Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βιβλιογραφία


Recommended Posts

take a look στα downloads στις προτυπες μελετες. θα βρεις κατι εκει για να κανεις μια μικρη αρχη....(το αγγλικο με μαρανε...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αντί να κάνετε τους έξυπνους θα μπορούσατε κάτι συγκεκριμένο να γράψετε για αρχή έστω ένα βιβλίο ή ένα παράδειγμα. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει, έτσι λέγανε παλιά.

Lou ευχαριστώ , εάν έχεις και κάτι άλλο να προτείνεις καλοδεχούμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ίσως να σε ενδιαφέρει αυτό :

 

Είναι από ομάδα εργασίας του ΤΕΕ

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

 

 

1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

2. ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

3. ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

4. ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ

 

5. ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

6. ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΡΟΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 1923

 

 

1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

 

 

1.1 Κάθε τοπογραφικό διάγραμμα πρέπει να φέρει την ανάλογη σφραγίδα του Μηχανικού , την ημερομηνία σύνταξης, το προσανατολισμό του με ακρίβεια στη θέση του Βορρά, την κλίμακά του, τα στοιχεία του εργοδότη-ιδιοκτήτη για λογαριασμό του οποίου συντάχθηκε, την ακριβή θέση του ακινήτου (περιοχή ή οδός και αριθμός , Δήμος ) , τον σκοπό για τον οποίο συντάσσεται. Τοπογραφικά διαγράμματα που δεν περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία ή δεν έχουν συνταχθεί με τις προδιαγραφές που περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω , είναι ελλιπή και επιστρέφονται από τις Υπηρεσίες που υποβάλλονται ή τους Συμβολαιογράφους στον συντάκτη -μελετητή προκειμένου όπως αυτά συμπληρωθούν ορθά .

 

1.2 Σε κάθε είδους δικαιοπραξία εν ζωή ή αιτία θανάτου που αφορά γήπεδο ή οικόπεδο , επισυνάπτεται στο τοπογραφικό δήλωση του Ν. 651/77.

 

1.3 Κάθε τοπογραφικό διάγραμμα που υποβάλλεται σε Υπηρεσία ή προσαρτάται σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή ή αιτία θανάτου θα προκύπτει από επακριβή αποτύπωση σε κάνναβο συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87

 

2. ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το τοπογραφικό διάγραμμα θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε τα εξής :

 

2.1 Το γήπεδο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί η οικοδομή σε κλίμακα 1: 200 ή 1:500 ή 1: 1000 , ανάλογα με την έκτασή του. Τα όρια του γηπέδου ή οικοπέδου πρέπει να σημειώνονται με έντονη αξονική γραμμή, να επισημαίνονται οι κορυφές του, να γράφονται οι διαστάσεις του και να υπολογίζεται το εμβαδόν του. Τα όρια του γηπέδου αποτυπώνονται όπως υποδεικνύονται από τον ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση που τα όρια εφαρμόζονται επί του εδάφους από προγενέστερο διάγραμμα –προσαρτημένο σε τίτλο ιδιοκτησίας απώτερου δικαιοπαρόχου , τότε θα αναγράφονται τα ακριβή στοιχεία του διαγράμματος αυτού (ημερομηνία σύνταξης, ονοματεπώνυμο συντάκτη, αριθμός συμβολαίου στο οποίο είναι προσαρτημένο) και θα εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο αυτό εφαρμόσθηκε

 

2.2 Τα φυσικά και τεχνικά υπερκείμενα που παρατηρούνται εντός του ακινήτου και των γύρω ομόρων σε ζώνη είκοσι (20) μέτρων. Την θέση και τις διαστάσεις των κτισμάτων που τυχόν υπάρχουν στο γήπεδο που απεικονίζεται. Αποτυπώνονται οι δρόμοι που το περιβάλλουν με τα πλάτη τους, αναγράφονται οι ονομασίες τους και ο χαρακτηρισμός τους ( Εθνικός, Επαρχιακός, αγροτικός, κύριος δημοτικός ή μοναδικός , ιδιωτικός κλπ).

 

2.3 Το όριο της απαλλοτρίωσης δρόμου ή σιδηροδρομικής γραμμής (όπου έγινε απαλλοτρίωση), το όριο της τυχόν δασικής ή αναδασωτέας έκτασης(όπου υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού ή απόφαση αναδάσωσης αντίστοιχα) καθώς και η δασική ή αναδασωτέα έκταση που καταλαμβάνει τμήμα του γηπέδου καθώς και οι γραμμές αιγιαλού και παραλίας στα παραλιακά γήπεδα , εφόσον οι γραμμές αυτές έχουν καθορισθεί.

 

2.4 Τα τυχόν ρέματα ή ρυάκια που διασχίζουν το γήπεδο ή διασχίζουν τα όμορα γήπεδα ή παράκεινται σε απόσταση τουλάχιστον είκοσι μέτρων από τα όρια του γηπέδου. Επί του τοπογραφικού σημειώνεται εάν το τυχόν υπάρχον ρέμα είναι οριοθετημένο ή όχι. Δεν επιτρέπεται η μη αποτύπωση του ρέματος εάν υπάρχει.

 

2.5 Τα στοιχεία των δικτύων κοινής ωφέλειας ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό αέριο) καθώς και οι εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης της ΔΕΗ που τυχόν διασχίζουν το γήπεδο ή διέρχονται σε απόσταση μέχρι 60 μέτρων.

 

2.6 Τα τριγωνομετρικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάρτηση ,σε σκαρίφημα, ο τρόπος εξάρτησης, τα μετρητικά στοιχεία, τα σφάλματα, οι συντεταγμένες των τριγωνομετρικών αυτών ,οι συντεταγμένες των νέων τριγωνομετρικών που πιθανόν ιδρύθηκαν , οι συντεταγμένες των στάσεων πολυγωνομετρίας , καθώς και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για την εξάρτηση. Αν χρησιμοποιήθηκε GPS, θα αναγράφεται ο ακριβής τύπος του συστήματος , η ακρίβειά του , η μέθοδος που ακολουθήθηκε και τα σφάλματα προσδιορισμού όπως αυτά προκύπτουν από το λογισμικό της αντίστοιχης επίλυσης . Επίσης καταχωρείται πίνακας συντεταγμένων όλων των κορυφών της ιδιοκτησίας και των όμορων όπου απεικονίζονται.

 

2.7 Οδοιπορικό σκαρίφημα που να απεικονίζει το γήπεδο με τις αποστάσεις τους από κοντινά σημεία ( Εκκλησίες, δημόσιους δρόμους κ.α κατά τρόπο που να μπορεί να εντοπισθεί στο έδαφος).

 

2.8 Δήλωση υλοποίησης ορίων του ιδιοκτήτη, Δήλωση Ν.651/1977 , όροι δόμησης που ισχύουν στην περιοχή . Στις περιπτώσεις που ισχύουν στην περιοχή ειδικά διατάγματα όρων δόμησης (όπως π.χ. οι ΖΟΕ), πέραν των ανωτέρω σημειώνονται σε υπόμνημα το Π.Δ./γμα της ΖΟΕ ή του ειδικού διατάγματος, οι κατά κανόνα όροι δόμησης, οι κατά παρέκκλιση όροι δόμησης, η ονομασία της περιοχής, η χρήση γης και το κατώτατο όριο κατάτμησης.

 

2.9 Σε κάθε τοπογραφικό εκτός σχεδίου παρατίθεται απόσπασμα του αντίστοιχου διαγράμματος – πινακίδος της ΓΥΣ κλίμακας 1: 5000 , στο οποίο θα αποτυπώνεται η ακριβής θέση του ακινήτου σύμφωνα με τις συντεταγμένες του. Στο παραπάνω απόσπασμα θα αναγράφεται ο αριθμός του συγκεκριμένου διαγράμματος καθώς και το φύλλο χάρτη 1: 50.000 στο οποίο αυτό ανήκει.

 

 

 

 

3. ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΖΩΝΗΣ

 

3.1 Το διάγραμμα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην παράγραφο 2.

 

3.2 Επι πλέον των παραπάνω σε ένθετο απόσπασμα πινακίδας ΓΥΣ κλίμακας 1:5.000 θα σημειώνονται τα όρια της ζώνης των 500 μέτρων , το όριο του οικισμού προ 1923 ή το όριο του παλαιού εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και η ακριβής θέση της ιδιοκτησίας. Επί του ιδίου διαγράμματος θα αναγράφεται επακριβώς η απόσταση του γηπέδου από το όριο του οικισμού .

 

 

3.3 Στην περίπτωση κατά την οποία από την πινακίδα ΓΥΣ προκύπτει εμφανώς η θέση του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή , δεν απαιτείται το οδοιπορικό σκαρίφημα .

 

 

4. ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ

 

4.1 Το διάγραμμα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην παράγραφο 2.

 

4.2 Επι πλέον των παραπάνω θα υπάρχει ένθετο απόσπασμα του διαγράμματος των ορίων του οικισμού όπως αυτά καθορίσθηκαν με απόφαση Νομάρχη ή του Γ.Γ Περιφέρειας με σημειωμένη επι αυτού την θέση του οικοπέδου που αποτυπώνεται .

 

 

4.3 Στους οριοθετημένους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων στο τοπογραφικό διάγραμμα αναγράφεται η απόφαση του Νομάρχη ή του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, καθώς και η κατά κανόνα αρτιότητα που καθορίσθηκε.

 

4.4 Οι συμβολαιογραφικές δηλώσεις θέσεως σε κοινή χρήση εδαφικών τμημάτων για τη δημιουργία οδών προσπέλασης μεταγράφονται υποχρεωτικά στο οικείο Υποθηκοφυλακείο εν αντιθέσει με τις λοιπές συμβολαιογραφικές δηλώσεις εντός σχεδίου πόλης που δεν μεταγράφονται. Όσες συμβολαιογραφικές δηλώσεις δεν έχουν μεταγραφεί εως σήμερα , μπορούν να μεταγραφούν από της ισχύος του παρόντος .Εφ’ όσον στην συνέχεια η περιοχή του οικισμού πολεοδομηθεί οι δρόμοι που αφέθησαν σε κοινή χρήση συνυπολογίζονται στην οφειλόμενη εισφορά σε γή Οι ως άνω μεταγραφές υπέχουν θέση αποδείξεως για τον συνυπολογισμό της εισφοράς σε γη .

 

5. ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

5.1 Στα τοπογραφικά αυτά θα περιλαμβάνονται οι παραπάνω πληροφορίες της παραγράφου 2 ,πλην του αποσπάσματος του διαγράμματος της ΓΥΣ 1: 50000, στη θέση του οποίου θα καταχωρείται απόσπασμα του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου επι του οποίου θα απεικονίζεται η ακριβής θέση της ιδιοκτησίας . Το τοπογραφικό διάγραμμα που συντάσσεται για άδεια κατεδαφίσεως μπορεί να είναι απλό ενδεικτικό της θέσεως του κτίσματος

 

5.2 Επί πλέον θα απεικονίζει –περιλαμβάνει και τα εξής :

5.2.1 Την ακριβή θέση της ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής σύμφωνα με τη ρυμοτομία που ισχύει και βάσει θεωρημένων από την αρμόδια πολεοδομική αρχή διαγραμμάτων εφαρμογής (Δ.Ε.) ή τεχνικών εκθέσεων που τυχόν προϋπάρχουν και βάσει αυτών έχουν οικοδομηθεί όμορα οικόπεδα. Όταν δεν υπάρχουν τεχνικές εκθέσεις ή διαγράμματα εφαρμογής τότε πρέπει να συντάσσεται από τον Μηχανικό Διάγραμμα εφαρμογής και να θεωρείται για την ακρίβειά του από την αρμόδια πολεοδομική αρχή. Σε κάθε περίπτωση που έχουν συνταχθεί Δ.Ε. αυτά θα αναφέρονται και θα εφαρμόζονται.

Ο προσδιορισμός της ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής, δεν απαιτείται σε περίπτωση προσθήκης σε κτίσμα που κατασκευάσθηκε με άδεια και βάσει αυτής έχει προσδιορισθεί η ρυμοτομική και οικοδομική γραμμή.

5.2.2 Θα αναγράφεται το οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ. ) στο οποίο ανήκει το οικόπεδο καθώς και οι αριθμοί των ομόρων οικοδομικών τετραγώνων.

5.2.3 Σε κάθε περίπτωση περιοχής στην οποία ίσχυε το πρώην πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα απαιτείται αποτύπωση των κτισμάτων και στα όμορα οικόπεδα προκειμένου να γίνει εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 9 του ΓΟΚ /85. Όπου δεν υπάρχει διάγραμμα εφαρμογής (Δ.Ε.) και οι ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές των δρόμων γύρω από το συγκεκριμένο Ο.Τ. έχουν καθορισθεί από παλιά με τεχνικές εκθέσεις τότε δεν απαιτείται αποτύπωση ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου. Στην περίπτωση αυτή το περίγραμμα του Ο.Τ. θα αποτυπώνεται με μεταφορά υπό κλίμακα από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.

5.2.4 Όταν υπάρχουν όμορα οικόπεδα με υλοποιημένα όρια δεν αρκεί η αποτύπωση τους, αλλά επιβάλλεται να αναγράφεται και η διαπίστωση του μηχανικού αν είναι άρτια κατά κανόνα, τυφλά ή μη άρτια και μη οικοδομήσιμα. Το εάν ένα όμορο υπάγεται στην παρέκκλιση ή στο άρθρο 25 του Ν. 1337/83 είναι αποκλειστικό θέμα της υπηρεσίας. Θέμα της υπηρεσίας είναι επίσης και το εάν απαιτείται τακτοποίηση ή προσκύρωση ομόρου με το προς ανέγερση οικόπεδο ή με άλλα όμορα.

5.2.5 Στο τοπογραφικό διάγραμμα θα υπάρχουν υψόμετρα στις κορυφές και σε άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία του οικοπέδου εξαρτημένα από την αφετηρία μέτρησης του ύψους.

 

 

6. ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΡΟΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 1923 ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

6.1 Το διάγραμμα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της παραγράφου 2

 

6.2 Επι πλέον των παραπάνω , θα αναφέρεται στο διάγραμμα η απόφαση του Νομάρχη ή άλλης αρχής με την οποία καθορίσθηκε ο οικισμός ως προυφιστάμενος του 1923.

 

6.3 Επι της πινακίδας ΓΥΣ, θα απεικονίζετε το όριο του οικισμου και η ακριβής θέση της ιδιοκτησίας .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

όντως πολυ χρήσιμο yiman!

αλλα διαβάζοντάς το εντυπωσιάστικα από ολα αυτα που ζητούνται και τα οποία δεν τα έχω δει ποτέ συγκέντρωμενα σε πραγματικό τοπογραφικό!

Αποτυπώσεις κτιρών εντός των όμορων, υψόμετρα και συντεταγμενες κορυφών για τα ομορρα, δηλώσεις αρτιότητας για τα όμορα (!), και ΕΓΣΑ σε ολα τα τοπογραφικά???

Μηπως πρόκειται για καποια πρόταση εργασίας γιατι αλλίως θα έπρεπε να κοβόντουσαν πολλα τοπογραφικά που εχω δεί μεσα σε άδειες!

Link to comment
Share on other sites

Χαρά στο κουράγιο σου gzin που απάντησες ... Και κυρίως την υπομονή.

 

Εχώ καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα παντα σε μια σωστή κατασκευή ξεκινάνε από ένα καλό τοπογραφικό, (που σπανίζει) και το οποίο θα εξασφαλίζει, αν παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση, ότι η μελέτη θα είναι εφαρμόσιμη με υλοποίησιμες περασίες και υψόμετρα και ότι δεν θα είναι απλώς ένα χαρτί με σφραγίδα εικονικό.

 

Προσφατα πήρα την απόφαση να ασχοληθω με το ζήτημα ακριβως για να μπορω να κάνω ο ίδιος την δουλεία μου πιο σωστά και με ακρίβεια, άλλωστε γιατι να παιδεύομαι με κορδέλες στις χαραξεις και τις μετρήσεις μου που ουτως ή αλλως χρειάζομαι να κάνω για να ελεγξω κάποια πράγματα;

 

Για αυτό λοιπόν θα εκτιμούσα ιδιαίτερα καθε βοήθεια.

Καταλαβαίνω απόλυτα τους λόγους που κάποιος μπορεί να μην θέλει να απαντησει σε μηχανικό άλλης ιδιότητας που έχει αλληλοεπικαλυπτόμενα επαγγελματικα δικαιώματα και μηδαμινές γνώσεις επί του αντικειμένου, θα παρακαλούσα όμως οποιος δεν θέλει να βοήθησει απλα να μην απανταει και όχι να χλευαζει.

Το αντίστοιχο ποστ των πολιτικών μηχανικών είναι γεμάτο απο λίστες με βιβλία ευαγγέλια για την δουλεία μας και ας είμαστε και πολλοί και τρώμε ο ένας την δουλεία του άλλου.

Θα χαιρόμουν πολύ να έβλεπα και αυτό το ποστ γεμάτο, τι να πω εκτός και αν δεν υπάρχουν πια..

Φιλικά- Συναδελφικά

Link to comment
Share on other sites

Χτές πήρα απο Παπασωτηρίου, καποια βιβλία που πιστεύω ότι είναι καλά:

-Γ.Δ. Γεωργόπουλος: Μαθήματα Τοπογραφίας, εκδόσεις Τζιολα, Φεβ 2007.

- Πολεοδομικές Εφαρμογές, Παναγιωτόπουλος Ελευθέριος & Καριώτης Γεώργιος, εκδοσεις Ιων, 2006

- Β.Ι. Παπαγρηγορίου, Πολεοδομία (εισαγωγή, θεσμοί, πολιτική), Εκδόσεις Σακκουλα 2007

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

από τις απαντήσεις σας δεν μου φαίνεται πως η σημερινή τοπογραφική νεολαία διαβάζει βιβλία τοπογραφίας. Τι να τα κάνει άλλωστε. Έχεις το πρόγραμμα που σου κάνει οδοποιία μόνο του. Έχεις το γαιωδαιτικό σταθμό που σου βγάζει ότι μετρήσεις θέλεις χωρίς πράξεις με το κομπιουτεράκι. Σε λίγα χρόνια με gps χειρός θα χαράζεις με ακρίβειες χιλιοστού χωρίς καμία πράξη και υπολογισμό με το χέρι. Τι να τα κάνεις τα βιβλία;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
από τις απαντήσεις σας δεν μου φαίνεται πως η σημερινή τοπογραφική νεολαία διαβάζει βιβλία τοπογραφίας. Τι να τα κάνει άλλωστε. Έχεις το πρόγραμμα που σου κάνει οδοποιία μόνο του. Έχεις το γαιωδαιτικό σταθμό που σου βγάζει ότι μετρήσεις θέλεις χωρίς πράξεις με το κομπιουτεράκι. Σε λίγα χρόνια με gps χειρός θα χαράζεις με ακρίβειες χιλιοστού χωρίς καμία πράξη και υπολογισμό με το χέρι. Τι να τα κάνεις τα βιβλία;

 

Τα βιβλία σε κάνουν τοπογράφο . Σε κάνουν να αντιληφθείς τη φιλοσοφία των διαφόρων λειτουργιών που χρησιμοποιείς . Αν δεν αντιλαμβάνεται κανείς τη λογική των πραγμάτων δεν εκμεταλλεύεται και το μέγιστο των δυνατοτήτων που του προσφέρονται . Και φυσικά δέχεται άκριτα και χωρίς καμία δυνατότητα επαλήθευσης ότι του δίνει η οθονίτσα του σταθμού .

 

Και το κομπιουτεράκι υπολογίζει γρήγορα και εύκολα αλλά το ζήτημα είναι να γνωρίζεις εσύ τις πράξεις που χρειάζονται για να λύσεις το πρόβλημα σου .

 

Το να πατάς το F1 δε σε κάνει φίλε νεομπίδη και τοπογράφο . Αν είσαι άσχετος και το τελειότερο εργαλείο να έχεις είσαι ικανός για το χειρότερο αποτέλεσμα .

Χίλιες φορές, διαβασμένος με κορδέλα από gadgetakiaς-αστοιχείωτος μηχανικός με σταθμό με windows ce πάνω .

 

Το " Τι να τα κάνει άλλωστε τα βιβλία . " που γράφεις ξεπερνά τα όρια της άγνοιας της παραλογίας και της βλακείας και συναντά το όριο της επικινδυνότητας .

 

Και φυσικά υπάρχει νεολαία που διαβάζει και θέλει να μαθαίνει . Το συμπέρασμα πως δε διαβάζει είναι δικό σου μαζί με τα άλλα εξωγήινα που ακολούθησαν .

 

 

Και τώρα σε αυτό που ήθελα να προτείνω αλλά παρεμπίπτοντος διάβασα το μαργαριτάρι του geoneo και έχω περισσότερο πρόσωπο να πλένω από μαλλιά να χτενίζω , πλέον .

 

Βγήκε ένα νέο βιβλίο που κωδικοποιεί τον ΓΟΚ .

 

ΓΟΚ/85 ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΜΟΥΤΟΥ-ΛΕΜΠΕΣΗ ΕΛΕΝΗ

 

Μου φάνηκε αρκετά αξιόλογο . Ας το τσεκάρουν όσοι ξέρουν τι να το κάνουν .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.