Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό κόστος προκάτ κατοικίας


TopSurv

Recommended Posts

Αν θεωρήσουμε ότι το κατασκευαστικό κόστος μιας κατοικίας με φέρων οργανισμό από Ω/Σ είναι 1000€/τ.μ. συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού και του εργολαβικού οφέλους, γνωρίζει κανείς ποιο θα είναι το ενδεικτικό κατασκευαστικό κόστος για μια κατοικία προκάτ συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού και του εργολαβικού οφέλους?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου έχει να κάνει από το είδος κατασκευής. Για παράδειγμα η βαρέου τύπου προκατασκευή δηλαδή από οπλισμένο σκυρόδεμα έχει κατασκευαστικό κόστος με το κλειδί στο χέρι 1000euro/μ2. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται η οικοδομική άδεια, το φπα της κατασκευής και το ΙΚΑ το οποίο είναι 52% λιγότερο από της συμβατικής. Τώρα έχω ακούσει ότι οι πιο ελαφριές προκατασκευές π.χ. πάντρεμα διαφόρων υλικών μέταλλο ξύλο είναι περίπου 700-750euro/μ2. Οπως μπορείς να δεις ο όρος προκατασκευή δεν σημαίνει απαραίτητα και πιο οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα ...μάλλον δεν θα απαντήσω αλλά θα ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Έχω ένα οικόπεδο στην Παιανία και ανέθεσα σε μία εταιρία με προκάτ να μου "κτίσει" ένα διώροφο για πρώτη κατοικία, να στεγάσω τα δύο μου παιδιά. Το είδος της προκατασκευής είναι με ξύλα...(ειδικά εμποτισμένα) χρώματος πράσινου με ξύλινους δοκούς και πισόχαρτο στην οροφή και κεραμίδια. Οι τοίχοι από μέσα προς τα έξω είναι : γυψοσανίδα, osb, πετροβάμβακας 75 κιλών, ηρακλείτης, πλέγμα και σοβάς. Το αποτέλεσμα η εταιρία μου το έστησε αλλά επειδή μου ζητούσε επιπλέον χρήματα για έξτρα εκτός του συμφωνητικού πράγματα τα χαλάσαμε και μου το παράτησε στη μέση. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις έχουν περάσει και οι ηλεκτρολογικές αλλά δεν έχουν βγει οι μπρίζες και οι διακόπτες. Παρακαλώ, μήπως κάποιος μηχανικός γνωρίζει από τέτοιου είδους κατασκευές και μπορεί :

α) να μου πει μέχρι στιγμής τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι καλά

β) να μου κάνει οικονομική αποτίμηση του έργου μέχρις στιγμής.

 

Αποφάσισα να το συνεχίσω μόνη. Υπολείπεται :

γεμίσματα βάσεως και πλακάκια, κουφώματα εσωτερικά και εξωτερικά, είδη υγιειενής, ντουλάπια κουζίνας και υπνοδωματίων. Παρακαλώ για την βοήθειά σας , τί να κάνω;;

 

Σημείωση: ο πάνω όροφος έχει επένδυση με πετροβάμβακα και μετά θα καρφώσω ξύλινα σανίδια - πάτωμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι θα βρείτε αξιόπιστες απαντήσεις στα ερωτήματά σας μέσω διαδικτύου.

Εμπιστευτείτε ένα Μηχανικό, ο οποίος βλέποντας από κοντά το έργο, θα εκτιμήσει την κατάσταση.

Και τα δύο ερωτήματα πάντως που θέσατε είναι δυνατό να απαντηθούν υπεύθυνα, μόνο εάν κατά τη γνώμη μου κάνετε αυτό που σας πρότεινα.

Εκ του μακρώθεν λύσεις δε νομίζω ότι μπορούν να δοθούν.

 

Υ.Γ. Δεν παίζει ρόλο μόνο η ποιότητα των υλικών, για τα οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες μέσα από ανάλογη βιβλιογραφία, αλλά και η ποιότητα της δουλείας, η ποιότητα της εφαρμογής κ.τ.λ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το αποτέλεσμα η εταιρία μου το έστησε αλλά επειδή μου ζητούσε επιπλέον χρήματα για έξτρα εκτός του συμφωνητικού πράγματα τα χαλάσαμε και μου το παράτησε στη μέση.

 

 

Καλή μου κυρία καλή σας μέρα.

 

Να επισημάνω ότι αν αναθέσετε την αποπεράτωση των εργασιών σε άλλο χωρίς να έχετε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις σας προς την εταιρεία που το ανέλαβε(να έχετε καποιου είδους εξοφλητικό χαρτί στα χέρια σας),στην Ελλάδα συνηθίζεται αυτός που παρεμβαίνει στις ημιτελείς δουλειές να τρώει ξύλο στην καλύτερη,ενώ στη χειρότερη να του καίνε το αμάξι....

 

Δυστυχώς η κατασκευή στην Ελλάδα ανήκει σε νταβατζήδες....

 

Σας το λέω γιατί κατανοώ την κατάστασή σας ως μητέρα κ σας επιβραβεύω για την επιλογή σας στην ξύλινη κατοικία,αλλά να έχετε υπ' όψιν σας ότι τα πράγματα μπορεί να περιπλακούν...

 

Και πάλι καλή σας μέρα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.