Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΙ


Recommended Posts

http://www.hqaa.gr/eks/Final%20Report%20%20Dept%20of%20Medical%20Laboratories%20TEI%20of%20Athens.pdf

Διάβαζα τώρα την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ του 2012 για το τμήμα του τει Αθήνας.Λέει λοιπόν στο τέλος αυτό (Athens is clearly a unit for the provision of higher education programmes to Level 6 according to the Bologna Process) οπότε ποιος ο λόγος να κλείσει ή ποιος ο λόγος να κλείσουν όλα τα ιδρύματα με τέτοια σχόλια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 156
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παππος η δικη μου προταση ειναι αλλη. Εφοσον θελουμε το "βαρυ" 5ετες διπλωμα, μπορουμε να μειωσουμε την χρονικη διαρκεια

του μεταπτυχιακου. Πχ θα μπαινεις Σεπτεμβριο και θα τελειωνεις το καλοκαιρι, ενω καλο θα ηταν να σου δινεται η δυνατοτητα να κανεις

μονο μεταπτυχιακα μαθηματα η μονο ερευνητικη δουλεια και να γραψεις μια καλη master theseis. Δηλαδη να παμε στο 5+1(σκαρτο 1).

 

 

Διάβαζα τώρα την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ του 2012 για το τμήμα του τει Αθήνας.Λέει λοιπόν στο τέλος αυτό (Athens is clearly a unit for the provision of higher education programmes to Level 6 according to the Bologna Process) οπότε ποιος ο λόγος να κλείσει ή ποιος ο λόγος να κλείσουν όλα τα ιδρύματα με τέτοια σχόλια.

 

Η εξωτερικη αξιολογιση ειναι ψιλο-παπατζα, εδω ειδα να λενε καλα λογια για τμηματα με 4ετη φοιτιση που ειχαν Μ.Ο. αποφοιτησης

7 ετη!

Edited by MScEng
Link to comment
Share on other sites

Παππος η δικη μου προταση ειναι αλλη. Εφοσον θελουμε το "βαρυ" 5ετες διπλωμα, μπορουμε να μειωσουμε την χρονικη διαρκεια

του μεταπτυχιακου.

 

Και εγώ έτσι έλεγα αλλα δεν έχει νόημα.

Τα πρώτα 3 χρόνια είναι αρκτετά να αποκτήσεις μια βάση σε κάποιο επιστημονικό αντικείμενο. Τα επόμενα 2 είναι καθοριστικά γιατί από το μεταπτυχιακό και πως θα το ακολουθήσεις μπορεί μετά να συνεχίσεις και για το διδακτορικό. Μαθαίνεις αλλιώς στο επίπεδο του σωστού μεταπτυχιακού. Αν το ακολουθήσεις σωστά και έχεις μεράκι σου δίνει το έναυσμα για παρακάτω απόκτηση γνώσεων και έρευνας.

 

Βέβαια μην ξενχάμε και τα μεταπτυχιακά σουπέ...πας απλά για να το πάρεις για να περάσεις σε κανένα δημόσιο...δεν μιλάω για αυτά.

 

Δηλαδη να παμε στο 5+1

 

Τότε γιατί να μην πάμε σε 5+2 και αμέσως και διδακτορικό ???

 

Δεν γίνονται αυτά. Αυτά είναι μοντέλα επιπέδου καφενείου (δεν το λεω για σένα).

 

Αν όμως πας σερί 5 χρόνια...που θα κάνεις ίσως και 7...θα πεις επιτέλος τέλος και μετά θα κυνηγάς καμιά δουλειά...δεν θα έχει νόημα να συνεχίσεις γιατί ή θα είσαι κουρασμένος ή θα έχεις ανάγκη για δουλειά ή θα έχεις βαρεθεί και δεν θα μπορείς να βλέπεις άλλο βιβλία και αποτυχημένους καθηγητές...

 

Το μοντέλο 3+2 είναι πολύ καλό και αν εκμεταλευτείς το ανθρώπινο δυναμικό σωστά και τα εργαστήρια τότε χτυπάς και το ΜΙΤ στα ίσια (τουλάχιστον στην ακαδημαϊκή-θεωρητική βάση).

 

Αυτοί που αρνούνται τα 3+2 (βλέπε ΤΕΕ) έχουν τον λόγο τους. Το ΤΕΕ έτσι όπως είναι σήμερα αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει. Δεν γίνεται επιμελητήριο να λειτουργεί σε επίπεδο καφενείου.

Αλλά σε διαβεβαιώνω αργά η γρήγορα θα υπάρχει και στην Ελλάδα το 3+2.

 

Επίσης κατά την γνώμη μου υπάρχει υπερπληθώρα μαθημάτων στα ελληνικά ιδρύματα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν οδηγεί στην σωστή ανταπόκριση της ύλης.

Πολλά δε μαθήματα τα περνάνε νύχτα ή τόσο εύκολα που στο τέλος ξεχνάς ότι το είχες...γενικά θέλει μια αλλγή στα προγράμματα σπουδών...

 

Η Αννούλα βέβαια η μεγαλύτερη αποτυχία που έχει περάσει κάποις από υπουργός παιδείας...

Προσωπικά όχι μόνο δεν θα την ψήφιζα, αλλά για μένα δεν θα υπήρχε καν σαν φυσική οντότητα...

Edited by Pappos
Link to comment
Share on other sites

Ειμαστε εκτος θεματος βεβαια αλλα εχω μερικες επιφυλαξεις για το 3+2 και συγκεκριμενα για το 3.

Θα πρεπει να γινει πολυ πολυ προσεκτικη αναδιοργανωση του προγραμματος σπουδων ωστε

το 3 πραγματικα να σου δινει ενα αξιοπρεπες BSc. Μεταξυ μας, ποτε δεν καταλαβα γιατι τα

πολυτεχνεια στον 1ο χρονο σπουδων εχουν μαθηματα με παρομοια υλη με αυτη της 3ης λυκειου,

ιδιαιτερα σε μαθηματικα, φυσικη, χημεια κτλ κτλ.

 

Επειδη ειμαστε μεγαλος πελατης της chiquita, ξερεις τι φοβαμαι, μπορει μια μερα να σπασει το 5 σε 3+2

αλλα το προγραμμα σπουδων να μεινει το ιδιο με αποτελεσμα να φορτωνεται ο φοιτητης 10 μαθηματα το

εξαμηνο και αρα στην πραξη να`ναι αδυνατον να τελειωσει στα 3 η ακομα και στα 4 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Pappos αυτό που προτείνεις είναι το ιδανικό και θα συμφωνούσα απόλυτα αν μπορούσε να εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Δυστυχώς, όμως, αυτές είναι λύσεις για ευνομούμενες πολιτείες με έξυπνους ανθρώπους ως πολίτες. Η Ελλάδα, είναι μια άναρχη χώρα με πανούργους πολίτες. Θαυμάζω την αισιοδοξία και την επιμονή σου -ειλικρινά- αλλά αυτά που περιγράφεις δεν θα περάσουν ούτε από τους εκπροσώπους των ΤΕΙ ούτε των Πανεπιστημίων.

Νομίζω αυτό που θα γίνει τελικά είναι αυτό που περιγράφει ο Ροδόπουλος, οπότε άδικος κόπος.... Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται απαισιόδοξο αλλά πιστεύω ότι έχουμε περάσει προ πολλού την γκρίζα ζώνη που χωρίζει την απαισιοδοξία από τον ρεαλισμό...

 

Προσωπικά κουράστηκα να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να παλεύω για τα αυτονόητα χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης έχω την πεποίθηση ότι δεν μπορείς να πετύχεις δικαιοσύνη με ανήθικα ή πλάγια μέσα. Απλά ας το παραδεχτούμε χάσαμε.. Η πανουργία και η απληστία θριάμβευσαν στο φυσικό τους χώρο, τη σημερινή Ελλάδα.

 

Ίσως λοιπόν θα ήταν καλύτερα για το μέλλον των παιδιών μας να το ξαναδούμε το θέμα ρεαλιστικά όλοι μας..

 

«Γνώση χωρίς δικαιοσύνη πρέπει να ονομάζεται πανουργία και όχι εξυπνάδα.» - Πλάτων

Edited by candus
Link to comment
Share on other sites

καθίστε λίγο διότι πάλι προσπαθούμε να δούμε το πρόβλημα βάση εμπειριών και ιδιοσυγκρασιών του καθενός με αποτέλεσμα να χανόμαστε.

 

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή και να θέσουμε τις βάσεις

 

Γιατί πιστεύεται οτι η 3βαθμια παιδεία δεν είναι υποχρεωτική?

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δει εσύ σοβαρό ακαδημαϊκό να ζητά M.Sc. χωρίς να υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα σπουδών ???

 

Φέρε τα syllabus των μαθημάτων του MSc των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων για να δούμε εάν τα μαθήματα που γίνονται δεν τα κάνουν στο 5 ετών ελληνικό δίπλωμα .

 

Ή το χειρότερο....έχεις δει πουθενά στον κόσμο σε κάποιο ίδρυμα να σου αποδίδει απευθείας M.Sc χωρίς τον πρώτο τίτλο που είναι το B.Sc. ???

 

O πρώτος τίτλος στα περισσότερα υψηλόβαθμα ιδρυμάτων του εξωτερικού είναι το BEng .Το BSc των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων είναι υποδεέστερο του BEng .Δεν έχω δει αυτό που με ρωτάς αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης που δημοσίευσα έχουνε δει το συνδυασμό BSc+MSc των χαμηλόβαθμων ιδρυμάτων να καλύπτεται πλήρως και με διαφορά από το πενταετές ελληνικό δίπλωμα του ΕΜΠ .

Επίσης έχω δει κάτι τύπους σαν εσένα φίλε μου να πηγαίνουνε να κάνουνε αναγνώριση με το όπως του ξένου ιδρύματος όπως μας λένε και μετέπειτα να επικαλούνται ότι έχουν το ίδιο το τίτλο του ιδρύματος χωρίς καν να έχουν παρακολουθήσει έστω ένα εξάμηνο στο πρώτο ακαδημαϊκό κύκλο του ιδρύματος .Επίσης να δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται να δείξουν το πρώτο τίτλο τους αλλά να επικαλούνται ότι θα αναφέρονται ως Πολιτικοί Μηχανικοί MSc .Με αποτέλεσμα όταν πηγαίνουν στο ΣΑΕΠ για αναγνώριση να αναγκάζονται μετέπειτα να δείξουν και τον πρώτο τίτλο λόγο της απαίτησης των δικαιολογητικών .Έχω δει λοιπόν κάτι τύπους σαν εσένα φίλε μου που ενώ ισχυρίζονται ότι έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από γερμανικό επιμελητήριο χωρίς όμως επί της ουσίας να υπάρχει τέτοιους είδους άδεια μηχανικού στην Γερμανία .Με αποτέλεσμα όταν του την ζητάνε από το ΣΑΕΠ αυτός να μην έχει να τους την δείξει .Έχω δει λοιπόν τύπους σαν εσένα φίλε μου που ενώ ισχυρίζονται το ΠΔ 38/2010 ζητώντας την απευθείας αναγνώριση παρακάμπτοντας την διετή προϋπηρεσία που προαπαιτείται ισχυριζόμενοι τα αντισταθμιστικά μέτρα διότι όταν πήγαν στο ΣΑΕΠ για αναγνώριση να μην είχαν ούτε ασφαλιστικά ένσημα από το ξένο κράτος να δείξουν με αποτέλεσμα να μην πληρούν τις προϋποθέσεις του ΠΔ 38/2010 .Άτομα τα οποία εάν τους πεις να πάνε στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους δεν πάνε διότι πολύ απλά δεν έχουν τα κριτήρια και τα ανάλογα δικαιολογητικά που προαπαιτούνται στο ΣΑΕΠ .Μας ενημερώνουν για παραδικαστικό ενώ ταυτόχρονα μας δημοσιεύουν άλλες αποφάσεις που δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας διότι πολύ απλά εκείνες οι υποθέσεις είχαν τα δικαιολογητικά κάτι που δεν έχουν οι άλλοι όπως εσύ φίλε μου .

 

Εμείς μαγαζάκια του ΤΕΕ δεν τα γουστάρουμε...

 

Δυστυχώς για κάποιους από 01/01/2013 αναλαμβάνει το ΤΕΕ τις αναγνωρίσεις των μηχανικών από πλευρά του ΣΑΕΠ .Όποτε μπορεί ναι μεν να μην τα γουστάρουν κάποιοι αλλά εάν θέλουν αναγνώριση του τίτλου τους θα αναγκαστούν να περάσουν από αυτά τα μαγαζάκια .

 

Υπάρχει και η κείμενη νομθεσία που λέει ρητά ότι σαν Μηχανικός μπορείς να εργαστείς σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της ΕΕ.

 

Είπαμε η νομοθεσία προβλέπει 2 ετών προϋπηρεσία στο ξένο κράτος .Όταν την βρεις και μας δείξεις τα ασφαλιστικά σου ένσημα από την Γερμανία τότε και αυτοί από το ΣΑΕΠ δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να σε αναγνωρίσουν .Εάν πάλι δεν τα έχεις τότε λυπάμαι αλλά δεν γίνεται .Αυτό προβλέπεται από το ΠΔ 38/2010 και από τα δικαιολογητικά και η προϋπηρεσία είναι προαπαιτούμενη .

Η παρουσία στο φόρουμ είναι κυρίως ψυχοθεραπευτική .

 

Λυπάμαι που το λέω αλλά είσαι τελείως λάθος .Ψυχοθεραπεία δεν κάνεις ποτέ μέσα από ένα φόρουμ μιλώντας με αγνώστους και απρόσωπους ανθρώπους .Τα φόρουμ από την φύση τους πρέπει να είναι ενημερωτικά .Καλύτερα κάποιος να προτιμήσει να δει έναν αγώνα ποδοσφαίρου , να πάει μια βόλτα με τους φίλους και όχι να κάθεται καθισμένος κάποιος σε έναν Η/Υ όλη την ημέρα πίσω από ένα πληκτρολόγιο .Υπάρχουν πολλοί και μέσα σε αυτό το φόρουμ που επί ένα χρόνο που έχουν κλείσει έχουν δημοσιεύσει 4000 και 5000 post .Αυτό για μένα είναι αρρώστια .Άτομα τα οποία για να φτάσουν αυτά τα νούμερα μέσα σε ένα χρόνο έχουν καθίσει ημέρες και νύχτες και ολόκληρα 24 χάνοντας τον ύπνο τους διότι έχουν απορροφηθεί και κολλήσει μέσα στο φόρουμ .Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι κάνεις λάθος όσον αφορά αυτό που λες .

Edited by IAN
  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς για κάποιους από 01/01/2013 αναλαμβάνει το ΤΕΕ τις αναγνωρίσεις από πλευρά του ΣΑΕΠ.

 

Για πες ρε Λάζαρε που το διάβασες αυτό; Εκεί που διάβασες το ότι πήγαν οι ρώσοι πρώτοι στο φεγγάρι;

Link to comment
Share on other sites

 

Γιατί πιστεύεται οτι η 3βαθμια παιδεία δεν είναι υποχρεωτική?

 

Γιά μένα ούτε η γενική δευτεροβάθμια έπρεπε να είναι υποχρεωτική .

 

 

 

 

Λάζαρε μην απομονώνεις μόνο μία φράση μου . Δεν έγραψα μόνο αυτό . Διάβασε το όλο , αλλιώς αλλάζει το νόημα .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.