Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα και νέος νόμος για την κτηνοτροφία


panmyr

Recommended Posts

Δε ξέρω αν κατάφερε κάποιος να λάβει περισσότερες διευκρινίσεις αλλά το πρόβλημά μου είναι το ακόλουθο:

Στάνη κατασκευασμένη από ξύλα και πέτρες και αποθήκη για τις ζωοτροφές απο τούβλο, σενάζ μπετό και ελλενιτ για σκεπη. Σε ποια κατηγορία τις εντάσετε?

Στη Δ/νση γεωργίας μου είπαν ότι λογικά είναι στην πρώτη (πρόχειρη κατασκευή). Η συγκεκριμένη κατασκευή πληρώνει πρόστιμο αυθαιρεσίας στην πολεοδομία απο το 2002 και απορώ με ποιον νόμο πρέπει να το ρυθμίσω.

  1. 4056 ως πρόχειρη κατασκευή?
  2. 4014 τακτοποίηση αυθαιρέτου
  3. ή 4014 επιτρέπει παράβολο και έκδοση αδείας (για αυτο ο 4056 γράφει τρία χρόνια?)????

Απάντηση από τις υπηρεσίες δεν πρόκειται να πάρω (δυστυχώς δεν τους έχουν ενημερώσει εκτενέστερα)

 

Εφόσον δεν εχει δομικό χαλυβα,κατατασεται στα προχειρα καταλλυματα.προχωρα με τον 4056 γιατι ειναι πολυ απλος σε σχεση με τη διαδικασια του 4014,γιατι ως προχειρο θα περασει και επιτροπη να το ελεξει κ σιγουρα θα αργησει πολυ.εχω βγαλει 3 με τον 4056 μεσω διευθυνσης γεωργιας. το μονο μειονεκτημα οτι εμπλεκονται αρχαιολογια,δασαρχειο κ πολεοδομια για θεωρηση αποστασεων,οποτε μπορει να σε αργησουν,αναλογα με την περιοχη που εισαι. εμενα στο μηνα εκδιδεται στην περιοχη που δραστηριοποιουμαι.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από την περιοχή...στη δική μου στη δ'ση Γεωργίας δεν τα περνάνε εύκολα τα πρόχειρα.....Έχω περίπτωση σταύλου με υπόστεγα από ξύλα και λαμαρίνες.....και θέλει βεβαίωση για μεταβίβαση....τι μπορώ να κάνω;

 

1.να τα θεωρήσω πρόχειρα σύμφωνα με τον ΝΟΚ;

2. Να τακτοποιήσω με 4014 σαν 1 παράβαση κάτω απο 5000 ευρώ άρα πρόστιμο 500ρικο;

3. με 4056;

Link to comment
Share on other sites

σαν πρόχειρη με τον Ν 4056

(η επιτροπή δεν μπορεί να μην εγκρίνει στάβλους σε πρόχειρες κατασκευές -αλλιώς χάνεται κάθε λογική-αν υπάρχει ακόμα)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις....εγώ μπορώ να δώσω βεβαίωση μεταβίβασης ή να κάνω πρώτα αίτηση για χαρακτηρισμό από επιτροπή κλπ;

Link to comment
Share on other sites

(γνώμη μου) και βεβαίωση μπορείς να δώσεις, αλλά μόνο στην επιτροπή ... της Δ/νσης Αγροτικής ανάπτυξης -γράφτο επάνω -επάνω- (όχι στον συμβ/φο)

 

Αλλά γιατί να βιαστείς; (θα τη ζητήσουν από την επιτροπή αργότερα σε β' στάδιο -μαζί με Δασαρχείο κλπ)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εχω βγάλει άδεια εγκατάστασης σε πρόχειρα καταλύματα με τον Ν.4056. Αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να ρευματοδοτηθούν απο την ΔΕΗ?

Γιατί για να συνδέσει η ΔΕΗ ζητάει ή Ο.Α. ή απόφαση εξαίρεσης από κατεδάφιση ή Ν.4014. Αρα η ΔΕΗ και η πολεοδομία θεωρούν αυθαίρετες αυτές τις εγκαταστάσεις. Σωστά το έχω καταλάβει?

Link to comment
Share on other sites

εμένα για να δέιτε το τραγελαφικό της υπόθεσης έχω εκτός από την άδεια εγκατάστασης και την εξάιρεση από κατεδάφιση και πάλι στην ΔΕΗ δεν με συνδέουν με ρεύμα και ζητούν ΟΑ ή έγγραφο από πολεοδομία (δεν κατάλαβα ακόμα) Και ας τους έχω πάει όλα τα σχετικα έγγραφα και νόμους που εκφέρονται για το αντίθετο δηλαδή την σύνδεση με ΔΕΗ χωρίς να χρειάζεται τίποτα από πολεοδομία

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

έχω και εγώ ένα αντίστοιχο πρόβλημα που είναι το εξής. Πελάτης έχει στο ίδιο γήπεδο δύο ξεχωριστά κτίρια πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων νόμιμα με Οικ. Άδεια. Σε αυτά τα δύο νόμιμα κτίρια έκανε αυθαίρετες επεκτάσεις και επίσης έκανε ένα ξεχωριστό ισόγειο κτίριο γραφείων. Δυστυχώς το κτίριο γραφείων έιναι εντός της υποχρεωτικής απόστασης των 15μ. από το όριο του γηπέδου. Επίσης ένα τμήμα της επέκτασης από το ένα το κτίριο είναι επίσης εντός της υποχρεωτικής απόστασης των 15μ. Φυσικά ο πελάτης θέλει να βγάλει άδεια νομιμοποίησης. Σύμφωνα με το Ν.4056 δεν αναφέρει αν οι αυθαιρεσίες για να νομιμοποιηθούν θα πρέπει να μην παραβιάζουν πολεοδομικές διατάξεις (στην προκειμένη περίπτωση η εξασφάλιση της απόστασης των 15μ. από τα όρια). Τελικά τι ισχύει; Δύναται να νομιμοποιηθεί και ας παραβιάζει τον περιορισμό αυτόν; Το κτίριο των γραφείων νομιμοποιείται; Επισημένεται πως είναι χώρος της επιχείρησης της πτηνοτροφικής εγκατάστασης. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.