Μετάβαση στο περιεχόμενο

Container και νόμος


skulos

Recommended Posts

Και η αδεια αυτη τι ειναι? Κανονικη οικοδομικη αδεια? Θες στατικες μελετες και θερμοαποδοσεις κλπ κλπ? Ποσο λοιπον θα στοιχισει μια αδεια για να ακουμπισεις ενα κοντεινερ στο εδαφος?

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι άδεια χρειάζεται μία αποθήκη. Μηχανολογικά, θερμομόνωση κ.τ.λ. λογικά δεν έχεις λόγω αποθήκης. Ίσως γλυτώσεις και τα στατικά αν το θεωρήσεις τυποποιημένη κατασκευή αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Πάντως θες πλήρη αρχιτεκτονικά, τοπογραφικό, διάγραμμα δόμησης, κατόψεις, όψεις, τομές κ.τ.λ. 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά νομίζω πως η περίπτωση με την τοποθέτηση ένα ή και περισσότερα κοντέινερ όπως το περιγράφει ο συνάδελφος δεν θα πρέπει να έχει απαίτηση άδειας δόμησης.

Τονίζω το νομίζω διότι δεν το έχω αντιμετωπίσει σαν αυτή την περίπτωση ούτε θυμάμαι να υπαρχει κάποια διευκρινιστική.

Τα δεδομένα είναι ότι το κοντέινερ είναι πράγματι κινητό και όχι ακίνητο. Και εφόσον δεν του γίνουν μετατροπές ώστε να χάσει την δυνατότητα να είναι μια κινητή κατασκευή για αποθήκευση τότε νομίζω πως δεν το αφορά η άδεια δόμησης.

Σίγουρο δεν το έχω.

Να υπαρχει δέσμευση πολεοδομική για αυτό είναι το ζητούμενο.

Μια λυση για να είχα 100% δεδομένο θα ήταν να κατατεθεί άδεια μικρής κλίμακας στην ΥΔΟΜ για κατασκευή βάσης εκ σκυροδέματος, πχ 20Χ20 μέτρα για τοποθέτηση κοντέινερ. Τα συνοδευτικά σχέδια να δείχνουν και την βάση αλλά και το κοντέινερ και κάτι ανάλογο και η τεχνική έκθεση.

 

Σίγουρα με τα κοντέινερ είναι ειδικη περίπτωση διότι μπορούν να έχουν την κλασική χρήση τους ως μεταφερόμενοι αποθηκευτικοί χώροι αλλά μπορεί κάποιος με κατάλληλη διαμόρφωση να τα μετατρέψει σε υπεροχές γκαρσονιέρες….

 

Νομίζω πως είναι αναγκαία μια επίσημη διευκρινιστική για αυτό που να προσδιορίζει τα όρια και τους περιορισμούς.

 

(Παύλο το σχετικό θέμα που λες αφορά τα ΒΟΧ τα οποία είναι για διαμονή ανθρώπων και όχι αποθήκευση αντικειμένων και υλικών)

Link to comment
Share on other sites

Άλλο η τοποθέτηση ενός κοντέινερ μέσα σε ένα οικόπεδο για λίγο καιρό και άλλο η μετατροπή του σε αποθήκη. Τότε γιατί να μην γεμίσει όλη η ύπαιθρος με κοντέινερ ? Ο ΝΟΚ δεν προβλέπει τέτοιες κατασκευές σαν κάτι ξεχωριστό. Μιλάει για προσωρινές κατασκευές αλλά είναι κάτι άλλο. 

Link to comment
Share on other sites

Νικόλα όπως είδες τόνισα το νομίζω.

Υπαρχει κάποιο νομικό κενό σ αυτό το ζήτημα.

Επίσης αν πρόσεξες τόνισα την κατάσταση που περιγράφει ο συνάδελφος όχι γενικά.

Σίγουρα είναι νιάου νιάου στα κεραμίδια σε γήπεδα αδόμητα κλπ να στήσουν κοντέινερ ότι το πάει για χρήση και προσωρινή η μόνιμη διαμονή και ανθρώπων. Οπότε σαφέστατα εκεί είναι ζήτημα πολεοδομίας.

 

Όμως έχω ή έχεις ένα εργοστάσιο ή μια παραγωγική μονάδα η οποία έχει τα κτίρια της.

Ας βάλουμε και την υπόθεση ότι η συγκεκριμένη μονάδα παραλαμβάνει και αποστέλλει σε συχνή βάση κοντέινερ για τα προϊόντα που την ενδιαφέρουν.

5 ή 10 ή 50 μήνα…. Φεύγουν έρχονται κλπ…

Και ας υποθέσουμε ότι 2 ή 5 μένουν εκεί 10 μήνες ή 5 χρόνια !!! τι θα κάνει η πολεοδομία, θα μετρήσει πόσα έφτασαν πόσα έφυγαν και αν έμειναν τόσες μέρες ή μήνες? Και που το γράφει ότι πρέπει το κοντέινερ να κάνει βόλτα κάθε 20 μέρες (λέμε τώρα)…

Αυτό που ναι θα είχε παρατυπία θα ήταν το φιξάρισμα του κοντέινερ στη βάση του ή μετατροπή του ώστε να μη μπορεί να μεταφερθεί.

 

Τεσπα είναι μπέρδεμα νομίζω…. Για αυτό είπα ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια διευκρίνηση και κάποιοι ορισμοί και προϋποθέσεις….

Τώρα πιθανολογούμε… και ο καλύτερος φίλος της αυθαιρεσίας είναι όλα όχι ή όλα πιθανά…. (τα πάντα ρει από τους αρχαίους χρόνους μας έμεινε κουσούρι)

 

Περνούν από το μυαλό μου κάποιοι συνδυασμοί (σαν αυτό που πρωτινά για την μικρής κλίμακας μόνο για την βάση) αλλά μόνο αντιμετωπίζοντας το συγκεκριμένα θα μπορούσα να έχω τελικό συμπέρασμα. Η πολεοδομική αβεβαιότητα στο ξεκίνημα είναι δεδομένη. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.