και δεν γνωρίζω κατά πόσο στην πράξη (ίσως να εξαρτάται και από την προσωπική κρίση (ή γνώση) του αναγνώστη).
 9. Σίγουρα μιλάμε για τοπογραφικές αποτυπώσεις που έχουν γίνει ορθά (αν και μπορεί να μην περιέχουν όρους δόμησης και πλησιαστές απαραίτητα διότι πολλοί συνάδελφοι δηλώνουν έλλειψη χρόνου).
 10. Το έχω ξαναπεί αλλά δεν κάνει κακό να ακούγεται: δεδομένου των λαθών που έγιναν σε κτηματογραφήσεις αστικών περιοχών, είναι καταφανές ότι σε αγροτικές περιοχές τα λάθη θα είναι πολλαπλάσια όχι μόνο λόγω της συνήθως χαμηλότερης αξίας των γεωτεμαχίων ή του ότι τα κτίσματα είναι λίγα αλλά κυρίως λόγω του ότι είναι γεμάτες με ιδιοκτήτες που είτε δεν ξέρουν τι έχουν είτε νομίζουν εσφαλμένα τι έχουν είτε υποκρίνονται ότι γνωρίζουν τι έχουν. Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαμε να αναλύσουμε πως θα βελτιωθεί η διαδικασία ή να μοιρολογήσουμε για την κακομοιριά μας, αλλά θα προτιμήσω να είμαι αισιόδοξος: Μη τσιμπάτε, καμία πλούσια δυτική χώρα δεν είναι φωστήρες, απλά η Ελλάδα είναι πολύ νέα χώρα ως σύγχρονο κράτος (άσχετα από την ψευδαίσθηση που μας δίνει η αρχαία ιστορία για το αντίθετο) και κάποια πράγματα απλά θέλουν χρόνο(νια). Δεν ξέρω αν κάνω την επανάσταση του αυτονόητου εδώ, αλλά η απαίτηση τοπογραφικού στη χρησικτησία δε συνάδει με τη μη απαίτηση σε πολλές περιπτώσεις που είναι εντελώς ασαφείς. π.χ. συμβόλαιο με: "2 στρέμματα, στην περιοχή Α, ή όσο εμβαδόν είναι". Είναι προφανές ότι είναι τόσο ασαφές που ο πονηρός (ή ανόητος) ιδιοκτήτης μπορεί να πει σχεδόν ότι θέλει και να βγει καθαρός. Τουλάχιστον να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια, ή σε όλα η ίδια αυστηρότητα ή σε όλα η ίδια χαλαρότητα, τουλάχιστον αρχικά.
 11. Εάν γίνει σήμερα απλό (αλλά ακριβές) διάγραμμα αποτύπωσης περιγράμματος (με πίνακα συντ. ΕΓΣΑ των κορυφών), πιστεύετε ότι έχει αυξημένο κύρος ή κύρος Τοπογραφικού εάν υπογραφεί ψηφιακά από τον Μηχανικό που το συνέταξε πριν ανέβει στην αίτηση δήλωσης; Παρομοίως, προς αποφυγή σκαναρίσματος υπογεγραμμένων Τοπογραφικών, πιστεύετε ότι αρκεί να υπογραφούν σήμερα ψηφιακά από τον Μηχανικό που τα συνέταξε (με την Πινακίδα να αναφέρει την ημ. σύνταξης) πριν ανέβουν;
 12. Να κάνω μια ερωτησούλα περί δεοντολογίας αν επιτρέπετε: ζητάτε άνετα από ιδιοκτήτες τους κωδικούς taxisnet για να κάνετε αιτήσεις ηλεκτρονικά ή το θεωρείτε κάπως λεπτό θέμα;
 13. Για λανθασμένη "Τελική Υποβολή" αμοιβών προβλέπεται αναίρεση; Εάν κάνω νέα υποβολή και την ονοματίσω "Ορθή επανάληψη της ΑΑ ..." και δεν κάνω τικ το "Αποδοχή αμοιβών" στην λανθασμένη, αρκεί; ΥΓ. Η υπαγωγή 4495 δεν ήταν οριστική οπότε μπορεί να πάρει νέο ΑΑ. Σημειωτέον: Δεν ήταν εξολοκλήρου λάθος μου διότι έχει ένα κουσούρι το σύστημα που εάν δεν κάνεις "τελική επιβεβαίωση" οριστικής υποβολής αμοιβών, .....το "επιβεβαιώνει" ούτως ή άλλως.
 14. Και ο Άγγλος αν μάθει ότι το κράτος του φέρεται ως παιδί ή υποκρίνεται ότι δε θα γίνει παράταση, δε θα τρέχει ιδιαιτέρως. Αυτά λύνονται με αμετάκλητες προθεσμίες που συνδυάζονται με πολύ μεγάλες (επαρκείς) διάρκειες και καλή ενημέρωση. ΥΓ. Εναλλακτικά με σύστημα που ποτέ δεν καταλήγει οριστικά αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό ίσως έχει νομικά προβλήματα.
 15. Πως είναι η απόδοση των συσκευών σας κοντά/δίπλα σε διώροφα+ κτίρια (και ειδικά αν βρίσκονται εκατέρωθεν);
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.