panos-vicious Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Inzaghi δεν ξέρω αν οι επίτοιχοι λέβητας φ.α. μπορούν να καλύψουν μερικά φορτία κάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας. Κι επίσης, επειδή δεν έχω γραφτεί σε κάποιο σεμινάριο, δεν ξέρω αν, μετά την έκδοση σε ΦΕΚ των διευκρινιστικών ΤΟΤΕΕ, συνεχίζουν να διδάσκουν αυτό το .....παλαβό που είδες παραπάνω. Ας απαντήσουν συνάδελφοι που παρακολουθούν σεμινάρια αυτό τον καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alej Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Ναι αυτο εννοουσα, συγνωμη για τη διατυπωση αν ηταν λανθασμενη... Για ατομικες μοναδες μιλουσα, οπου οι γνωμες διιστανται... Βγηκαν νεες διευκρινισεις των ΤΟΤΕΕ http://www.iekemtee....A%CE%B1%CE%B9-4 Φερεται να μην ειναι ακομα σε ισχυ αλλα στη σελιδα 43 που διευκρινιζει για αυτοματισμους αναφερει ρητα οτι θελει ΚΑΙ θερμοστατη χωρου ΚΑΙ αυτοματο διακοπτη... Οποτε νομιζω οτι ενισχυει την αποψη μου για Δ σε ατομικα συστηματα τα οποια δεν εχουν ανισταθμιση, διοτι δεν δυνανται να ρυθμισουν τη θερμοκρασια του νερου προσαγωγης βασει της εξωτερικης θερμοκρασιας... Ακόμα δεν είναι σε ισχύ, σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 (edited) Ισχύουν κανονικότατα alej από την ημερομηνία δημοσίευσής τους σε ΦΕΚ (30/04/2012) και έχουν πλέον αναρτηθεί (και με ενσωμάτωση των αλλαγών για να μην χάνεσαι κοιτώντας τεύχη και τευχάκια) εδώ. Μόνο που ακόμα δεν έχει βγει η έκδοση του λογισμικού που ενσωματώνει τις αλλαγές. Edited May 11, 2012 by panos-vicious Link to comment Share on other sites More sharing options...
EfyD Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 (edited) εντυπωσιακό! ενσωματώσανε τις αλλαγές! (στις ΤΟΤΕΕ εννοώ) Edited May 11, 2012 by EfyD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 Επειδη δεν εχω ξαναδει περιπτωσεις αντισταθμισης σε εγκαταστασεις κεντρικης ή και ατομικης θερμανσης, σας επισυναπτω μια φωτογραφια που τραβηξα σε λεβητοστασιο σημερα να μου πειτε οι πιο γνωστες του αντικειμενου αν μπορω να το καταταξω σε κατηγορια ανωτερη της Δ Ειναι κατι συγκεκριμενο ολα αυτα τα εξαρτηματα, περαν του κλασσικου χρονομετρου που συνανταω παντου, που ρυθμιζουν τη θερμοκρασια του νερου στο δικτυο διανομης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 Δεν ξανανεβάζεις τη photo γιατί δεν ανοίγει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathlok Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 (edited) Μια και πιάσαμε τους αυτοματισμούς.....μία φορά είδα εξωτερικό στοιχείο μέτρησης θερμοκρασίας και αυτό ήταν μέσα στο λεβητοστάσιο Για την ιστορία δεν υπήρχε τρίοδη κτλ απλά πήγαινε στον καυστήρα.....τώρα αν ο καυστήρας είχε δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης δεν ξέρω. Edited May 15, 2012 by deathlok 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 (edited) Τωρα? Edited May 15, 2012 by Inzaghi Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 (edited) Έχεις μια τετράοδη βάνα και αναλογική (νομίζω) μονάδα ελέγχου. Πάντως έχεις θερμοκρασιακή αντιστάθμιση στο σύστημα διανομής. Οπότε είναι κατηγορίας αυτοματισμών τουλάχιστον Γ (αν βέβαια έχεις και έλεγχο σε επίπεδο ιδιοκτησίας / λειτουργικής αυτονομίας). Edited May 15, 2012 by panos-vicious 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Τετραοδη βανα ειναι αυτο? Το φανταστηκα... Παντως για κατηγορια Β το κοβω, μιας και εχω ενδοδαπεδια, οποτε επι της ουσιας δεν εχω τερματικες μοναδες για να ρυθμιστουν αυτονομα.... Τι θα επρεπε να εχει αλλο ενα συστημα ενδοδαπεδιας θερμανσης για να καταταχθει κατηγορια Β αυτοματισμων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts