Μετάβαση στο περιεχόμενο

Conergy


kaliemba

Recommended Posts

Χαιρεται....Μετα απο πολυ ψαξιμο κατελειξα στα conergy.Αν εχει βαλει καποιος παρακαλω ας μου δωσει καποια πληροφορια.Ευχαριστω!

 

Επισης μου προτειναν στην εγκατασταση να βαλω inverter KACO.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Εχουν αναφερθεί τα conergy και σε άλλη συζήτηση... Συνοπτικά : Καλά ποιοτικά πάνελ, προβλήματα έχουν παρατηρηθεί στην εταιρία με αλλαγές ηγεσίας κλπ... με αποτέλεσμα να μην είναι για κάποιους σίγουρο ότι θα υπάρχει και στο μέλλον, τουλάχιστον ως αντιπροσωπεία στην ελλάδα... Δεν έχω προσωπική γνώμη...

Οσο για τους μετατροπείς, δεν τους έχω χρησιμοποιήσει αλλά νομίζω ότι μπορείς χωρίς τρομερή επιβάρυνση να ακολουθήσεις τους πολλούς, διαλέγοντας SMA, KOSTAL, REFUSOL... Ειδικά ο πρώτος, έχει το καλύτερο after sales στην αγορά...

Link to comment
Share on other sites

Kaliemba πραγματικά δε μ' αρέσει η δυσφήμηση ή η διαφήμιση αλλά έχεις πετύχει διάνα αποτυχημένα υλικά. Δεν τα λες no-name αλλά καμία σχέση για τα λεφτά τους, το after sales και την αξιοπιστία τους.

Link to comment
Share on other sites

H Conergy ήταν από τις μεγαλύτερες γερμανικές κατασκευάστριες. Μετά το 2009 άρχισε μια κατρακύλα στα οικονομικά της με αποτέλεσμα να απολύσει προσωπικό και να κλείσει γραμμές παραγωγής στη Γερμανία. Οι κυψελίδες των πλαισίων είναι πολύ αμφίβολο να είναι πλέον made in Germany.

 

Παρόλα αυτά θεωρώ οτι το power plus είναι ποιοτικό πλαίσιο (ή τουλάχιστον ήταν, αν το έχουν αλλάξει).

 

Αλλά αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η βιωσιμότητα της εταιρείας. Όπως και να το κάνεις, παίρνεις πάντα το ρίσκο να κλείσει η εταιρεία που έχεις πάρει τα πλαίσια, πράγμα που σημαίνει οτι θα χάσεις τις εγγυήσεις και μέρος της μελλοντικής αξίας μεταπώλησης. Με την Conergy θεωρώ οτι αυτό το ρίσκο είναι αυξημένο.

 

Παραθέτω την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας για τα οικονομικά της:

http://www.conergy-group.com/en/desktopdefault.aspx/tabid-39/57_read-2187

 

και θα πρότεινα να ρίξεις και μια ματιά στη μετοχή της.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είναι ένα αξιόλογο panel το POWER PLUS αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Από τότε που η CONERGY άρχισε να έχει προβλήματα άρχισε και τα μαρκετίστικα. Τι εννοώ :

Πλασσάρει το POWER PLUS με 12ετή εγγύηση...απαγορευτικό από τη στιγμή που δεν είναι ακόμα δοκιμασμένα για 12 χρόνια.

Όσο για τουσ inverters προτείνω ανεπιφύλλακτα SMA.

Link to comment
Share on other sites

Τα conergy τα έχω βάλει σε αρκετά εως πολλα έργα..Εχουν δίκιο οτι τα power plus ειναι πιο ποιοτικά..Τώρα τα πάνελ κάνουν παπάδες και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις αποδόσεις τους ,όχι οτι μεχρι τώρα είχα κανενα παράπονο με κάποια αλλη εταιρεία..τώρα σε συνδυασμό με inverter τα εχω βάλει και με sma και με kostal και με kaco και με power one...Η αλήθεια ειναι (κατα την γνώμη μου πάντα) πως ο sma ισως και o power one ειναι μια κατηγορία πάνω απο ολα, σε ολους τους τομεις..και προσωπικά εχω δει κάποια προβλήματα σε kaco 10.0

Link to comment
Share on other sites

Μονο η σειρά power plus κατασκευάζετε καθαρα στην Γερμανία αλλά δυστηχώς κλείνει σαν εταιρία αλλά δεν παει να δημαινει οτι ειναι ποιοτικό πανελ

 

καλοι και οι Kaco οσον αφορουν χαρακτηριστικά με τιμή αλλά αν θες άλλη επιλογή SMA ή Siemens

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν ακούω πουθενά για τους refusol;;; Εκτός δηλαδή του μειονεκτήματος του 1 τράκερ τί άλλο πρόβλημα έχετε αντιμετωπίσει; Γιατί και η τιμή και οι επιδόσεις αλλά και οι αξιολογίσεις από Photon κλπ τους βάζουν πρώτους!

Link to comment
Share on other sites

JTB

Οι refusol είναι εξαιρετικοί αλλά με 2 βασικά μειονεκτήματα:

- To 1 mpp το οποίο είναι δύσχρηστο στις στέγες μιας και δεν μπορείς να αποφύγεις τελείως τις σκιάσεις.

- Έχει παρατηρηθεί σε αρκετές περιπτώσεις να βγάζουν αρμονικές με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα με τους μετρητές και την τελική καταγραφή της παραγωγής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.