Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα πρέπει να μπορεί να κάνει ένας μηχανολόγος μηχανικός;


CostasV

Recommended Posts

Τα plc εντάξει. Και στους υφισταμένους με επιχειρήματα, πάλι εντάξει. Και το αντιψυκτικό-λάδια συμφωνώ 100%.

 

Αλλά δύσκολο κόβω το "Να μην κάνει υποχωρήσεις σε θέματα ασφάλειας και ανθρώπινης ζωής", διότι όλα είναι συμβιβασμός και υποχώρηση. Θα ήμουν σύφμωνος στο "Να τηρεί την νομοθεσία σε θέματα ασφαλείας", παρότι και αυτό είναι πολύ δύσκολο ιδιαίτερα όταν ο ίδιος ο μηχανικός δεν είναι και το αφεντικό. Θα ήμουν ακόμη πιο σύμφωνος στο να ενημερώνει τον εργοδότη του για τους κινδύνους που συνεπάγεται μία συγκεκριμένη εγκατάσταση ή εξοπλισμός και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

 

Αλλά το θέμα "ασφάλεια" είναι τεράστιο και αξίζει ξεχωριστή συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 84
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητοί συνάδελφοι:Από τη σχολή θυμάμαι όταν οι καθηγητές μας έδιναν διάφορα εργαλεία για να εκτελέσουμε κάποια δουλεία(στα εργαστήρια) πολλοί συμφοιτητές μου τα κοίταζαν νομίζοντας ότι είναι όργανα καθοδίγησης του μυαλού, άλλοι εξωγίηνες παγίδες, άλλοι είχαν κάποια ιδέα και άλλοι έλεγαν με στόμφο στους καθηγητές/ή: Ρε δάσκαλε τι ασχολούμαστε με αυτά εμείς θα γίνουμε επιστήμονες δε θα τα χρειαστούμε αυτά, για να φανε ένα καλο κράξιμο από τους καθηγητές:Τι σόι μηχανολόγοι θα βγείτε αν δεν ξερετε τα βασικα!!!!!

ε λοιπόν ένας μηχανολόγος πρέπει να σταθεί εκεί που θα τον καλέσουν (γραφείο ή όχι),χωρίς όμως να ξεχνά βασικές αρχές της επιστήμης την οποία σπούδασε.κανένας δεν είναι παντογνώστης αλλά και κανείς δεν μπορεί να πεί ότι <<εγώ ξέρω μόνο αυτο>>

Link to comment
Share on other sites

Πες μας την άποψή σου για τα βασικά. Τι θεωρείται βασικό για έναν μηχανολόγο μηχανικό; Περιέγραψέ το (αυτό το βασικό) με όρους που να μπορούν να επαληθευτούν.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω το εξής:

Να είναι σε θέση με πρόχειρους υπολογισμούς και πολύ χοντρικές πράξεις (με ένα στυλό) να προσεγγίζει επί τόπου τουλάχιστον την τάξη μεγέθους μιας παραμέτρου, χωρίς να πρέπει να κουβαλάει το λαπτοπ ή να περιμένει να γυρίσει στο γραφείο και να τρέξει το τάδε εξειδικευμένο πρόγραμμα για ακριβείς υπολογισμούς.

π.χ. 1) βλέποντας ένα διαμέρισμα να μπορεί να εκτιμήσει περίπου το μέγεθος του λέβητα κεντρικής θέρμανσης που χρειάζεται, 2) βλέποντας ένα αντλιτικό συγκρότημα να έχει μια τάξη μεγέθους του μοτερ που χρειάζεται, 3) μετρώντας δείγμα από μια γραμμή παραγωγής να εκτιμήσει την ετήσια παραγωγή 4) βλέποντας ένα καλώδιο να εκτιμήσει τα Αμπέρ που μπορεί να σηκώσει κτλ...

 

Τονίζω ότι πρόκειται για χοντρικούς υπολογισμούς για εύρεση της τάξης μεγέθους...

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον Υiannis-mech νομίζω οτί με εκφράζει απόλυτα μετά απο τον CostasV βέβαια και επιπλέον να προσθέσω

πως όταν κάνεις απ'όλα (είσαι και στη μαστοράντζα είσαι και μόδιστρα-ος) παράλληλα το σίγουρο είναι οτί σε κάποιο από τα δύο υστερείς και ακόμη πιο βέβαιο να υστερέις και στα δύο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αν κάποιος εργάζεται σε μια εταιρεία, χρειάζεται απλά να ξέρει υπολογιστές και νομοθεσία.

 

Αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, πρέπει να ξέρει τα πάντα!

Να ξέρει υπολογιστές, νομοθεσία, γραφειοκρατία, επικοινωνία με τον πελάτη, λογιστικά, κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την συνεισφορά σου. Αλλά το νόμημα της συζήτησης αυτής είναι : Ποιά είναι τα βασικά που θα πρέπει να μπορεί να κάνει ένας μηχανολόγος μηχανικός.

 

Οπώς λέω και παραπάνω: Πες μας την άποψή σου για τα βασικά. Τι θεωρείται βασικό για έναν μηχανολόγο μηχανικό; Περιέγραψέ το (αυτό το βασικό) με όρους που να μπορούν να επαληθευτούν.

 

Π.χ. επικοινωνία με τον πελάτη, θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρει ο ελεύθερος επαγγελματίας (είτε μηχανολόγος είτε δικηγόρος). Υπάρχει κάτι που ο μηχανολόγος ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να ξέρει ιδιαίτερα; Λόγου χάρη, το να απαντά στο τηλέφωνο : " Τεχνικό γραφείο Παπαδόπουλου Χάρη, παρακαλώ" , αν και είναι βασικό, δεν είναι δεξιότητα που θα πρέπει να έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ένας μηχανολόγος αλλά όλοι οι επαγγελματίες.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικος βαζει το μυαλο.

Πολλες φορες οι μηχανικοι μη εχοντας καμια επαφη με την πραγματικοτητα και την πραξη σχεδιαζουν πραγματα που μονο θεωρητικα στεκουν. Το καλυτερο ειναι ο φοιτητης μηχανικος μαθαινοντας τη θεωρια να την εφαρμοζει ταυτοχρονα.

 

Συνεπως ο ορισμος του μηχανικου δεν ειναι να γινει μαστορας. ομως ενας μηχανικος που ειναι και μαστορας πραγματικα δεν πιανεται.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα μία λίγο πιο πρακτική και απτή προσέγγιση στο ερώτημα "τι θα πρέπει να μπορεί να κάνει ένας μηχανολόγος μηχανικός" , από την προσέγγιση "Ο μηχανικός βάζει το μυαλό".

 

Δεν προσπαθώ να δώσω τον ορισμό του μηχανολόγου μηχανικού. Προσπαθώ να μαζέψω, το τι θεωρεί ο καθένας από εμάς, ως ελάχιστο απαιτούμενο (με παραδείγματα από την καθημερινή πράξη, π.χ. θα πρέπει να μπορεί να αλλάζει λάστιχο στο αυτοκίνητό του ή όχι; ) από έναν μηχανολόγο μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Θα το έθετα ως εξής: Ένας μηχανικός πρέπει να έχει με την πράξη τόση σχέση ώστε να μη χρειάζεται να φαντάζεται τίποτα. Οτιδήποτε σκέφτεται να το βλέπει μπροστά του, χωρίς να προσπαθεί να το φαντάζεται.

 

Σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ να μην έχει φαντασία ο μηχανικός. Εννοώ να μη χρειάζεται να χρησιμοποιεί τη φαντασία για πράγματα που υπάρχουν. Να τη χρησιμοποιεί για να τα εξελίξει ή να φτιάξει κάτι τελείως διαφορετικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.