Jump to content

curzondax

Core Members
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

curzondax last won the day on April 12

curzondax had the most liked content!

Community Reputation

19 Ουδέτερη

About curzondax

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Για λανθασμένη "Τελική Υποβολή" αμοιβών προβλέπεται αναίρεση; Εάν κάνω νέα υποβολή και την ονοματίσω "Ορθή επανάληψη της ΑΑ ..." και δεν κάνω τικ το "Αποδοχή αμοιβών" στην λανθασμένη, αρκεί; ΥΓ. Η υπαγωγή 4495 δεν ήταν οριστική οπότε μπορεί να πάρει νέο ΑΑ. Σημειωτέον: Δεν ήταν εξολοκλήρου λάθος μου διότι έχει ένα κουσούρι το σύστημα που εάν δεν κάνεις "τελική επιβεβαίωση" οριστικής υποβολής αμοιβών, .....το "επιβεβαιώνει" ούτως ή άλλως.
 2. Και ο Άγγλος αν μάθει ότι το κράτος του φέρεται ως παιδί ή υποκρίνεται ότι δε θα γίνει παράταση, δε θα τρέχει ιδιαιτέρως. Αυτά λύνονται με αμετάκλητες προθεσμίες που συνδυάζονται με πολύ μεγάλες (επαρκείς) διάρκειες και καλή ενημέρωση. ΥΓ. Εναλλακτικά με σύστημα που ποτέ δεν καταλήγει οριστικά αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό ίσως έχει νομικά προβλήματα.
 3. Πως είναι η απόδοση των συσκευών σας κοντά/δίπλα σε διώροφα+ κτίρια (και ειδικά αν βρίσκονται εκατέρωθεν);
 4. Υπονοείς ότι τα υποδείγματα που υπάρχουν σε tee.gr και ypeka.gr είναι προς συμμόρφωση σε αυτή τη φράση;
 5. Είναι υπονοούμενο λόγω της υποχρέωσης δηλώσεως Μηχανικού; Διαβάζω τον 4495 και 651 και καταλαβαίνω ότι υπάρχει υποχρέωση δήλωσης περί αρτιότητας άρα η λογική της χρήσης τέτοιας λίστας είναι προς τεκμηρίωση της βεβαίωσης; ΥΓ. Ο λόγος που το ψάχνω είναι για να ερευνήσω εάν σε άλλη διάταξη που τυχόν υπάρχει ρητώς τέτοια υποχρέωση κατανοήσω καλύτερα και περαιτέρω υποχρεώσεις.
 6. Είναι ντροπή το ότι το κράτος εμμέσως αλλά σαφώς αντιμετωπίζει τον πολίτη ως τεμπέλη που εάν δεν τρομοκρατηθεί από άμεση καταληκτική ημερομηνία δεν προχωράει. Πέρασε τροπολογία που δίνει κάθε δικαίωμα νομίμως να δώσουν άλλους 6 μήνες και η πιθανότητα του να μην την δώσουν παντού είναι μηδαμινή και λόγω ιστορίας αλλά και λόγω του ότι όταν δημοσιεύματα έκαναν λίστα με τις μέγιστες καταληκτικές ημερομηνίες δεν έγινε καμία δήλωση διάψευσης. Εν πάση περιπτώσει δεν προλαβαίνουμε ούτως ή άλλως και για ανθρώπινους αλλά και για γραφειοκρατικούς λόγους. ΥΓ. Αλήθεια, πόσοι από εσάς αισθάνεστε ότι τεμπελιάζετε εάν δεν είναι η τελευταία στιγμή; Πιστεύω ελάχιστοι.
 7. O jojo έλεγε ότι λόγω συνδεδεμένων μνημονιακών υποχρεώσεων ήταν δύσκολο. Ίσως περιέχει ακόμα αλήθεια. Ενώ λένε οι δημοσιογράφοι 6 μήνες επιπλέον, μήπως είναι 3 που ήδη είχαμε + 3 επιπλέον; Μιλάμε για λαό που έκανε τον δονκιχωτισμό κατά της Ευρώπης (και μάλιστα ενώ ο ίδιος έφταιγε αρκετά) το κυριότερο πολιτικό ρεύμα από το 2010 έως το 2015. Δεν περιμένω να κατανοεί την ουσία του Κτηματολογίου (εξάλλου οι τσοπάνηδές τους, ακόμα ψίχουλα τους πετάνε στα μάτια όταν τους έχουν πάρει τη φρατζόλα). ΥΓ. Σήμερα μίλησα με ιδιώτη που "έκανε το Κτηματολόγιό του" μόνος του με ένα στίγμα στο google earth και δήλωσε κατευχαριστημένος στο ότι δε βλέπει κανένα πρόβλημα για το μέλλον.
 8. Με βάση την Ελλάδα ακούγεται σαν έργο που θα έπρεπε να γίνει αφού γίνουν άλλα βασικότερα που ίσως να μη μας περνάνε από το μυαλό όσο πρέπει. π.χ. μαλώνουν στην Κρήτη για δεκαετίας για τον βόρειο άξονα αλλά δεν τους περνάει σχεδόν ποτέ από το μυαλό ότι ίσως είναι πολύ πιο χρήσιμο να υπήρχε σύγχρονος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ακόμα και αν είναι ακριβό και χρονοβόρο έργο, μάλλον απλούστερο θα ήταν από τη βαβούρα δεκαετιών [και σίγουρα χρησιμότερο]).
 9. Γιατί κρατάς τα θετικά της ηλεκτρονικής μεθόδου: π.χ. μπορεί να είσαι σίγουρος ως Τοπογράφος ότι θα καταχωρήσεις σωστά το πολύγωνο αλλά να μην εμπιστεύεσαι στον ίδιο βαθμό τον εαυτό σου για το Νομικό μέρος.
 10. Όσον αφορά το "debate" περί ηλεκτρονικής μεθόδου, υπάρχει μέση λύση συνδυαστική; Δηλαδή, δημιουργία ηλεκτρονικής αίτησης, προσωρινή αποθήκευση και έλεγχος στο γραφείο κτηματογράφησης;
 11. Η φράση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αφού δίνει ρητώς το δικαίωμα στην αποτύπωση του γεωτεμαχίου να είναι οποιασδήποτε επιφάνειας (αρκεί τα όρια της περιγραφής να τηρούνται). Γενικά καλό είναι να τηρείται και το πνεύμα του νόμου και η κοινή λογική. π.χ. αν το συμβόλαιο ορίζει "περίπου Χ τ.μ." ας μην είναι το ίδιο αρκεί η περιγραφή ορίων (αν υπάρχει) να τηρείται.
 12. ^ Ένα γεωτεμάχιο αφού υποδειχθεί νομικά και χωρικά, πρέπει να καταχωρηθεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νομική και χωρική ακρίβεια αλλιώς δεν κάνουμε Κτηματολόγιο αλλά κοροϊδεύουμε και δημιουργούμε τεράστια προβλήματα για το μέλλον . Ιδιαίτερα αν είναι σημαντικής αξίας ανέθεσε σε Μηχανικό να κάνει Τοπογραφικό αλλιώς πονηρός γείτονας ίσως το καταπατήσει. ΥΓ. Δε θα ήταν κακή ιδέα κάθε αίτηση να την περνάει και ένα μάτι Νομικού.
 13. Μην κάνετε τοπογραφικές εργασίες καθόλου όταν η διαφήμιση ισχυρίζεται "μέσο λάθος > 10 εκατοστών". Όταν ισχυρίζεται 1 εκατοστό βάλε στο νερό ότι ενίοτε θα γίνεται λάθος 4-5 εκατοστών, τουλάχιστον λόγω λαθών του χειριστή. ΥΓ. Το τραγελαφικό είναι ότι σε συγκεκριμένες περιοχές οι ορθοφωτοχάρτες του Κ. φαίνεται να πέφτουν μέσα κατά 5-10εκ. οπότε οι "ζωγραφιές" πάνω του καλύτερες θα είναι καμιά φορά ενώ ήδη θεωρείται απαράδεκτη μέθοδος.
 14. Επικρατεί η ψευδαίσθηση ότι στο (δυτικό) εξωτερικό είναι όλοι μεγάλα μυαλά και ότι αν τους διακτινίσεις μεμονωμένα (ατομικά) στην Ελλάδα θα τα κάνουν όλα αυτόματα καλύτερα. Στη Δύση όμως υπάρχουν ακραία χαμηλότεροι φόροι ή/και ακραία μεγαλύτερες αποδοχές ή/και ακραία καλύτερη αποδοτικότητα φόρων και σε ένα τέτοιο κλίμα και οι εκβιασμοί και οι γκρίνιες είναι αχρείαστες αφού και στους πιο ανήθικους είναι μικρό όφελος. Η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερη φορολογία, υψηλότερες αποδοχές και ΚΥΡΙΩΣ καλύτερη αποδοτικότητα φόρων (πρακτικά κράτος που δεν σε ληστεύει). Επίσης ως σύγχρονο κράτος είμαστε σχετικά νέα χώρα (με την ψευδαίσθηση ότι είμαστε αρχαίο κράτος λόγω της αρχαίας Ιστορίας) και αυτό υπονοεί ότι και οι Δυτικοί έκαναν μέγαλα λάθη τα οποία διόρθωσαν νωρίτερα. Επίσης διαφέρει όταν έχεις φτωχούς γείτονες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.