Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα απόκτησης άδειας ενεργειακού επιθεωρητή


Ioannis M. Vlachogiannis

Recommended Posts

Είναι απλό και έχει ξαναγίνει πολλάκις στο παρελθόν..η αγωγή θα στρέφεται εναντίον του Δημοσίου και των οργάνων του που το εκπροσωπούν στις συγκεκριμένες διαδικασίες (π.χ. ΥΠΕΚΑ) για διαφυγόντα κέρδη, δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού, στρέβλωση αγοράς κ.λ.π..Το ότι το λέει ο νόμος δεν σημαίνει κάτι κάθώς αν ένας νόμος ή μια Υπουργική Απόφαση προκαλεί κάτι από τα παραπάνω τότε τίθεται αυτοδικαίως και θέμα αποζημίωσης όσων πλήττονται από αυτές τις ενέργειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπερα

 

Ένας συγγενής μου είναι Τοπογράφος από ΤΕΙ και ενδιαφέρεται να απόκτηση την άδεια Ενεργειακού επιθεωρητή.

 

Γίνεται ? Ποιες ειδικότητες μπορούν να αποκτήσουν την άδεια αυτή?

 

 

ευχαριστώ

Edited by Kostas_3
Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δηλαδή να μην είναι δυνατόν??? Όσο σχέση έχει η ειδικότητα του Αρχιτέκτονα, Πολιτικού με την ενεργειακή πιστοποίηση τόση σχέση έχει και του Τοπογράφου… και ας είναι από ΤΕΙ !!! Και να πω και κάτι δίχως ιδιαίτερης σημασίας, έχω φίλο Τοπογράφο που ασχολείται με Ενεργ. Πιστ. και είναι πιο σχετικός από άλλον φίλο μου Αρχιτέκτονα που ασχολείται και αυτός με Ενερ. Πιστ. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο νόμος επιτρέπει σε όλες τις ειδικότητες μηχανικών ν’ ασκήσουν τα καθήκοντα του Ενεργειακού Επιθεωρητή .

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να υψώνουμε τους τόνους. ίσως παρεξήγησες το ποστ μου. τώρα που το ξαναδιαβάζω και εγώ ίσως να φαίνομαι λίγο ειρωνικός. η ερώτηση μου ήταν 100% ειλικρινής .

 

Πολύ ευχάριστο αυτό θα ενημερώσω τον συγγενή μου. Κάτι διάβασα πως οι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης μπορούν να εκδώσουν άδεια μόνο α κατηγορίας (προφανώς το ΤΕΕ πιστεύει πως αυτοί είναι αστροναύτες και όχι μηχανικοί). ισχύει αυτό και για τους τοπογράφους? επίσης διόρθωσα και λιγάκι το προηγούμενο ποστ μου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων

Edited by Kostas_3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε δεν ύψωσα κανέναν τόνο, απλώς σου απάντησα στον τόνο της ερώτησή σου, δίχως παρεξήγηση και πιστεύω καλά διόρθωσες το post προ αποφυγήν παρεξηγήσεων :smile: !!! Αυτό που διάβασες πιθανόν στο ΠΔ 100/2010, ισχύει αλλά μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο, που αν κατάλαβα καλά από την ανάρτησή του για δημόσια διαβούλευση, θα καταργηθεί αυτή η παράγραφος που αναφέρει αυτόν τον διαχωρισμό σε Α & Β .

Edited by spiliosa
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 4, παράγραφοι 1.1 και 1.2 του ΠΔ 100/2012 και θα σου λυθούν οι απορίες.

Μια χαρά κατάλαβες spiliosa.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

ο τόνος της ερώτησης μου ήταν λόγο λάθος σύνταξης ίσως , γιαυτό και διευκρινίζω τις προθέσεις μου, αν μπορώ να προσθέσω επίσης πως δεν ακολουθώ αυτόν τον τρόπο σκέψης που ίσως κάποιοι έχουν (ΑΕΙ>ΤΕΙ)

 

ίσα ίσα , είμαι νέος μηχανικός και πόλοι συνάδελφοι από ΤΕΙ και από Τ.Ε γενικότερα με έχουν βοηθήσει και έχουν λύσει απορίες μου, έχω τον ύψιστο σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι,

Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή. Ήθελα να ρωτήσω:

  1. Δηλώνουμε και τα τρία μαθήματα; (Κτίρια, Λέβητες, Κλιματισμό)
  2. Ποία η διαφορά υποχρεωτικού με προαιρετικό; (Το ΙΕΚΕΜΤΕΕ σου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσεις ΥΠ Κτίρια+ΠΡ Κτίρια με κόστος 670€, γιατί να μην παρακολουθήσω μόνο το ΥΠ Κτίρια με κόστος 480,00€;)
  3. Κάθε πότε γίνονται σεμινάρια;
  4. Υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για την έκδοση Αδειών;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ερώτηση γιατί μου δημιουργήθηκε η απορία: μπορούν να γραφτούν στο μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών εταιρίες;

Link to comment
Share on other sites

βέβαια μπορούν, και αν ο ενεργειακός επιθεωρητής πού βάσει αυτού η εταιρεία εντάχθηκε στο μητρώο , αποχωρήσει ,πρέπει να ενημερωθεί η ευεπεν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.