Jump to content

curzondax

Core Members
 • Posts

  765
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

curzondax last won the day on July 10 2020

curzondax had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

curzondax's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Collaborator Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

-22

Reputation

 1. Τουλάχιστον η πρώτη περίπτωση που περιγράφεις το λέει μόνη της ότι γράφεις άρτιο και οικοδομήσιμο από τη στιγμή που ο ίδιος ο νόμος γράφει "αν είναι άρτιο/οικ. δεν δομείται στην περίπτωση ....". Εν πάση περιπτώσει δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από τη στιγμή που δεν υποχρεώνεσαι να γράψεις μόνο μια φράση. Κοινώς: γράψε και παρατήρηση που αναλύει ακριβώς ό,τι σκέφτεσαι περί μη "πρακτικής οικοδομησιμότητας".
 2. Από το 96 έως το 111 το κεφάλαιο ονομάζεται "προ του ..2011". Ο OP ρωτούσε για αυθαίρετο του 2019. Υπέθεσα ότι πιθανόν ο vasilis01 αμέσως προηγουμένως να ρωτούσε για τέτοιο αυθαίρετο και αναρωτιέμαι αν το 106 αφορά και εκείνα (που βγάζει λάθος τον τίτλο τους κεφαλαίου).
 3. ^To Α106 αφορά και τα αυθαίρετα του 2019 όπως ρωτούσε ο OP; Γιατί έχουν ονομάσει το κεφάλαιο "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 28η.7.2011", και αν είναι λάθος ο τίτλος τους θα τους μαλώσω.
 4. Το σίγουρο είναι ότι ζητείται συμβατικά, και είναι λογικό να ζητείται γιατί κατά τη σύνταξη των φακέλων ασφαλείας-υγείας λαμβάνονται υπόψη εργασίες που αφορούν την ασφάλεια και υγεία. Π.χ. μου έρχονται στο μυαλό αναλύσεις περί των μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν που προφανώς έχουν σχέση με την ασφάλεια.
 5. Θα βρεις πολλά lectures πανεπιστημίων/πολυτεχνείων του εξωτερικού στο youtube
 6. Δηλαδή όλοι βλέπετε ότι μάλλον έγινε τέλεια η δουλειά, εάν το είχε μονώσει; Με ενοχλεί η επίθεση με μη τεκμηριωμένα downvotes όχι επειδή είναι downvotes αλλά επειδή δεν είναι τεκμηριωμένα και υποτίθεται εδώ είμαστε για να μιλάμε και όχι για να κάνουμε οικονομική πολιτική επαγγέλματος.
 7. Λογικό είναι διότι η έλλειψη περιορισμένης δομής ενώ ανοίγει δυνατότητες ταυτόχρονα προκαλεί και χάος. Επίσης ίσως επηρεάζεται και από άλλα στεγανά όπως υποχρέωση αυστηρού ωραρίου. Η τελευταία τεχνολογία σε αυτά είναι ο προσωπικός χρόνος να είναι πολύ ευέλικτος.
 8. Μου έκανε πολύ εντύπωση αυτό που λες αλλά δε βρήκα κάτι μου να το καταρρίπτει. Στην αρχή σκέφτηκα μήπως το πνεύμα του νομοθέτη είναι σε αντίθεση διότι η επόμενη παράγραφος 2 στο ΠΔ μιλάει για χώρο που θα έχει κυκλοφοριακή σύνδεση (δε νομίζω να μιλούσε για βαρκούλες) αλλά παρατηρώ αυτή έχει καταργηθεί. Είναι συνηθισμένο στην πράξη να έχεις κοινόχρηστο χώρο/πρόσωπο μόνο στη θάλασσα;
 9. Η ΔΕΗ θεωρεί "άδεια" ακόμα και τις ρυθμίσεις Ν4495 οπότε δεν είναι υποχρέωση να είναι "full" ΟΑ.
 10. ^Ή και τα τρία (+πυρηνικοί). Οι Μηχανικοί με ειδικότητα στη δομοστατική θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα. Μετά από τα πολιτικά και ιδεολογικά φρου-φρου το μόνο πραγματικό επιχείρημα που παραμένει είναι στην ουσία ατύχημα μετά από σεισμό.
 11. Το σκυρόδεμα (τυπικά) έχει τεράστια υδροπερατότητα οπότε μη περιμένεις να δεις στεγανότητα μόνο με αυτό. Εγώ βλέπω ύποπτα πράγματα: χμμμ (είχε επικάλυψη εδώ;): Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για αυτή τη φωτογραφία:
 12. ^Το Φθινόπωρο αμφιβάλλω ότι θα τον έχουν "χεσμένο" αν βλέπουν θανάτους στη γειτονιά τους. Πρακτικά δεν υπήρχε καθόλου ο ιός φέτος και το μεγάλο κύμα όταν δεν έχει δραστική θεραπεία έρχεται το δεύτερο χρόνο (σύμφωνα με ειδικούς). Όσοι έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία στον ιό κάντε καλή αυτοπροστασία γιατί τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο ή Ιανουάριο μπορεί να δούμε τα χειρότερα.
 13. ^Όταν καις μαζούτ το να κάψεις άμεσα κανένα πουλί είναι το λιγότερο για προφανείς λόγους. Οι οικολόγοι συνήθως υπονοούν να μην έχεις ούτε τον ανεμόμυλο ούτε το μαζούτ. Και να αυτοκτονήσουν θα ρίξει το περιβαλλοντικό impact αλλά δεν είναι σωστό.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.