Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής αδείας για λοιπές παραβάσεις


Recommended Posts

Σε περίπτωση που για λοιπές παραβάσεις είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής αδείας υπάρχει πώς δηλώνεται στο σύστημα για να μην υπολογισθεί πρόστιμο παρά μόνο το παράβολο ;

Link to comment
Share on other sites

Εάν τελικά είναι λοιπές παραβάσεις που νομιμοποιούνται (ακάλυπτες πέργκολες κλπ) θα είναι η πιο σωστή λύση και έτσι αποφεύγεις την 30ετία.

Σε περίπτωση που είναι τοίχοι διαμόρφωσης που δεν εμφανίζονται στο ΔΚ, όπως πολύ συχνά συμβαίνει στην πραγματικότητα, ασχέτως αν είναι Η =1,5μ ή περισσότερο, συμφέρει νομίζω να τα πεντακοσαροποιήσεις στο άρθρ 13 του συστήματος αυθαιρέτων και να κάνεις την ενημέρωση φακέλου μετά στην πολεοδομία. Το πως δηλώνεται αυτό όμως στο σύστημα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόβλεψη και το ερώτημα παραμένει αν αυτές οι λοιπές παραβάσεις θεωρούνται νόμιμες ή απλά τακτοποιημένες για 30 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω και γω αυτό αναρωτιέμαι....Να ρωτήσω κάτι...

Υπόγειο που στο διάγραμμα κάλυψης της αδείας φαίνεται 26τ.μ. στην πραγματικότητα έγινε 60τ.μ. Ακολούθησε το περίγραμμα του κτιρίου, θα μπορούσαν δλδ να τα είχαν δείξει στο διάγραμμα κάλυψης από την αρχή χωρίς πρόβλημα. Αντί όμως για βοηθητικό χώρο το κάνα διαμέρισμα..

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση κατά τη γνώμη σας? Δεν μπλέκω με νομιμοποίηση αλλά το δηλώνω όλο σαν βοηθητικό χώρο με υπέρβαση δόμησης λογικά ε?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Έχω περίπτωση ακινήτου με διάφορες αυθαίρετες κατασκευές μεταξύ των οποίων και μια πισίνα. Για την πισίνα ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει οικοδομική άδεια ενώ τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες θέλει να τις τακτοποιήσει για 30 χρόνια.

Πως θα δηλώσω στο σύστημα ότι για την πισίνα θα εκδοθεί οικοδομική άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.