Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρεωκόπησε επίσημα το Solar Trust of America, το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο/fund του κόσμου!


pavloselef

Recommended Posts

Επική κατάρρευση της Ηλιακής/Αιολικής ..........! Χρεωκόπησε επίσημα το Solar Trust of America, το μεγαλύτερο Ηλιακό Πάρκο/Fund του κόσμου!

 

 

 

 

 

 

 

 

green-energy-fraud.jpg

Aπό το αλλενάκι

Επική κατάρρευση της Ηλιακής/Αιολικής .............!

Χρεωκόπησε επίσημα το Solar Trust of America, το μεγαλύτερο Ηλιακό Πάρκο/Fund του κόσμου, εικονικής αξίας εγγυήσεων 21 δις δολ.!

Μετά τη Solyndra, που ήταν μόνο το ορεκτικό.

Γονική εταιρεία με 70% η Solar Millennium AG (DB)!

Αφιερώνεται στον Αρχαιοπτέρυγα

 

 

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Zerohedge! Thanx Tyler. Το 70% του Ηλιακού Πάρκου/Ηλιακού Fund με το πομπώδες όνομα Solar Trust of America κατείχαν Γερμανοί με την Solar Millennium AG (διάβαζε Ντόιτσε Μπανκ) από κοντά με -ποιά άλλη-τη Citi…

 

Χρεωκοπούν το ένα μετά το άλλο τα ηλιακά πάρκα-ηλιακά funds χορήγησης “ηλιακών” δανείων! Στην Αμερική αυτό. Στην Ελλάδα ας ελπίσουμε ειδικά για την περίπτωση αυτή, τα γεγονότα να μην ακολουθήσουν τη “νομοτέλεια” που θέλει “τις παγκόσμιες εξελίξεις να έρχονται στη χώρα μας με 20ετή χρονοκαθυστέρηση”.

 

Αν κρίνουμε από την ταχύτητα μετάδοσης της κρίσης του 2008, έχουμε ακόμα ελπίδες να μην αλωθεί και καταστραφεί η Ελλάδα από Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά, ισοπεδωθούν και ξεκοιλιαστούν τα βουνά μας και τα νησιά μας, εκχερσωθούν οι πεδιάδες και εκριζωθούν οι εναπομείνασες καλλιέργειες με αναπόδραστη συνέπεια το ΛΙΜΟ του ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΑΣ!

<a href="http://logioshermes.blogspot.com/">http://logioshermes.blogspot.com

Edited by pavloselef
Link to comment
Share on other sites

Αν κρίνουμε από την ταχύτητα μετάδοσης της κρίσης του 2008, έχουμε ακόμα ελπίδες να μην αλωθεί και καταστραφεί η Ελλάδα από Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά, ισοπεδωθούν και ξεκοιλιαστούν τα βουνά μας και τα νησιά μας, εκχερσωθούν οι πεδιάδες και εκριζωθούν οι εναπομείνασες καλλιέργειες με αναπόδραστη συνέπεια το ΛΙΜΟ του ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΑΣ!

<a href="http://logioshermes.blogspot.com/">http://logioshermes.blogspot.com

 

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι δικιά σου άποψη αυτή και απλά πήρες όλο το κείμενο copy paste από το blog

Link to comment
Share on other sites

Ειναι copy paste οπως ειπες. Μαλιστα εσβησα και μια λεξη που ηταν "τραβηγμενη". Απλα εντυπωσιαστηκα απο την ειδηση. Δεν εχει αλλο σκοπο απο εμενα η αναμεταδοση του θεματος εκτος απο γενικο προβληματισμο.

Παντως εχω φοβους οτι κατι παρομοιο ( και χειροτερο ) θα συμβει και εδω. Εκτος απο την οικονομικη επιβιωση παρομοιων παρκων και επενδυσεων, αντι για πλαγιες βουνων θα βλεπουμε ηλιακα και ανεμογεννητριες. Υστερα απο μερικα χρονια μερικες ανεμογεννητριες θα ειναι ακινητες και υστερα απο δεκαετιες θα εχουν καταντησει παλιοσιδερα.

Edited by pavloselef
Link to comment
Share on other sites

Ε αφού αγαπητέ αρχιτέκτονα σου χαλάει την αισθητική η ανεμογεννήτρια και τα φωτοβολταϊκά να τα ξηλώσουμε....

 

Εξάλλου είναι καλύτερα να έχουμε "καθαρές" τις πλαγιές από το να πεθαίνει ο κόσμος από τον καρκίνο του λιγνίτη...

 

Αλλά τι λέω, είσαι πολύ μακριά από εργοστάσια της ΔΕΗ για να καταλάβεις τι εννοώ.

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να κάνω μία ... κωδικοποίηση στην είδηση όπως αυτή μεταφέρεται από τα διαφορα blog.

 

 

Εχουμε ένα γεγονός: Χρεωκόπησε το μεγαλύτερο πάρκο φωτοβολταΪκών

 

Κάνουμε μία υπόθεση: Αν η ταχύτητα μετάδοσης της κρίσης του 2008, ισχύσει και στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών

 

... και βγάζουμε ένα συμπέρασμα: Μαύρο φίδι που μας έφαγε (δηλαδή, κινδυνεύουμε να ισοπεδωθούν και ξεκοιλιαστούν τα βουνά μας και τα νησιά μας, εκχερσωθούν οι πεδιάδες και εκριζωθούν οι εναπομείνασες καλλιέργειες)

 

 

 

Μου διαφεύγει τίποτα; Α, ναι! Ποιά είναι η αιτία της χρεωκοπίας; Τι πήγε στραβά;

 

Αλλά τι σημασία έχει; Αφού ξέρουμε πια ότι κινδυνεύουμε να ισοπεδωθούν, ξεκοιλιαστούν, εκχερσωθούν κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε ένα γεγονός: Χρεωκόπησε το μεγαλύτερο πάρκο φωτοβολταΪκών

διαβάζοντας το blog αυτό καταλαβαίνεις, στην πραγματικότητα χρεοκόπησε η εταιρία που κατασκεύαζε τον μεγαλύτερο ηλιοθερμικό σταθμό στον κόσμο (1GW) αλλά είχε και εγκατεστημένα πάρκα συνολικής ισχύος 2GW

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ποιο σημαντικό για τον χώρο των ΑΠΕ είναι το παρακάτω, παρά ένα άρθρο χαμηλής αναλυτικής εμβάθυνσης

 

Κίνδυνος να μείνει η χώρα δίχως φυσικό αέριο με επιπτώσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

 

Σε αναζήτηση 300-400 εκατ. ευρώ άμεσα, προκειμένου να δοθεί προσωρινή διέξοδος στο πρόβλημα ρευστότητας που πνίγει την αγορά ενέργειας, βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

 

 

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο υπουργείο Oικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη και τη συμμετοχή των διοικήσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εταιρειών, διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ρευστότητας στην ενεργειακή αγορά «είναι μη ελέγξιμο και δύσκολα διαχειρίσιμο». H κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορεί να αναμένει λύση μετά τις εκλογές, γι' αυτό και ο υπουργός κ. Σαχινίδης έχει δώσει εντολή από προχθές στις αρμόδιες υπηρεσίες να αναζητήσουν κεφάλαια από τα αποθεματικά του Δημοσίου και από το Πράσινο Tαμείο για την ανακεφαλαιοποίηση του ΛAΓHE ύψους 300-400 εκατ. ευρώ.

 

Tο ποσό αυτό θα αποτρέψει τον κίνδυνο να μείνει η χώρα χωρίς φυσικό αέριο και να αποφευχθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς η ΔEΠA έχει δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής των προμηθευτών της (Pωσία και Aλγερία) λόγω του ότι αδυνατούν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας να εξοφλήσουν στην ίδια τις οφειλές τους για την προμήθεια αερίου.

 

Oι οφειλές, σύμφωνα με την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΔEΠA προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ. Tο πρόβλημα ξεκινάει από την αδυναμία του ΛAΓHE να αποπληρώσει τους παραγωγούς ενέργειας, καθώς το ταμειακό του έλλειμμα έχει φτάσει στα 500 εκατ. ευρώ. O κ. Σαχίνης ενημέρωσε με την επιστολή επίσης για το πρόβλημα που προκύπτει με τους διεθνείς προμηθευτές αερίου αλλά και με τις επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας, αφού το σύστημα στηρίζεται σε ποσοστό 25% στο φυσικό αέριο, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση για την ενίσχυση του ΛAΓHE. Πρότεινε μάλιστα τη χρηματοδότησή του με κεφάλαια από το Πράσινο Tαμείο.

 

Στη σύσκεψη της Tρίτης, αποφασίστηκε να αναζητηθούν κεφάλαια και από τα αποθεματικά του Δημοσίου, τα οποία θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση του ΛAΓHE, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στέλεχος της αγοράς με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, είναι αδύνατο να διαχειριστεί μια αγορά με τζίρο της τάξης των 5,5 δισ. ευρώ.

 

H κεφαλαιακή ενίσχυση του φορέα ύψους 300-400 εκατ. ευρώ θα δώσει τη δυνατότητα διαχείρισης και για ένα δίμηνο μετά τις εκλογές, ώστε να δοθούν τα περιθώρια στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει για τη μακροπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος ρευστότητας, που πηγάζει από την αδυναμία κάλυψης των εγγυημένων τιμών ενέργειας που παράγεται από AΠE. Tο πρόβλημα μεγεθύνεται και μεταδίδεται με τη μορφή «ντόμινο» σε όλη την αλυσίδα ηλεκτρισμού, καταλήγοντας στη ΔEΠA, της οποίας όμως οι προμηθευτές είναι διεθνείς και η καθυστέρηση πληρωμών σημαίνει αυτόματα διακοπή τροφοδοσίας.

 

Tο ενδεχόμενο αυτό έχει ταρακουνήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητάει εσπευσμένα λύση. Παράλληλα, έχει στρέψει την προσοχή του και στο ταμειακό πρόβλημα της ΔEH, το οποίο μεταφέρεται ήδη σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Eργολάβοι έχουν σταματήσει να πληρώνονται, ενώ η επιχείρηση αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα και πρόβλημα εξυπηρέτησης του προγράμματος «φωτοβολταϊκών στη στέγη» που διαχειρίζεται. Eγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη μένουν απλήρωτοι παραγωγοί του προγράμματος. H επιχείρηση δεν έχει επίσης καλύψει ακόμη την αναχρηματοδότηση των δανείων της συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, καθώς ακόμη δεν έχει διασφαλίσει από τις ελληνικές τράπεζες το απαιτούμενο δάνειο για την αποπληρωμή χρεολυσίων ύψους 700 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να αποπληρωθούν μέχρι το τέλος Mαρτίου.

 

http://dailynews24.g...%B9%CE%B1%CF%82

 

Οι συνέπειες του "δεν πληρώνω" και της έλλειψης ανταποδοτικότητας του τέλους ΑΠΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Edited by miltos
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Link to comment
Share on other sites

Αυτές οι εξελίξεις κατά την γνώμη μου είναι φυσιολογικές γιατί τα συμφέροντα που θίγονται είναι τεράστια.

Και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε μόλις ο πρωτοπόρος της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας ολοκλήρωσε ένα μεγάλο έργο στην Αίγυπτο και οι εγκαταστάσεις του ισοπεδώθηκαν από τους βομβαρδισμούς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.energypress.gr/news/Ameses-apofaseis-gia-reystothta-sthn-agora-Krisimes-wres-ta-problhmata-eftasan-akomh-kai-sta-fb-se-steges

 

καλησπερα!! απο οτι λεει παραπανω πιστευω θα την βρουν την ακρη,γιατι το θεμα ειναι σημαντικο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.