Μετάβαση στο περιεχόμενο

β' υπογειο εκτός αδείας


Recommended Posts

καλησπέρα! μια κατασκευή έχει άδεια για α΄υπόγειο, ισόγειο, όροφο και στέγη. Ο ιδιοκτήτης εκτός του ότι έχει κάνει γενικές επεκτάσεις στα 3 επίπεδα και χρήση σοφίτας, δημιούργησε και β΄υπόγειο (έχει επεκταθεί και εκτός περιγράμματος κτιρίου). Το β' υπόγειο όμως το χρησιμοποιεί ως γκαράζ-αποθήκη. Το ερώτημα λοιπόν είναι:

1) θα προστεθεί στη συνολική υπέρβαση δόμησης και τα τετραγωνικά του β΄υπογείου; (αν συμβεί αυτό τότε επιβαρύνονται όλες οι υπερβάσεις με το 1.9)

2) η κάλυψη θα μετρηθεί μία φορά ή σε κάθε όροφο ξεχωριστά; (η κάλυψη του β' υπογείου υπερκαλύπτει όλες τις καλύψεις για τους άλλους ορόφους )

 

σημείωση: πρόκειται για αυτοτελή ιδιοκτησία

Link to comment
Share on other sites

είναι διακριτές ιδιοκτησίες ? υπάρχει σύσταση?

είδα λες "αυτοτελή ιδιοκτησία"

αναλυσέ το

Edited by alfisti1978
Link to comment
Share on other sites

προκειται για μια ιδιοκτησια. απλα αναρωτιεμαι εφοσον αν εβγαινε αδεια για υπόγειο με χρήση βοηθητικού χώρου δεν θα μετρουσα στα συνολικά τετραγωνικά δόμησης γιατι να επιβαρύνθεί η παράβαση με αυτα τα επιπλέον τετραγωνικά; με την κάλυψη; τι γίνεται τελικα;

Link to comment
Share on other sites

αν έβγαινε άδεια...αν...αν.

δούλεψε με βάση τον νόμο όχι με βάση το αν και το συναίσθημα του ιδιοκτήτη

Edited by alfisti1978
Link to comment
Share on other sites

Γιατί κάθε όροφος ξεχωριστά?

 

τι μου προτεινετε τελικά για τον υπολογισμό; χτες που μιλούσα με κάποιους συναδέλφους μου πρότεινα να πάρω τα υπόγεια ξεχωριστά να τα αθροίσω ως προς τη δόμηση και ξεχωριστά τους κύριους χώρους. και όσο αφορά την κάλυψη να πάρω μια, αυτή του β΄υπογείου που μου καλύπτει γενικά όλες τισ κατά ορόφους υπερβάσεις κάλυψης....

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου και θα κάνεις μία αίτηση, η γνώμη είναι ότι την κάλυψη θα τη μετρήσεις μία φορά.

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε ενα συγκεκριμενο περιγραμμα που αφορα την καλυψη. Οταν οι υπερβασεις δομησης σε καθε οροφο βγαινουν εξω απο το περιγραμμα αυτο νομιζω πως πρεπει να υπολογισουμε υπερβαση καλυψης σε ολους τους οροφους και οχι μονο στο 'β υπογειο. Θα συμφωνησω με τον alfisti 1978.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.