Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκμάθηση εκπόνησης μηχανολογικών μελετών


mechgiann

Recommended Posts

Προσπαθώ να βρω τεχνικό γραφείο να αρχίσω να τρίβομαι έστω και άμισθος!

Καμία ιδέα?

Επίσης τα βιβλία του ΤΕΕ είναι οι ΤΟΤΕΕ? Πρεπει να τις αγοράσω απο εκει ή μπορώ να τις κατεβάσω ηλεκτρονικά?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τις ΤΟΤΕΕ μπορείς να τις αγοράσεις από το ΤΕΕ ή από κάποιο τεχνικό βιβλιοπωλείο. Δεν είναι ακριβές, αλλά είναι ο 'μπούουλάς' σου και τα στάνταρ στις μελέτες..Εννοείται ότι θα χρειαστείς και βιβλία...Αλλά όπως σου είπα, προσπάθησε να τα δεις από κάποιον έμπειρο, στην αρχή τουλάχιστον.

 

@CostasV

Συνονόματε, και συνάδελφε θα ξέρεις βέβαια ότι όσοι απασχολούνται στην κατασκευή, δεν έχουν και πολύ σχέση με την μελέτη έτσι? Αντε πες σε μηχανικό εργοταξίου για συντελετή θερμοπερατότητας...

Αν και πιστέυω ότι για να γίνει κάποιος καλός μελετητής, θα πρέπει πρώτα να έχει περάσει από εργοτάξιο....

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω και εγω την εμπειρια μου πανω στο θέμα. Είμαι και εγώ νέος στη δουλειά και έψαχνα όπως και εσύ να βρεθώ δίπλα σε κάποιον έμπειρο για να μάθω κάποια πράγματα. Αυτό το ψαχτήρι διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο. Το αποτέλασμα αυτού -----> ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΟΝΟΣ!!! Όλοι οι μηχανικάρες με βλέπαν λες και θα πήγαινα να τους φάω τη δουλειά, λες και αυτοί τα μάθαν όλα μόνοι τους (η γνωστή επιφοίτηση!!). Αφού είδα και απόειδα έκανα μόνος μου γραφείο και ξεσκόνισα πολύ βιβλίο, internet και γενικώς ο,τι πληροφορία έπαιρνα από κανα παλιό σε κουβεντούλα στο όρθιο. Δε λέω οτι τα έμαθα όλα ή οτι έχω εμπειρια, αλλά μπορώ και εργάζομαι μόνος χωρίς αγχος και πατάω στα δικά μου πόδια!!Αυτά, από μένα!!

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η ξεφτίλα είναι, ότι ο φίλος τελείωσε το Α.Π.Θ. και ανάλογα με το κλάδο σπουδών, μπορεί να ξέρει π.χ. ταλαντώσεις, ρευστομηχανική και οργάνωση παραγωγής αλλά δεν έχει ιδέα από σύνταξη Η/Μ μελετών. Δηλαδή για το αντικείμενο που μπορεί να του εξασφαλίσει κάποιο εισόδημα... τίποτα ούτε αναφορά από τους καθηγητάδες και τους λέκτορες του Α.Π.Θ.

Είναι ντροπή και φυσικά δεν φταίει ο φίλος γιατί και εγώ και οι περισσότεροι τελειώνοντας δεν είχαν ιδέα από σύνταξη ΗΜ μελετών.

Αυτό πρέπει κάποτε να αλλάξει επιτέλους...

Πρέπει επιτέλους να συνδέσουν λίγο τις σπουδές με την (Ελληνική) πράξη.

Edited by akisD
Link to comment
Share on other sites

Φίλε......Ξέρεις ότι ξεκινάς ένα ΠΟΛΥ μεγάλο κεφάλαιο έτσι? Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες ειδικότητες, αλλά στους μηχανολόγους υπάρχει....θέμα γενικά

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς....έτσι είναι

 

ακούμε στις σχολές τους άσχετους καθηγητές να μιλάνε για οτιδήποτε εκτός απο τα της πραγματικότητας, να θέλουν να το παίξουν επιστήμονες και βγαίνοντας βλέπεις ότι το 90% εκείνων είναι άχρηστα (τουλάχιστον για το επίπεδο της χώρας μας)

 

και μεγάλο λάθος που τα ΑΕΙ δεν έχουν πρακτική πρώτον και ένα γραφείο ενημέρωσης σοβαρό να σε στέλνουν αν θέλεις για δουλειά (σαν φοιτητη) στους μηχανικούς την πόλης που σπουδάζεις αντι να γινόμαστε γκαρσόνια ,ντελιβεράδες κλπ...

αλλά που συμβουλή

Link to comment
Share on other sites

Κακά τα ψέματα οι σοβαρές σχολές τα κοιτάζουν αυτά. Δείτε πχ στη νομική. Ο απόφοιτος γίνεται για ένα διάστημα ασκούμενος πριν γίνει δικηγόρος. Τον υποχρεώνει η σχολή. Ετσί και αυτός αποκτά εργασιακή εμπειρία ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ, και κρατάει κονέ για το μέλλον. Στην ιατρική υπάρχει το αγροτικό.

Στους μηχανικούς ΤΕΙ υπάρχει πρακτική (μπορεί στην ουσία να κάνεις 1002 άχρητα πράγματα, αλλά έχεις μια εικόνα καν αν είσαι γατόνι κάτι αρπάζεις).

Στους μηχανικούς ΑΕΙ??? Το μαύρο κοτάδι. Μπλα, μπλα, μπλα, στη σχολή που το 80% δεν έχουν ανταποκριση στην Ελλάδα. Βγες στην αγορά εργασίας και σφάξου με τους υπολοίπους...Αποτέλεσμα, οι περισσότεροι να μην ξέρουν πως γίνεται μια μελέτη. Να πηγαίνουν σε εργοτάξιο και ο εργάτης να ξέρει περισσότερα. Και τελικά να απασχολούνται στο εμπόριο σαν πωλητές, μεσίτες, τραπεζοκόμοι.

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω ισχύουν 100% στους απόφοιτους μηχανολόγους, αν και πιστεύω ότι ανάλογα κινούνται και οι υπόλοιπες σχολές....Δεν είναι υπερβολή αν ρωτήσεις μηχανολόγο τελειόφοιτο να σου πει, πιο το αντικείμενό του και με τι θα ασχοληθεί...να μην γνωρίζει

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι υπερβολή αν ρωτήσεις μηχανολόγο τελειόφοιτο να σου πει, πιο το αντικείμενό του και με τι θα ασχοληθεί...να μην γνωρίζει

 

Διαφωνώ κάθετα!

Οι περισσότεροι ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε να κάνουμε, αλλά στην κωλοχώρα που ζούμε δε μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε.

Γιατί σε αυτή τη χώρα το να είσαι μηχανικός σημαίνει, κατά πλειοψηφεία, ότι ή θα ασχοληθείς με την οικοδομή, ή θα δουλέψεις σαν project manager ή κάποια άλλη διεκπαιρεωτική παπαριά σε εταιρεία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.