Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προθεσμία Οριστικής υπαγωγής για εφάπαξ υπάρχει;


Recommended Posts

Επείγον... Ερώτηση, Στις 17/02/2012 έγινε υποβολή για ενα αιθαίρετο στο Δημο Κρωπίας με τιμή Ζώνης 880. Στις 16/2/2010 όμως ο Δήμος ανάρτησε στην Διαύγεια διαπιστωτική πράξη και καθορίζει την τιμή στα 600. ΕΡΩΤΗΜΑ Δεν εχει πληρωθεί το παράβολο. Μπορεί να γίνει ακύρωση της δήλωσης για να γίνει ορθή υποβολή? Ευχαριστώ

Υ.Σ Ακούγεται για παράταση τίποτα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάνε νέα δήλωση με τιμή ζώνης στα 600€ και πλήρωσε το νέο παράβολο.

Η παλιά δήλωση σε κατάσταση "αρχικής δήλωσης" θα αγνοηθεί. (τουλάχιστον έτσι λένε). Ακύρωση της δήλωσης δεν γίνεται

Edited by favio
Link to comment
Share on other sites

Είναι το λογικότερο, αν και θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει για παρόμοιες περιπτώσεις. Υπάρχει περίπτωση να αιτηθώ την ακύρωση της παλιάς μέσα από το σύστημα?

Link to comment
Share on other sites

Όχι...

 

Και διορθώνω το προηγούμενο ποστ μου. Το παράβολο δεν επηρρεάζεται από την τιμή ζώνης. Πλήρωσέ το και το διορθώνεις μετά την προσωρινή υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΡΗΚΑ... ΑΠΟ ΤΕΕ

Έχω υποβάλλει δήλωση η οποία βρίσκεται στην κατάσταση «Αρχική Υποβολή» δηλώνοντας αντί για 30,50 τ.μ. 3050 τ.μ., με αποτέλεσμα να έχει υπολογιστεί λάθος το παράβολο και το πρόστιμο. Τι πρέπει να κάνω για να το διορθώσω;

Γενικά, απαιτείται μεγάλη προσοχή κατά την συμπλήρωση των στοιχείων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείτε να αγνοήσετε την λανθασμένη υποβολή και να δημιουργήσετε μια νέα εγγραφή εξαρχής. Δηλώσεις που βρίσκονται στο στάδιο της «Αρχικής υποβολής» δεν λαμβάνονται υπόψη. Η δήλωση θεωρείται ότι ισχύει όταν βρίσκεται στο στάδιο «Προσωρινή Υπαγωγή», όταν δηλαδή έχει πληρωθεί το παράβολο και έχει επιλεγεί το σχήμα των δόσεων.

-----------------

ΤΟ ΘΈΜΑ μας δεν είναι το παράβολο, σαφώς και δεν επηρεάζεται από την τιμή ζώνης, ΑΛΛΑ η διόρθωση είναι εφικτή να γίνει μεταγενέστερα ή να γίνει νέα αρχική υποβολή?

Edited by virtus
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να γίνει και μετά η διόρθωση χωρίς πρόβλημα. Απλά θα αλλάξει το υπόλοιπο προς πληρωμή.

Αν έχεις αμφιβολίες, κάνε νέα δήλωση

Edited by favio
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αγαπητοι συνάδελφοι.

Είμαι στο στάδιο που έχουν πληρωθεί το παράβολο και το εφάπαξ (με έκπτωση 20%). Στην οριστική υποβολή εάν το πρόστιμο έχει μια μικρή αύξηση υπολογίζεται αυτόματα η διαφορα και την πληρώνει ο ιδιοκτήτης και εκδίδεται νέος κωδικός πληρωμής για τη διαφορά? Γνωρίζει κανείς τί συμβαίνει με την εκπτωση 20% που έχει ήδη επιβληθεί στο ποσόν κατά την προσωρινή υπαγωγή, δηλαδή εάν χάνεται επειδή το πρόστιμο θεωρείται ότι δεν πληρώθηκε τελικώς εφάπαξ με την πρώτη δόση ή εάν παραμένει η έκπτωση στο ποσό που έχει ήδη πληρωθεί? Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω δοκιμάσει εγώ, αλλά συνάδελφος μου είπε ότι βγαίνει κανονικά με έκπτωση και το υπόλοιπο.Βέβαια αν η αύξηση είναι όπως λες μικρή δεν υπάρχει λόγος άγχους.

Link to comment
Share on other sites

evs , δεν κάνεις οριστική υπαγωγή.Αλλάζεις τα νούμερα και ξανακάνεις υπαγωγή.Το σύστημα δε σε πάει σε οριστική αλλά παραμένεις σε προσωρινή.Τυπώνεις το νεο pdf που θα έχει βγει στα οικονομικά στοιχεία και θα είναι η διαφορά που προέκυψε με έκπτωση 20% (το έχω κάνει) , το πληρώνει και πάλι ΔΕΝ προχωράς σε οριστική υπαγωγη.Μένουμε στην προσωρινή εκτός από περίπτωση μεταβίβασης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ο.Κ. Ο πελατης έχει πληρώσει το παράβολο και το προστιμο εφαπαξ. Ειμαστε σε προσωρινη υποβολή. Δεν προχωραμε σε οριστική υποβολή, μέχρι να έχουμε νεότερα για τη β' φαση.

Ο πελατης θέλει να έχει στα χέρια του ένα χαρτί που να λέει οτι έχει τακτοποιήσει το ακίνητο του (δε θελει να το μεταβιβάσει ή να χρησιμοποιήσει το χαρτί για κάποιο άλλο συγκεκριμένο λόγο). Του εκτυπώνω τη "Δήλωση Ένταξης Ν.4014/2011" όπου φαίνεται εκεί στις τελευταίες σελίδες ότι και το παράβολο αλλά και το πρόστιμο είναι εξοφλημένα? Με το λοξό λογότυπο του ΥΠΕΚΑ, πιστευω οτι θα είναι καλυμμένος με αυτό, σωστα?!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.