Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έστω ότι έχω μία θερμογέφυρα εξωτερικής γωνίας ΕΞΓ 12

Μετά βάζετε και θερμογέφυρα ένωσης δομικού στοιχείου ΕΔΣ 3 ή όχι;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δεν έχω μπροστά μου τα σκαρηφήματα με τις θερμογέφυρες, αλλά γενικά, αν στο σκαρίφημα φαίνεται και η ένωση δομικού στοιχείου δεν βάζουμε ξεχωριστή θερμογέφυρα για την/τις ενώσεις.

Πχ σε υποστήλωμα με εξωτερική θερμομόνωση, όπου συντρέχουν τοιχοποιίες με μόνωση στον πυρήνα, η θερμογέφυρα της εξωτερικής γωνίας (από ότι θυμάμαι) περιλαμβάνει όλο το "πακέτο". Το παραπάνω είναι λογικό, καθώς σε κοντινές θερμογέφυρες, η μία επηρεάζει την άλλη. Ο συνολικός συντελεστής είναι μικρότερος από το άθροισμα των συντελεστών κάθε θερμογέφυρας.

Αντίθετα, οι θερμογέφυρες που δίνουν οι ΤΟΤΕΕ για γωνιακά τοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις ενώσεις δομικών στοιχείων.

Edited by miltos
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Η παρακάτω αντιμετώπιση θερμογεφυρών εξωτερικης γωνίας και ένωσης δομικών στοιχείων είναι σωστή? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

post-6641-0-34213100-1328794207_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ :smile:

Για την παρακάτω που δεν την βρίσκω τι προτείνεις?

post-6641-0-81768200-1328795751_thumb.jpg

Edited by zio7
Δημοσιεύτηκε

εγώ δεν συμφωνώ με το πρώτο....

Στην θέση σου θα έβαζα ΕΞΓ 12 και ΕΔΣ 3 στην μία μόνο πλευρά.

Επίσης βλέπω μήκος 3.00 μέτρα πολύ δεν είναι έχεις υπλογίσει ότι γύρω γύρω έχει λογικά δοκάρι;

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά θα έπαιρνα την ΕΞΓ-14

Και εγώ προς αυτή τείνω ή την ΕΞΓ 13 αν ήθελα να βοηθήσω λίγο την κατάσταση. Δεδομένου ότι πιστεύω πως η περίπτωση είναι κάπου ανάμεσα. Γενικά πάντως δεν ξέρω πόσο σωστό είναι να παίρνουμε περιπτώσεις στο περίπου.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.