Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαναυπολογισμός προστίμου ν.4014


Recommended Posts

Καλημέρα είμαι καινούργιο μέλος και αυτή είναι η 1η φορά που στέλνω ερώτημα.

 

Η ερώτηση μου αφορά το λογισμικό και την διαδικασία επανα-υπολογισμού του προστίμου. Έχω ήδη εκδόσει το παράβολο, το οποίο έχει πληρωθεί, έχουν ενημερωθεί τα οικονομικά στοιχεία (εξοφλημένη πληρωμή) - (δηλ. είναι σε στάδιο αρχικής υποβολής) και είμαι ένα βήμα πριν την υποβολή και έκδοση του αριθμού των δόσεων κλπ. Ωστόσο, στα τ.μ. της αυθαίρετης κατασκευής, και έπειτα από την αποτύπωση που έκανα, υπάρχει μία μκρή αλλαγή, δηλ. από 17 τ.μ. στα 19 τ.μ.

 

Μπαίνοντας στο λογαριασμό μου στο ΤΕΕ και συγκεκριμένα στην δήλωση της προαναφερθείσας περίπτωσης, κάποια από τα πεδία στο φύλλο καταγραφής έχουν γκρί χρώμα και έχουν "παγώσει" με αποτέλεσμα να εισάγω τα ενημερωμένα τ.μ., αλλά να μην ενημερώνεται το ποσό του προστίμου. Το κουμπάκι του ευρώ δεν είναι ενεργό, δεν πατιέται.

 

Έχει κάνει κανείς την διαδικασία αυτή, δηλ. να περάσει μικροαλλαγές στα στοιχεία που έχει εισάγει και να προσπαθήσει να επανα-υπολογίσει το πρόστιμο? Ποιά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να ενεργοποιηθεί ξανά το κουμπί του ευρώ?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ξαναυποβάλεις τη δήλωση -κουμπί 'υποβολή δήλωσης'-. Σου εμφανίζει ένα παράθυρο που σου λέει πόσο ήταν το πρόστιμο πριν και πόσο μετα και αν είσαι σίγουρη για τις αλλαγές σου προχωράς σε προσωρινή υπαηωγή της δήλωσής σου. Διαφορετικά βλέπεις στο παράθυρο τα πρόστιμα πριν και μετα και στη συνέχεια πατάς άκυρο και κάνεις και άλλες αλλαγές. Και στην κατάσταση της προσωρινής υπαγωγής μπορείς να κάνεις αλλαγές απλά καταγράφονται στο ιστορικό της δήλωσής σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα, σε δήλωση που έχει πληρωθεί το παράβολο (αξίας 1000,00 ευρώ) και βρίσκεται στο στάδιο της αρχικής υποβολής θέλω να προσθέσω ένα φύλλο καταγραφής που δηλώνει + 20 μ2 υπέρβαση δόμησης και να προχωρήσω σε προσωρινή υπαγωγή.

Το θέμα είναι ότι εάν το είχα δηλώσει από την αρχή με τα + 20 μ2 το παράβολο θα είχε υπολογιστεί 2.000,00 ευρώ.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση, το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Προχώρα κανονικά Δήλωσέ το τώρα.Αυτό που έκανες ήταν μια προεκτίμηση προστίμου και τώρα που πήγες και μέτρησες τα βρήκες παραπάνω τα μ2

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει πρόβλημα ούτως ή άλλως σ' ένα ταμείο θα καταλήξουν όλα. Υπέρ ελληνικου δημοσίου και πράσινου ταμείου=υπέρ τρόικας και αποπληρωμής δανείων.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ μια βοήθεια γιατί έχω λίγο μπερδευτεί και έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Έκανα ακριβή καταμέτρηση των τετραγωνικών σε μια περίπτωσή μου σε εκτός σχεδίου κατοικία και ανέβασα τη δήλωση την οποία εξόφλησε ο πελάτης μου εφάπαξ. Διαπίστωσα εκ των υστέρων μια πολύ μικρή αποθήκη 1,5μ*2μ ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση του γηπέδου των 6 στρεμμάτων και έπεσα από τα σύννεφα. Ο ιδιοκτήτης είχε την τάση να μου κρύβει πράγματα και πραγματικά στο δάσος που είχε δημιουργήσει η αποθήκη φαινόταν με δυσκολία και μόνο όταν κανείς πλησίαζε πολύ κοντά της. Το γήπεδο μετρήθηκε εξωτερικά και ούτε από εκεί φαινόταν τίποτα. Τέλος πάντων όλο αυτό με άγχωσε και το ερώτημα είναι: μπορώ να τη δηλώσω από τη στιγμή που έχει εξοφληθεί το συνολικό πρόστιμο; Είμαι ακόμα σε ενδιάμεση υποβολή ευτυχώς. Θα ακολουθήσω τη διαδικασία που λεει ο Kallio στην απάντησή του;

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τη δηλώσεις, θα ξανακάνεις υποβολή και θα σου βγάλει το νέο pdf με τη διαφορά του προστίμου.Το τυπώνεις και το στέλνεις δώρο στον πελάτη που πήγε να σου τα κρύψει :smile:

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τη δηλώσεις, θα ξανακάνεις υποβολή και θα σου βγάλει το νέο pdf με τη διαφορά του προστίμου.Το τυπώνεις και το στέλνεις δώρο στον πελάτη που πήγε να σου τα κρύψει :smile:

 

στο πρακτικό μέρος... εννοείς ότι θα πάω στη δήλωση όπως είναι τώρα, θα την αλλάξω και θα ξαναυποβάλλω ή θα κάνω νέα από την αρχή; γιατί φοβάμαι μην κάνω υποβολή την αλλαγμένη υπάρχουσα και μου την πάρει για οριστική. Πρακτικό είναι το πρόβλημά μου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.