Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεζονέτες εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Μου ανάθεσαν να ψάξω τι μπορεί να γίνει σε ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου, έκτασης 15300 μ2, ώστε να κατασκευάσουν μεζονέτες προς πώληση.

 

Επειδή είμαι νέος στην έκδοση αδειών θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μου πείτε αν κάνω κάποιο λάθος.

 

Αν χωριστεί σε 3 κομμάτια με διαφορετικούς τίτλους ιδιοκτησίας μπορούν να οικοδομηθούν 6 μεζονέτες 100μ2. Δηλαδή στα 4000 μ2 κατασκευάζονται 200 μ2 (2 x 100 μ2).

 

Η κάλυψη που θα χρησιμοποιήσω για κάθε 2 (σε κάθε οικόπεδο) είναι 10% του συνολικού εμβαδού του κάθε οικοπέδου (δηλαδή 4000 χ 10% = 400 μ2).

 

Το ελάχιστο πρόσωπο σε δρόμο για το κάθε οικόπεδο είναι 25μ. Αν δεν τηρείτε μπορεί να γίνει κάτι? Ο δρομος που περνάει απο το οικόπεδο ειναι αγροτικος.

 

Αν δεν κολλήσει μια κατοικία στα όρια πρέπει να το τραβήξω 15μ από αυτά?

Τι απόσταση πρέπει να έχουν τα κτήρια μεταξύ τους?

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Η απόσταση αν είσαι σε παρέκκλιση μπορεί και 5μ. Θα περάσεις από ΕΠΑΕ για διάσπαση όγκου και αν τις κάνεις ίδιες οι αμοιβές της μελέτης σου θα είναι λιγότερες. Επίσης επειδή είναι εκτός σχεδίου δεν μπορείς να κατατμήσεις. Δες αν μπορείς να το κάνεις με επικύρωση ανωμάλου δικαιοπραξίας που θα τρέξει από τον Οκτώβριο.

Link to comment
Share on other sites

Οι παρεκκλίσεις κάτω των 15 μ από τα όρια του γηπέδου ισχύουν (Π.Δ. 24.5.85, ΦΕΚ 270Δ/85, άρθρο 1, παράγραφος 5), για τα μεν αγροτεμάχια άνω των 4000 τμ, για γήπεδα που προϋπήρχαν της 15/4/1981 και είναι μέχρι 7,50 μ. Οπότε με πρόσφατη κατάτμηση δεν θα πάρεις έγκριση. Για τα δε αγροτεμάχια, που εντάσσονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 1, που δεν είναι η περίπτωσή σου, μπορεί να φτάσει τα 5,00 μ.

Επίσης, πριν προχωρήσεις σε κατάτμηση, θα πρέπει να δεις αν υπάρχει ΖΟΕ στην περιοχή και ποιό είναι το όριο αρτιότητας. (Μπορεί να είναι και 8000 τμ). Ακόμη, αν το αγροτεμάχιο προέρχεται από αναδασμό ή διανομή, τότε δεν μπορείς να κάνεις κατάτμηση.

Link to comment
Share on other sites

Eπιπλέον των οσων γραφει ο ted78 , στα εκτος σχεδιου αναλογα την περιοχη μπορει να υπαρχουν και ειδικοτερα (οχι μονο ΖΟΕ) περιοριστικα διαταγματα ως προς ορους δομησης και χρησεις. Μια βολτα απο το τοπογραφικο τμημα της αρμοδιας Πολεοδομιας ειναι επιβεβλημενη.

Link to comment
Share on other sites

ted 78 ο λόγος που είπα να γίνει κατάτμηση με επικύρωση ανωμ. δικαιοπραξίας είναι επειδή η κατάτμηση θα γίνει τώρα αλλά σαν χρόνος δημιουργίας θα φαίνεται αυτό που θα μπει στο ιδιωτικό συμφωνητικό,το οποίο θα έχει ημερομηνία πριν το 1981 για να μπει στην παρέκκλιση.

Link to comment
Share on other sites

Ο αγρότικός δρόμος δεν είναι κοινόχρηστος δρόμος άρα δεν μπορείς να κάνεις τέτοια κατάτμηση μετά το Ν3212/2003. Η επιτρεπόμενη κάλυψη στην εκτός σχεδίου δόμηση είναι στη γενική περίπτωση 10%, όσον αφορά όμως την κατοικία είναι όσο και η δόμηση (δηλ. 200,00τ.μ.). Οι αποστάσεις από τα όρια είναι υποχρεωτικά 15,00μ. (ή όσο αντιστοιχεί στην παρέκλιση), δηλ. δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να κολλήσεις. Η απόσταση των κτιρίων μεταξύ τους είναι Δ, δηλαδή 3,75μ.

Link to comment
Share on other sites

ο αγροτικός δρόμος είναι κοινόχρηστος δρόμος όπως και όλοι οι δρόμοι εκτός των ιδιωτικών. Πρέπει να έχεις πρόσωπο 25μ.Τωρα άλλες αλχημείες με ανώμαλες δικαιοπραξιες βασει παλιών ταχα συμφωνητικών δε γίνονται εύκολα.

Επίσης δεν μπορείς να κολλήσεις στα όρια κανένα κτίσμα αλλά να αφήσεις 15μ οπωσδήποτε. Σιγούρεψε αν υπάρχει ΖΟΕ με κατώτατο όριο κατάτμησης.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον cris_anst επίσης για την κατάτμηση πρόσεξε ο δρόμος πρέπει να αποδείξεις ότι είναι προϋφιστάμενος του 1923.

 

Πως θα το αποδείξεις?

 

Ή με παλιά συμβόλαια (αν υπάρχουν του ακινήτου ακόμα καλύτερα) ή συμβόλαια απο ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή ή τέλος μς αεροφωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

chris_anst wrote:

 

"Επίσης δεν μπορείς να κολλήσεις στα όρια κανένα κτίσμα αλλά να αφήσεις 15μ οπωσδήποτε. Σιγούρεψε αν υπάρχει ΖΟΕ με κατώτατο όριο κατάτμησης."

 

Τι εννοείς?

Δες τι έχω κάνει. Οι λευκές γραμμές είναι οι αποστάσεις που έχω αφήσει από τα όρια του οικοπέδου. Στην 2η και 3η ιδιοκτησία έχω κολλήσει τα κτίρια στα όρια.

 

Οι πρασινες γραμμες ειναι τα ορια.

 

kar.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από την έρευνα μου στο συγκεκριμένο κομμάτι προέκυψε βάση της πολεοδομιας οτι ο δρόμος δεν είναι προϋφιστάμενος το 1923.

 

Οπότε δεν μπορώ να κάνω κατάτμηση.

 

Απλά ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους μηχανικούς:

 

Υπάρχει κανένα άλλο παραθυράκι που μπορώ να κοιτάξω?

 

Τίποτα αλχημείες μπορούν να γίνουν ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την κατάτμηση?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.