Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αίτηση ΔΕΗ για ΦΒ χωρίς συμβόλαιο ιδιοκτησίας


silver_bullet

Recommended Posts

Ένας πελάτης μου ενδιαφέρεται για ΦΒ σε ταράτσα νομίμως υφιστάμενου κτιρίου (με άδεια οικοδομής).

 

Το θέμα είναι οτι δεν έχει συμβόλαιο ιδιοκτησίας του οικοπέδου, καθώς το μόνο έγγραφο που έχει είναι ένα υπογεγραμμένο χαρτί από τον πωλητή. Ο πωλητής έχει αποβιώσει εδώ και χρόνια. Το σπίτι το εμφανίζει κανονικά στις φορολογικές δηλώσεις.

 

Η ΔΕΗ δέχεται τέτοια χαρτιά ή ζητά συμβόλαιο αυστηρά?

 

Δυστυχώς στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν-και ιδιώς στα χωριά- οι ιδιοκτησίες άλλαζαν χέρια έτσι...

Link to comment
Share on other sites

spygr,

Στο υποθηκοφυλακειο μεταγραφονται συμβολαια. Στην προκειμενη περιπτωση συμβολαιο δεν υπαρχει, παρα μονο ενα κουρελοχαρτο.

 

Αρα νομιζω δε θα βγει καποια ακρη στο υποθηκοφυλακειο. Ευχαριστω παντως για τη συμβουλη

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει συμβόλαιο μεταγεγραμμένο στο υποθηκοφυλάκειο ή κτηματολόγιο... προφανώς δεν του ανήκει το οικόπεδο και άρα το ακίνητο...

 

Η ΔΕΗ σε περίπτωση αγοράς οικοπέδου που κατόπιν ανεγέρθηκε οικοδομή (οπότε και δεν ανεφέρεται στο συμβόλαιο το ακίνητο) ζητά συμβόλαιο του οικοπέδου και οικοδομική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείς... αν θέλει να το πουλήσει ή να το δώσει στα παιδιά του.. πώς θα το κάνει; Με το κουρελόχαρτο;;;

 

Η άδεια πως βγήκε;;;

 

Να συμβουλευτεί κάποιον δικηγόρο και συμβολαιογράφο για το θέμα....

 

ΙΔΕΑ!!!

Αν το ακίνητο είναι τέτοιο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού, θα σου πρότεινα να προχωρήσει σε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ώστε να αποκτήσει νεο τίτλο... και μετά να προχωρήσει με τα ΦΒ... ΑΡΚΕΙ(!).... να μπορεί η συμβολαιογράφος να κάνει τη δουλειά της με το κουρελόχαρτο...

 

ΥΓ. Πάντα θεωρώ ότι είναι "ο δικηγόρος" και "η συμβολαιογράφος"... περίεργο... πάντα έτσι το σκέφτομαι...

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

@silver_bullet

 

πρόσεξε να μην βρεθείς μπλεγμένος σε καμιά απάτη. Αν δεν έχεις συμβόλαια επικυρωμένα ή πρωτότυπα (όχι απλές φωτοτυπίες), μην υπογράφεις τίποτα (περί νόμιμα υφιστάμενης στέγης, κτλ)

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

JTB ρωτησα πολιτικο μηχανικο, μου ειπε οτι για να βγει οικοδομικη αδεια δεν ειναι απαραιτητο το συμβολαιο και πως ορισμενες ΟΑ εβγαιναν και με μια απλη Υπευθυνη Δηλωση του ιδιοκτητη.

 

Εν τελει καταληξαμε με τον πελατη να παει να κανει συμβολαιο ιδιοκτησιας με χρησικτησια (θυμιζω ο πωλητης εχει αποβιωσει αρα δε μπορει να κανει συμβολαιο πωλησης). Θα σκασει αρκετα λεφτα στο συμβολαιογραφο και στο φορο, αλλα θα τα εδινε ουτως η αλως αν ηθελε να το μεταβιβασει στα παιδια του...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

΄΄Ασημένια σφαίρα΄΄ έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Σε οικόπεδο ο πατέρας μου έχει 3 οικοδομές, με κάποιο απίθανο τρόπο που πίστεψε με δεν προβλεπόταν ποτέ από τις εκάστοτε πολεοδομικές διατάξεις το οικόπεδο χωρίστηκε στα 2. Για να μην πλατιάζω σου λέω ότι, στο ενα οικόπεδο με την μια οικοδομή που έχει συμβόλαια κατάφερα να τοποθετήσω ένα φ/σ ιχύος 10 Kw. Όσον αφορά το άλλο οικόπεδο, υπάρχει συμβόλαιο μεν αλλά στο όνομα του παππού μου αφετέρου δε οι οικοδομικές άδειες των 25 οικοδομών έχουν εκδοθεί στο όνομα του πατέρα μου, πήγα λοιπόν από ΔΕΗ και τους εξήγησα την κατάσταση και αυτοί με την σειρά τους επέμειναν στο συμβόλαιο που να αφορά το οικόπεδο στο όνομα του ιδιοκτήτη των δυο οικοδομών. Εγώ ενδιφέρομαι για φ/σ στη 1 οικοδομή. Ρωτώντας συμβολαιογράφο προέκυψε μόνο 60.000 ευρώ φόρος + συμβολαιογραφικά οπότε δεν υπάρχει περίπτωση για συμβόλαιο. Σε δεύτερη επίσκεψη μου στην ΔΕΗ, τους εξήγησα πως έχει η κατάσταση και τους είπα ότι θα τους προσκομίσω 1. το παλαιό συμβόλαιο, 2. Ε9 όλων των ετών που επιθυμούν, 3. οικοδομική άδεια, 4. υπεύθυνη δήώση του πατέρα μου ότι είναι ιδιοκτήτης, 5. υπεύθυνη δήλωση του θείου μου ότι δεν έχει καμιά αξίωση καθότι δεν έχει γίνει χρησικτησία ούτε αποδοχή κληρονομιάς. Τελικά ο προιστάμενος και υπεύθυνος της ΔΕΗ το αποδέχτηκε τουλάχιστον προφορικά. Ακόμα δεν έχω κάνει αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.