Μετάβαση στο περιεχόμενο

H εξαθλίωση του κλάδου των μηχανικών μέσω ενεργ. πιστοποιητικών


spiliosa

Recommended Posts

Στο τελευταίο μάθημα των σεμιναρίων για τους μόνιμους επιθεωρητές είπε το εξής ¨ποιητής¨- εισηγητής ως ¨συμβουλή¨!!! : Οι παλιοί μηχανικοί (που σημαίνει μέχρι τώρα προσωρινοί επιθεωρητές) θα πρέπει να συνεργάζονται με τους νέους μηχανικούς όσο αφορά τουλάχιστον το ενεργ. πιστοποιητικό και οι νέοι μηχανικοί να μάθουν να δουλεύουν με μικρές αμοιβές !!!!!

Μόλις το άκουσα αυτό, ως νέος μηχανικός (κάτω τις 10ετίας) φόρτωσα πραγματικά συνάδερφοι!!! Τον ρώτησα δλδ θα υποστούμε την εξαθλίωση του επαγγέλματος και θα βγάζουμε πιστοποιητικά με 50 € ??? Εσύ θα έβγαζες πιστοποιητικό με 50€???

Η απάντησή του είναι πως αυτός στο γραφείο έχει 3 πιτσιρικάδες που όλη μέρα βγάζουν πιστοποιητικά για όλη την Ελλάδα!!!! Πάνε τα φαξ και τα mail σύννεφο μου λέει!!!

Τον ξαναρωτώ, είναι δυνατόν με 50 € να του φτάνουν για τα έξοδα του γραφείου, το μεροκάματο των υπαλλήλων, το ΤΣΜΕΔΕ, την εφορία κλπ έξοδα του γραφείου ??? Μου απαντά εγώ για 50€ κάνω διαδρομή 100 km για να τα πάρω, οπότε αν βγάζω 50 € την ημέρα καθαρά είμαι υπερευχαριστημένος!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!! Εκείνο που έχω να πω και να παρακαλέσω τους συνάδερφους είναι να μην καταπατάτε άλλο τον κλάδο!!!! Οι παλιοί μηχανικοί ας σεβαστούν τους νέους και να κάνουν και λίγο χώρο γι’ αυτούς, δίχως εκμετάλλευση δίνοντας ένα ξεροκόμματο από την πίτα!!! Αρκετά καλά χρόνια έχουν περάσει για του παλιούς!!! Πρέπει να ζήσουμε και οι νεότεροι!!!!Και θερμή παράκληση στους νέους, μην γίνεστε θύματα της εκμετάλλευσης!!! Κάποιος μπορεί να πει: μακάρι να βγάζουμε καθαρά 50 € την ημέρα!!!Και σας λέω είναι τόσο σίγουρο πως θα έχεις τουλάχιστον ένα πιστοποιητικό την ημέρα? Εγώ ας κάνω και ένα την βδομάδα ευχαριστημένος θα είμαι!!!

 

Συγνώμη αν σας κούρασα ή αν το θέμα που άνοιξα δεν συμβαδίζει κατά κάποιο τρόπο με το πνεύμα του forum αλλά πραγματικά νιώθω πολύ αγανακτισμένος!!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι 'αστείο' αυτό που συμβαίνει. Από τη μία οι περισσότεροι μηχανικοί ήταν υπέρ της κατάργησης των ορίων αμοιβής και από την άλλη περιμένουν σε ελεύθερη αγορά χιλιάδων μηχανικών να υπάρχει αμοιβή 'λογική'. Τα 50 ευρώ είναι μια πολύ καλή τιμή.

Σε λίγο θα είναι δωρεάν από τα μεσιτικά γραφεία μαζί με την πώληση ή ενοικίαση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ξεφτίλας και μάλιστα απροκάλυπτος ξεφτίλας, λίγα του είπες και είχε πολύ μεγάλο θράσος.

 

Οι πιτσιρικάδες τι είναι; Αναλώσιμο είδος ανθρωποειδούς με πολύ όρεξη για δουλειά και ελάχιστες απαιτήσεις;

 

ΦΑΞ .... από απόσταση τα πιστοποητικά να φανταστώ;

 

Υπάρχουν παλιοί που μας σέβονται και μας σκέφτονται (είναι αυτοί που έχουν παιδιά στην ηλικία μας και λογική) αυτός σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

'Oχι μόνο θα είναι δωρεάν, σε λίγο θα πληρώνουν οι ίδιοι να κάνουν και κανα πιστοποιητικό, για λόγους παρηγοριάς. Πάντως το άλλο θέμα με τον ΛΑΓΗΕ περιέργως δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Δεν λέγεται τυχαία ΛΑΓΗΕ τελικά. Εξαιρετικά επιτυχημένη και εύστοχη ονομασία.

Link to comment
Share on other sites

Αντίστοιχα θέματα περί καταπίεσης των νέων από τους παλιούς υπάρχουν ήδη δεκάδες.

Το θέμα ανοίχθηκε σε λάθος κατηγορία.

Σε κανένα επάγγελμα δεν θα δεις τον νέο επαγγελματία να παρακαλεί τους παλιούς να του αφήσουν χώρο. Εσύ εξευτελίζεις τον εαυτό σου και την δουλειά σου.

 

Το παρόν κλειδώνεται και θα διαγραφεί.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.