Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η άνιση μεταχείριση των ανέργων μηχανικών πρέπει να τερματιστεί άμεσα!


Recommended Posts

Το θέμα δεν χωράει άλλη αναβολή πλέον!!Πολλοί μηχανικοί είμαστε άνεργοι ή με ελάχιστη απασχόληση τα τελευταία 2 χρόνια, και μας στερούν τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε ακόμα και σε κάποιο από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Την ίδια ώρα πληρώνουμε τις υπέρογκες εισφορές χωρίς καν να μπορούμε να το κάνουμε σε δόσεις, χωρίς δυνατότητα διακοπής από το ΤΣΜΕΔΕ! Απαιτούμε ίσα δικαιώματα με τους άλλους ανέργους και άμεσο τερματισμό της νομικής ανωμαλίας που υπάρχει στο ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ.Για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης. Αν δεν ενδιαφέρεται κανείς άλλος, ας μαζέυτούμε πολλοί μαζί να κάνουμε προσφυγή σε δικαστήρια μπας και δικαιωθούμε και ισχύσει και με εμάς ότι ισχύει με όλους τους άλλους και ότι ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από την Ελλάδα!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σκεφτομουν αυτες τις μερες να γραψω μια επιστολη στο τοπικο τσμεδε (και να παρω αριθμο πρωτοκολλου) , στην οποια θα εγραφα οτι σκεφτομουν να διακοψω να ασκω το επαγγελμα του μηχανικου για καποια χρονια, και θα ζητουσα να μαθω εγγραφως τις ενεργειες που πρεπει να κανω για να σταματησω να πληρωνω εισφορες στο τσμεδε.

Αυτοι προφανως θα μου στειλουν εγγραφο που θα λεει οτι δεν μπορω να σταματησω να πληρωνω για ενα διαστημα, και μετα να ξαναασκησω το επαγγελμα, γιατι πρεπει να διαγραφω οριστικα απο τεε και τσμεδε.

Το εγγραφο αυτο πιστευω θα αρκει για να ξεκινησουμε και να κανουμε κινηση.

 

Δεν εχω σκοπο να σταματησω να ασκω το επαγγελμα, αλλα ειναι εξωφρενικο να μην εχω δυνατοτητα να σταματω ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ να δουλευω, να κλεινω βιβλια και να μην πληρωνω εισφορες, και οποτε θελω να ξεκινω παλι.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ σε προσφυγη.

 

Οσοι αλλοι ενδιαφερονται ας το δηλωσουν εδω, να αλλαξουμε στοιχεια και να μιλησουμε να δουμε πως θα προχωρησουμε.

Link to comment
Share on other sites

Προφανως η μη δυνατοτητα επανεγγραφης σε ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ ειναι αντισυνταγματικη.

Εχουν καποιο νομο στην οποια στηριζεται? Να μας το πουνε !!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλους τους προηγούμενος και θεωρώ ότι πρέπει να διεκδικήσουμε ίση μεταχείριση ως άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι...

Δυστυχώς η νομική οδός θα τραβήξει καιρό και στην πορεία μπορεί να διαμορφωθεί μια μεσοβέζικη λύση..που δεν θα πολυικανοποιεί ίσα ίσα απλώς θα είναι μια πρόφαση ότι παρέχεται το σχετικό δικαίωμα.

Η Ελλάδα σκοτώνει τους επιστήμονες της ,με τις ευλογίες μας δεν θα έχουμε καλή συνέχεια..για πολλού/ες. Τουλάχιστον όσοι μπορούμε ας κινηθούμε νομικά κατά ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ...

 

Έχω καταλήξει ότι αποτελεί μια ανωμαλία σε βάρος μας που βολεύει καταστάσεις και άλλες χώρες (π.χ γερμανία) καθώς διευκολύνει και επιτείνει την ανάγκη μετανάστευσης....μηχανικών..

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Στο ταμείο μας για το θέμα αυτό κυριαρχούν τα μαύρα μεσάνυχτα!

Όντως το να μην μπορείς να διαγραφείς για ένα διάστημα 1-2-3 χρόνων ή για πάντα αποτελεί ανωμαλία!

Με το ζόρι μας κάνουν π..τ.νες τελικά...

Αν είναι να κινηθούν καποιοι για προσφὒγή ή αγωγές είμαι μέσα!

Όσοι έχουν τη δύναμη, το χρόνο και μένουν αθήνα, για να κινούνται στις κεντρικές υπηρεσίες και υπουργεία, ας ξεκινήσουν τις πρώτες ερωτήσεις και αιτήσεις.

Εδώ είμαστε για να συζητάμε την πορεία των ενεργειών από εδώ και πέρα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι συμφωνώ και εγώ με την αγωνία σας και φυσικά με τις προτεινόμενες ενέργειες. Έιναι αδιανόητο να απαιτούν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές (τη στιγμή που είμαστε οι περισσότεροι ημιαπασχολούμενοι), ενώ ταυτόχρονα να μην μπορούμε να κάνουμε διακοπή εργασιών όποτε επιθυμούμε και φυσικά να μην δικαιούμαστε και το επίδομα ανεργίας.

 

Άπο την άλλη οι τόκοι υπερημερίας είναι ληστρικοί και προσπαθούν να αυξήσουν και περαιτέρω τις εισφορές. Και σε όλα αυτά προσθέστε οτι οι παροχές του ταμείου προς τα μέλη του δεν είναι επαρκείς.

 

Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν ένα από τα πιο υγιή ταμεία, με τα μεγαλύετρα αποθεματικά και την μεγαλύτερη αναλογία ασφαλισμένων προς συνταξιούχους ( 8:1).

Άλλα ας όψονται τα δομημένα ομόλογα στα οποία "επενδύθηκαν" τα αποθεματικά του ταμείου μας.

 

Όποιοι επιθυμούν να κινηθούμε νομικά είμαι μαζί τους μέχρι τέλους.....

Link to comment
Share on other sites

Πάνω απ' όλα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να μην ασφαλίζει ιδιότητα αλλά την εργασία του μηχανικού...αυτό είναι το α και το ω

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να κάνετε κάτι πιό απλό . Πρόταση μομφής στην διοικούσα του τεε . Αλλά με τόσα μέλη που έχει η ΠΕΔΜΕΔΕ που να περάσουν τέτοιες λογικές .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.