Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικισμοί κάτω των 2.000 - Απαίτηση σε πρόσωπο


Recommended Posts

On 13/5/2024 at 5:43 ΜΜ, vitrouvios said:


Σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων χαρακτηρισμένο συνεκτικός, φθίνων, μικρός με αρτιότητα 400 τ.μ. έχω το παρακάτω οικόπεδο εμβαδού 268,40 τ.μ. με κατοικία προ του 55 . Το πρόβλημα μου έγκειται στην οικοδομησιμότητα, είναι άρτιο σαν προϋπάρχων αλλά για να είναι οικοδομήσιμο έχω κάποια πράγματα να διαλευκάνω.
1)  απαιτείται πρόσωπο 10 μέτρα εφόσον προϋπάρχει της δημοσίευσης του ΦΕΚ 289Δ(2011)  ? 
2) Στον πλάγιο δρόμο-σοκάκι πρέπει να κάνω παραχώρηση έτσι ώστε να έχω 2 μέτρα από το κέντρο η αρκεί έστω ένας δρόμος να τηρεί την προϋπόθεση του πλάτους δρόμου 4 μέτρων? Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

 

 

Στο μήκος προσώπου το οποίο καταλαμβάνεται από το κτίριο δεν θα σχεδιάσεις εδαφικό τμήμα προς παραχώρηση σε κοινή χρήση. 

Όπως ορθώς έχει αναφερθεί θα πρέπει σε οικόπεδο με πρόσωπο σε περισσότερους από έναν δρόμους, όλοι οι δρόμοι να διαθέτουν το απαιτούμενο πλάτος και όχι μόνο ο ένας εξ αυτών.

Επιπλέον να δεις μήπως ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί και παραδοσιακός διότι εκεί αλλάζουν πολλά.

Ένα άλλο που πρέπει να ελέγξεις είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει μεταγενέστερη απόφαση Νομάρχη που να καθορίζει διαφορετικό πλάτος (συνήθως μεγαλύτερο των 4 μ) δρόμου στον οικισμό ή σε κάποιους από τους οικισμούς της Π.Ενότητας, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση το απαιτούμενο ημιπλάτος θα διαφέρει από αυτό των δυο μέτρων (π.χ μπορεί να είναι 3 μ για απαιτούμενο πλάτος 6 μ κλπ).

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

27 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Επιπλέον να δεις μήπως ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί και παραδοσιακός διότι εκεί αλλάζουν πολλά.

 

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
όχι το έχω ελέγξει δεν είναι παραδοσιακός ο οικισμός , άρα θα αναφερθεί στο Τοπογραφικό ως άρτιο κατά παρέκκλιση και θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την παραχώρηση τμήματος  ώστε να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον δύο μέτρα από το πρόσωπο του εναπομείναντος τμήματος του οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.