Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα σε ανοιχτό οικοδομικό τετράγωνο.


Recommended Posts

Πρόκειται για μία ιδιοκτησία η οποία έχει πρόσωπο επί παλαιάς εθνικής οδού. Βρίσκεται σε απόσταση 60μ από το τέλος της ρυμοτομικής γραμμής όπως αυτή ορίζεται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο (συν/νες ρυμοτομικού σε ΗΑΤΤ).

Η εν λόγω ιδιοκτησία στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό δεν φαίνεται. Ανάμεσα στην ρυμοτομική και το όριο της ιδιοκτησίας (απόσταση 60μ) δεν παρεμβάλλεται κάθετη οδός στην Παλαιά Εθνική ή άλλο φυσικό όριο που θα οριοθετούσε-έκλεινε το οικοδομικό τετράγωνο προς τα ανατολικά.

Το ερώτημα είναι : το εν λόγω γεωτεμάχιο είναι εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού ή εκτός;

post-4791-131887206556_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως το βλέπω είσαι εκτός ρυμ. σχεδίου. Το ανοιχτό οικοδομικό τετράγωνο αφορά τα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο πάνω στη ΡΓ. Αλλιώς αν είσαι εσύ εντός, γιατί να μήν είναι και κάποιος που απέχει 1χλμ στην ευθεία παρακάτω???!!

Link to comment
Share on other sites

Ετσι είναι, τα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στη τελευταία οδό που ορίζεται από τις ρυμοτομικές γραμμές των Ο.Τ. αφορά η συγκεκριμένη Πολ/κη Ενότητα αν δεν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Ξαναζωντανεύω το thread για μια μικρή ερώτηση:

 

Σε οικόπεδο εντός ανοικτού οικοδομικού τετραγώνου ένα τμήμα 600 τμ οικοδομείται ως εντός σχεδιου και το υπόλοιπο θεωρείται εκτός σχεδιου άρτιο κατα παρέκκλιση.γνωριζει κανείς τη διαδικασία για έγκριση δομησης;

οριοθετείται κάπως η εντός και εκτός περιοχή και αν ναι κτιζω 2 κτιρια με τους διαφορετικους ορους δομησης του κάθε τμήματος  η ένα με το άθροισμα των τετραγωνικών (σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται με αποστάσεις απο όρια κτλ)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Καλημέρα,

έχω μια περίπτωση σε ανοικτό οικοδομικό τετράγωνο με ρυμοτομική και οικοδομική γραμμή. Έχω το τοπογραφικό συναδέλφου όπου έχει δείξει (θεωρώ σωστά) πως δομείται σύμφωνα με το απέναντι οικοδομικό τετράφωνο, το τελευταίο του σχεδίου πόλεως. (Έχουν συμβόλαιο πως υπάρχει πριν το 85 και το σχέδιο πόλεως είναι από το 1947). Το οικόπεδο όμως από την μία μεριά έχει έναν στενό δρόμο, και δεν μπορώ να καταλάβω τι απόσταση πρέπει να αφήσω από αυτήν την πλευρά. Πρακτικά δεν είναι δ γιατί δεν είναι άλλη ιδιοκτησία αλλά δρόμος, αλλά ούτε και πρασιά γιατί δεν έχω ρ.γ και ο.γ από εκεί.

oroi domisis.pdf sxedio.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.