Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλημα με κολωνα και ρωγμη


myrtoZ

Recommended Posts

Δεν ειχε γινει μελετη , ηρθε συνεργειο και την εφτιαξε. Η διαβρωση τι σχεση εχει αφου ειναι ρωγμη στο τσιμεντο, το σιδερο σκουριαζει ετσι δεν ειναι; Την εκθεση θα την εχω μαλλον αυριο γιατι την εχει ο διαχειρηστης και λειπει. Παρακαλω οποια βοηθεια στο τι να κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

ποσο κοστιζει μια τετοια μελετη και ποιος τη κανει, γιατι ο προηγουμενος μηχανικος τελικα εχει κανει μονο εκθεση που λεει οτι πρεπει να μπουν αλλα σιδερα. Ο λογος που εγιναν οι καινουριες ρωγμες ποιος ειναι αφου δεν εγινε σειςσμος; Καλημερα σας

Link to comment
Share on other sites

Μυρτώ, τα πράγματα είναι απλά:

Είναι μία παλιά οικοδομή που -καθώς φαίνεται από την αντίδραση του συναδέλφου που την εξέτασε- έχει παρουσιάσει φθορές "λόγω γήρατος". Προφανώς ο συνάδελφος έκρινες ότι οι ρωγμές δεν είναι σεισμικές, παρότι πρωτοεμφανίστηκαν μετά τον σεισμό.

 

Αν είναι έτσι ή όχι, μπορεί να το ξέρει μόνο κάποιος μηχανικός που θα εξετάσει την οικοδομή ενδελεχώς, δηλαδή θα κάνει αυτοψία, θα μελετήσει τα σχέδια της αδείας, θα κάτσει στο γραφείο να σκεφτεί.

 

Προφανώς η αντιμετώπιση στην περίπτωση που προανέφερα είναι διαφορετική απ' ο,τι στην περίπτωση των σεισμικών βλαβών.

 

Γενικά υπάρχουν δύο τρόποι επέμβασης:

- Ο συντηρητικός τρόπος που συνίσταται στην επισκευή της βλάβης που εμφανίστηκε.

- Ο συνολικός, κατά τον οποίο θα εξεταστεί όλη η οικοδομή για αντίστοιχες φθορές εν τη γενέσει, και ο οποίος θα οδηγήσει σε συνολική επέμβαση.

 

Ο πρώτος οδηγεί προφανώς σε φθηνότερη επέμβαση, αλλά έχει μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κόστος, καθώς σταδιακά αντίστοιχα προβλήματα θα εμφανίζονται και σε άλλες θέσεις.

Ο δεύτερος έχει μεγάλο αρχικό κόστος, αλλά εξασφαλίζει μία πολυετή περίοδο χωρίς προβλήματα. Μπορεί να συνδυαστεί με ενισχύσεις μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας και να βελτιώσει την αξιοπιστία του φορέα.

 

Η επιλογή του είδους της επέμβασης δεν είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση. Ο μηχανικός θα κρίνει την αναγκαιότητα συνολικότερης ή μη επέμβασης, ενώ πολλές παράμετροι του προβλήματος ρυθμίζονται από νόμους ή κανονισμούς που δεσμεύουν τον μηχανικό.

 

Προφανώς όλα τα παραπάνω που περιγράφω περιληπτικά, μπορούν να γίνουν μόνο από κάποιον συνάδελφο που θα αναλάβει την μελέτη. Αυτός θα σας ενημερώσει για την έκταση των φθορών ή/και βλαβών, για την απαιτούμενη έρευνα - διάγνωση - μελέτη, για τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις, για τις κανονιστικές απαιτήσεις. Αυτός θα σας βοηθήσει να έχετε μία προεκτίμηση του κόστους. Αυτός θα σας καθοδηγήσει, ανάλογα και με τις οικονομικές σας δυνατότητες, στην επιλογή του τρόπου αντιμετώπισης - επισκευής - ενίσχυσης (μιλάω για τις παραμέτρους που δεν καθορίζονται κανονιστικά).

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μυρτώ, κανείς υπεύθυνος άνθρωπος δεν θα εκφέρει γνώμη από φωτογραφίες και μάλιστα ανώνυμα, μέσα από ένα φόρουμ. Διατρέχει τον κίνδυνο -χωρίς να έχει την πρόθεση- να σε παραπλανήσει, ενώ ταυτόχρονα θα εκθέσει άδικα και αδικαιολόγητα έναν συνάδελφο που εξέφρασε γνώμη υπεύθυνα, εκ του σύνεγγυς.

 

Αυτό που δείχνουν οι φωτογραφίες είναι μία τυπική φθορά λόγω ηλικίας... Όμως, θυμήσου:

Ένα τυπικό εξάνθημα μπορεί να είναι από σύμπτωμα ανούσιας ίωσης μέχρι σύμπτωμα αναφυλαξίας.

Χρειάζεται διάγνωση, γνωμάτευση και θεραπεία.

 

Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστείς, είναι να συνεργαστείς με μηχανικό πάνω στα πλαίσια της επαγγελματικής δεοντολογίας και των νόμιμων διαδικασιών.

 

Από 'κεί και πέρα, εδώ θα βρεις πλήθος πληροφοριών, να ξέρεις όμως ότι είναι εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα.

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μυρτώ, καλησπέρα και από μένα:

1. Ζήτησε από τον μηχανικό που σας έκανε την έκθεση να σας κάνει μελέτη αν μπορεί, μάλλον ρώτα τον αν / και γιατί δεν την έκανε

2. Ζήτα από τον άνθρωπο να σου δώσει μια προσφορά - μην είσαι περίεργη κτλ γιατί να θυμάσαι ότι η φθήνια τρώει τον παρά, όπως την άλλη φορά που σας τα έκανε ο εργολάβος και τώρα τα ξανακάνετε

3. Σταμάτα να ζητάς τιμές από φόρουμ - όποιος σου απαντά για τέτοια εργασία και σου δίνει τιμές - κράτα επιφυλάξεις

4. Οι τιμές δίνονται κατόπιν αυτοψίας (υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις)

5. Αν σου φαίνεται ακριβη η τιμή που σας έδωσε ο μηχανικός σας, καλέστε ΄κάποιον άλλο, που μπορείτε να βρείτε από γνωστούς σας και οι οποίοι να είναι γνώστες. αφού κάνει αυτοψία θα δώσει μια τιμή

6. Ρώτα τον μηχανικό σας αν είναι Διπλωματούχος μηχανικός

7. μην ανεβάσεις Τεχνική εκθεση στο διαδίκτυο, ούτε να την μοιράσεις σε κανέναν περίεργο

8. Φαντάζομαι ότι έχετε πληρώσει τον μηχανικό για την τεχνική του έκθεση μέχρι στιγμης

 

Μόνο σε παρακαλώ απάντησε μου αν θες

Edited by alfisti1978
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.