Jump to content

curzondax

Core Members
 • Content Count

  214
 • Joined

 • Days Won

  2

curzondax last won the day on April 12

curzondax had the most liked content!

Community Reputation

25 Καλή

About curzondax

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. O jojo έλεγε ότι λόγω συνδεδεμένων μνημονιακών υποχρεώσεων ήταν δύσκολο. Ίσως περιέχει ακόμα αλήθεια. Ενώ λένε οι δημοσιογράφοι 6 μήνες επιπλέον, μήπως είναι 3 που ήδη είχαμε + 3 επιπλέον; Μιλάμε για λαό που έκανε τον δονκιχωτισμό κατά της Ευρώπης (και μάλιστα ενώ ο ίδιος έφταιγε αρκετά) το κυριότερο πολιτικό ρεύμα από το 2010 έως το 2015. Δεν περιμένω να κατανοεί την ουσία του Κτηματολογίου (εξάλλου οι τσοπάνηδές τους, ακόμα ψίχουλα τους πετάνε στα μάτια όταν τους έχουν πάρει τη φρατζόλα). ΥΓ. Σήμερα μίλησα με ιδιώτη που "έκανε το Κτηματολόγιό του" μόνος του με ένα στίγμα στο google earth και δήλωσε κατευχαριστημένος στο ότι δε βλέπει κανένα πρόβλημα για το μέλλον.
 2. Υπονοείς ότι μπορείς να κάνεις προπαγάνδα σε αυτό το φόρουμ; Δε θα ήθελα να πιστεύω τόσοι άνθρωποι ανώτατης εκπαίδευσης θα καθορίσουν την ψήφο τους από αόριστες προβλέψεις που διάβασαν σε ένα μήνυμα.
 3. Με βάση την Ελλάδα ακούγεται σαν έργο που θα έπρεπε να γίνει αφού γίνουν άλλα βασικότερα που ίσως να μη μας περνάνε από το μυαλό όσο πρέπει. π.χ. μαλώνουν στην Κρήτη για δεκαετίας για τον βόρειο άξονα αλλά δεν τους περνάει σχεδόν ποτέ από το μυαλό ότι ίσως είναι πολύ πιο χρήσιμο να υπήρχε σύγχρονος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ακόμα και αν είναι ακριβό και χρονοβόρο έργο, μάλλον απλούστερο θα ήταν από τη βαβούρα δεκαετιών [και σίγουρα χρησιμότερο]).
 4. Τεχνικά, γνωρίζω ότι ένας άνθρωπος έχει μικρό αντίκτυπο έτσι αλλά, φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, οπότε το να αναλύονται αυτά είναι μεγαλύτερης σημασίας από ότι φαίνεται αρχικά καμιά φορά. Παραβιάσεις απορρήτου γίνονται και σε μεγάλη έκταση έχουν κάποια σημασία και επίσης πολλοί δεν ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για την αλήθεια. Δεν έχει όμως στη Δημοκρατία. Είναι μοδάτη η ακροαριστερά και η ακροδεξιά τελευταία και συνεπώς ο Ολοκληρωτισμός αλλά αυτά είναι η τελευταία τους κραυγή πριν καταρρεύσουν οριστικά. ΥΓ. Δεν έμεινε απαρατήρητο το υπονοούμενό σου ότι το κόμμα σου θα βγει πρώτο στις εκλογές. Μη το πολυλές γιατί εκτός από λάθος ίσως σε περάσουν για προπαγανδιστή.
 5. Γιατί κρατάς τα θετικά της ηλεκτρονικής μεθόδου: π.χ. μπορεί να είσαι σίγουρος ως Τοπογράφος ότι θα καταχωρήσεις σωστά το πολύγωνο αλλά να μην εμπιστεύεσαι στον ίδιο βαθμό τον εαυτό σου για το Νομικό μέρος.
 6. Κάποιοι απλά δεν ψηφίζουμε αν δεν είναι πραγματική κάλπη ακόμα και αν ερωτηθούμε και έχουμε χρόνο. Οι λόγοι είναι είτε ότι δεν εμπιστευόμαστε το απόρρητο (όσο και αν θεωρητικά υπάρχει), είτε ότι δε θέλουμε να δίνουμε πληροφορία σε προπαγανδιστές (που θα δουν το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουν να το αλλάξουν για όταν η ψήφος θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα).
 7. Άλλο ρώτησα. Το αν κατόπιν εορτής πήραν θέση δεν δηλώνει ποιος έθεσε το (παραπλανητικό) ερώτημα (ο Τσίπρας).
 8. Έχεις κάποια πηγή για αυτό (που δεν είναι απ'το ΣΥΡΙΖΑ [ή τους άλλους αντιμνημονιακούς της εποχής]);
 9. Όσον αφορά το "debate" περί ηλεκτρονικής μεθόδου, υπάρχει μέση λύση συνδυαστική; Δηλαδή, δημιουργία ηλεκτρονικής αίτησης, προσωρινή αποθήκευση και έλεγχος στο γραφείο κτηματογράφησης;
 10. Ήταν χωρίς νόημα κυρίως γιατί δε συμφώνησαν ποιο είναι το νόημα. Άσε να λέει ότι θέλει το ερώτημα στις λεπτομέρειες, αν ο λαός ήξερε τι σημαίνει από κοινού θα είχε νόημα, αλλά δεν είχε γιατί ο ένας έλεγε "όχι στους σατανικούς ξένους"(ξενοφοβία, λαϊκισμός) και άλλος έλεγε "όχι στη ρήξη με την Ευρώπη" αγνοώντας το ερώτημα τεχνικά και το καθεστώς που το έθεσε. Λόγω του ότι οι συριζαίοι είναι δαιμόνιοι στην προπαγάνδα και όντως πέρασε κυρίως το "όχι στους σατανικούς ξένους" η αντιπολίτευση του αντιμνημονίου θα έπρεπε απλά να απέχει λόγω παραπλανητικού ερωτήματος (και οι ίδιοι εξάλλου θα έλεγαν "όχι" αν το ερώτημα ήταν όντως τέτοιο). Γενικά ήταν ένα "Δημοψήφισμα" ντροπή που σε σοβαρή χώρα δε θα είχε τεθεί.
 11. Εκτός από το ότι οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν απόλυτα τα αποτελέσματα της καριέρας σου γιατί δεν έχουμε καθεστώς Ολοκληρωτισμού (αν και κάποιοι κομμουνιστές και ναζιστές θα το ήθελαν), παίζει επίσης τεράστιο ρόλο το επίπεδο της Ειλικρίνειας του πολιτικού. Γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν ελέγχει απόλυτα τα οικονομικά της μέσω της κυβέρνησής της, όχι μόνο πρόσκαιρα λόγω χρέους, αλλά όπως και καμία άλλη δεν έχει απόλυτη ανεξαρτησία (δεν έχουμε τη πολιτική και οικονομική δύναμη που είχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης για να κάνουμε ότι θέλουμε άνετα) και επίσης γνωρίζω ότι σχεδόν ο μισός πολιτικός κόσμος της Ελλάδας υφάρπαξε την ψήφο του λαού με λαϊκισμό, υποκρινόμενοι ότι μπορούν να έρθουν σε ακραία ρήξη με τους συμμάχους μας μόνο και μόνο επειδή ήξεραν ότι ο εθνικισμός (όχι ο πατριωτισμός) και η ανοησία πολλών του λαού το επέτρεπαν. Ο Τσίπρας παραδέχτηκε ότι ήταν ανόητος αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ψεύτης όταν είπε "μπορείτε να με πείτε αφελή". Αυτό από μόνο του είναι λόγος να απορριφθεί αλλά δυστυχώς για αυτόν αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι και ακραία ψεύτης αφού δεν ζητάει ένα συγγνώμη που παραλίγο να καταστρέψει την Ελλάδα, αντιθέτως συνεχώς υποκρίνεται ότι έκανε τα πάντα τέλεια και μάλιστα καλύπτει συνεχώς σκευωρίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων (αποδεδειγμένα σκευωρίες αφού η Δικαιοσύνη αναγκάζεται να τους αθωώνει) ενώ όταν το κόμμα του ταυτόχρονα έχει πρόσωπα που η Δικαιοσύνη κατηγορεί τα καλύπτει βάζοντας την πλασματική πλειοψηφία του να τους δίνει ασυλία.
 12. Ποιος *νομίζει ότι καλυτέρεψε τη ζωή του. Είχαμε περάσει μια 5ετή λαίλαπα αντιμνημονιακής ανοησίας με ανθρώπους που έκαναν καριέρα υποκρινόμενοι ότι μπορεί να έρθουν σε ακραία και οριστική κρίση με την Ευρώπη χωρίς κανένα αρνητικό ιδιαίτερης σημασίας. Η ειρωνεία είναι ότι πολλοί από αυτούς υποκρίνονται τους διεθνιστές ενώ το αντιευρωπαϊκό αντιμνημόνιο ήταν ακραία απομονωτικό και εθνικιστικό (όχι πατριωτικό) και πρακτικά λαϊκισμός. Το χειρότερο είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι ανόητοι αλλά ψεύτες.
 13. + βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί/εμπρηστές.
 14. Οι εμπρησμοί γίνονται συνήθως με έναν κοινό αναπτήρα, ή το πολύ με απλοϊκούς μηχανισμούς με νόμιμα υλικά. Είναι αδύνατο να αστυνομευτεί χωρίς να απαγορευτεί το σύμπαν από υλικά, εάν ο εμπρηστής δεν έχει ήδη πιαστεί στα πράσα από παρατηρητές που είναι δίπλα του (έχει γίνει πολλές φορές και υπάρχουν και βίντεο, αλλά είναι κατόπιν εορτής).
 15. Γιατί δεν είναι ο εμπρησμός αιφνίδιος; Χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δυο σταθμά όταν είναι επιβαρυμένη μία θέση για να καταλήξεις ξανά στο "όλοι ίδιοι είναι". Υποτίθεται έχουμε κάποια επιστημονική εμπειρία σε αυτό το χώρο. Αξιωματικά δεν μπορεί να είναι δύο άνθρωποι ίδιοι, πόσο μάλλον ολόκληρα κόμματα. [Μάλιστα ο εμπρησμός είναι συνήθως ΠΙΟ επικίνδυνος γιατί είναι στοχευμένος στα πολλά και ξερά.]
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.